VOŠ - posunutí zkoušek

9
4.4.13 19:16

VOŠ - posunutí zkoušek

Ahoj, potřebovala bych radu ohledně školy. Prvním rokem chodím prezenčně na VOŠ a obor mě vůbec nezaujal, nebaví mě a ze školy chodím každý den vyčerpaná a bez nálady, protože tato škola byl krok vedle. Zkouškové zimní období jsem zvládla a teď mě čeká letní zkouškové období, ale od příštího roku už bych na VOŠ nechtěla nastoupit a buď bych chtěla studovat vysokou dálkově nebo jít pracovat. Nemám tedy ani žádnou chuť se snažit, ležet v knížkách a připravovat se na zkoušky, protože stejně od příštího roku už na škole nebudu. Četla jsem si školní řád a tam je napsáno cituji: Zkoušky (klasifikované zápočty) a opravné zkoušky (klasifikované zápočty) se konají zpravidla v období určeném pro získání klasifikace. Po dohodě se zkoušejícím lze skládat zkoušky (klasifikované zápočty) i o prázdninách nebo v období školní výuky, nejpozději však do konce příslušného školního roku. a ještě tyto tři věty Hodnocení za zimní období trvá do 31. ledna, za letní do 31. srpna školního roku (řádné klasifikační období). Mimořádné termíny hodnocení mohou být povoleny ředitelem školy na základě písemné žádosti studenta. Mimořádné období pro hodnocení trvá za zimní období do 28. února a za letní období do 30. září příslušného školního roku.. Chtěla bych se zeptat, jestli si myslíte, že by bylo možné před zkouškovým napsat mojí třídní učitelce, omluvit se, že se stala nějaká nečekaná událost (to bych taky potřebovala radu, co by mě mohlo omluvit) a zeptat se, jestli bych si zkoušky nemohla posunout na konec školního roku. Pokud by mi to schválili, tak že bych potom v srpnu už ukončila studium a zkoušky nakonec ani nedělala. Vím, že je to takové „vyčůrané“, ale potřebovala bych si udržet statut studenta alespoň do konce školního roku.
Prosím, nepište mi, jak hrozně využívám sociální systém, chci se jen zeptat, jestli s tím nemáte někdo zkušenost, jestli je tam ta naděje, že by to nějak takhle šlo udělat a byla bych ráda, kdyby napsal i někdo, koho taky VOŠ nezaujala a odešel z ní.
Budu moc ráda za všechny odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
4.4.13 19:20

Tak pokud v červnu neuděláš zkoušky, tak tě hned nevyrazí, ne? Nějakou dobu bude trvat, než ti přijde dopis o ukončení studia. Já VOŠ „vzdala“ po 2 letech, zk jsem tedy v červnu ještě udělala a po prázdninách jsem už nenastoupila - přerušila jsem a už jsem se tam nikdy nevrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
4.4.13 19:22

JInak já neradu lžu/něco si vymýšlím, protože přísloví „Lež má krátké nohy“ opravdu platí. Proč je tak nutné být studentem v červenci/srpnu? Stačí jít na brigádu na DPČ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koty nepřihlášená
4.4.13 19:25

Nerada bych kecala, ale statut studenta by měl automaticky končit k 31.8. Mmch, mám taky VOŠ (já teda dodělanou) a závěrečné zkoušky jsem si překládala z června na září z důvodu odjezdu do ciziny na delší dobu. Nebyl s tím nejmenší problém.

• Citovat
  • Upravit
6842
4.4.13 19:29

Nedělej si problémy, tam kde nejsou, neposouvej zkoušky. Bylo by trapné nechat si udělit termín na míru a pak tan nepřijít :zed: :zed: :zed:
Normálně bež na termíny v červnu a zkoušky prostě nedáš :nevim: třeba se ti aspoń jedna povede (náhodou, omylem :mrgreen: )
Mslím, že vyloučení ze školy by ti dali až v září, až bys pro další ročník nesplnila podmínky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.4.13 19:33

Po brigádě se poohlížím už teď. Abych pravdu řekla, tak školu bych skončit chtěla až na konci léta, protože to už budu vědět jak to bude s vysokou, jestli mě přijali a jak to bude s prací. Pořád bych si ráda nechávala takovou tu záchrannou berličku v podobě statusu studenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.4.13 19:35
@subsomi píše:
Nedělej si problémy, tam kde nejsou, neposouvej zkoušky. Bylo by trapné nechat si udělit termín na míru a pak tan nepřijít :zed: :zed: :zed:
Normálně bež na termíny v červnu a zkoušky prostě nedáš :nevim: třeba se ti aspoń jedna povede (náhodou, omylem :mrgreen: )
Mslím, že vyloučení ze školy by ti dali až v září, až bys pro další ročník nesplnila podmínky :think:

Taky jsem přemýšlela, že bych na zkoušky šla i když bych je pak neudělala, ale ve školním řádu jsem četla, že pokud neudělám 3 zkoušky, tak mě ze školy vyhodí. A já bych dělala zkoušek pět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
4.4.13 19:41
@Lilly000 píše:
Taky jsem přemýšlela, že bych na zkoušky šla i když bych je pak neudělala, ale ve školním řádu jsem četla, že pokud neudělám 3 zkoušky, tak mě ze školy vyhodí. A já bych dělala zkoušek pět.

Ve školních řádech je tolik věcí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale ve skutečnosti je to na lidech, myslíš, že tam někdo denně kontroluje jestli náhodnou už někdo neudělal 3 zkoušky a je třeba ho „okamžitě“ vyhodit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mylím, že na studijním oddělení to kontrolují jen jednou ročně, jestli ti co postupují do dalšího ročníku mají splněno vše za ten minulý.
Když tak se na studijím zeptej, nebo tam pošli nějakého „šprta“ ať nejsi hned podezřelá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.4.13 19:54

Subsomi - já vím, ale neudělat všechny zkoušky je taky takový divný :nevim: nejradši bych to udělala tak jak jsem psala - že napíšu, že z osobních důvodů bych chtěla posunout zkoušky na srpen/září a potom v srpnu jen podat žádost o ukončení studia a bylo by. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
4.4.13 19:56

Dělej jak chceš, já jsem psala jen svůj pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
4.4.13 19:57

@Lilly000 A byl by problém, kdyby tě ze školy vyhodili, když stejně chceš odejít? :think: Šla bych normálně o zkouškovém do školy a pokusila se zkoušku udělat - buď ji uděláš, nebo ne. Pokud neuděláš, dostaneš další termín, což přes prázdniny moc nebývá, takže koncem srpna, nebo v září. Co se týče neudělání tří zkoušek, nebo neudělání zkoušky opakovaně, tak u nás byli někteří profesoři natolik vstřícní, že pokud se nepodařil ani poslední pokus, tak člověka zapíší jako omluveného ze zkoušky a dají další šanci… Jen tedy takovou šanci nedal každý :lol:
A co se týče toho statusu studenta, tak studentem jsi tuším do zápisu do dalšího ročníku (tedy pokud to takhle funguje i na VOŠ), případně do posledního srpna. Ale ty píšeš, že chceš jít na vysokou dálkově, a tam stejně status studenta ztrácíš. Musela bys jít na denní, tedy alespoň za mě to tak bylo. Teď se chci do školy vrátit, za dva měsíce dělám přijímačky a neumím vůbec nic :think: :?, tak jsem zvědavá, jestli se dostanu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
4.4.13 19:59
@Lilly000 píše:
Subsomi - já vím, ale neudělat všechny zkoušky je taky takový divný :nevim: nejradši bych to udělala tak jak jsem psala - že napíšu, že z osobních důvodů bych chtěla posunout zkoušky na srpen/září a potom v srpnu jen podat žádost o ukončení studia a bylo by. :think:

To asi budou profesoři nadšení, když si o prázdninách udělají čas na holku, která neví co chce, přijdou do školy a tam najdou vzkaz, že tě škola nebaví a končíš. Co takhle se alespoň pokusit zkoušky udělat? Stejně očividně teď nemáš nic zásadního na práci, tak se uč a kdo ví, třeba se ti ty vědomosti budou hodit i na vysoký ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.4.13 20:13
@tterka píše:
To asi budou profesoři nadšení, když si o prázdninách udělají čas na holku, která neví co chce, přijdou do školy a tam najdou vzkaz, že tě škola nebaví a končíš. Co takhle se alespoň pokusit zkoušky udělat? Stejně očividně teď nemáš nic zásadního na práci, tak se uč a kdo ví, třeba se ti ty vědomosti budou hodit i na vysoký ;)

Teď bych se právě ráda soustředila na příjímačky na vysokou školu. Ráda bych se tam dostala… ještě o tom jak to s tou voškou udělám musím popřemýšlet… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze