Doktorka a očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6879
28.1.20 18:46

Dala jsem povinne, nepovinne jsem odmitla a prevenar musela dokonce podepsat, ze nechci.

Jedine z nepovinnych jsem dala meningokoka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
28.1.20 18:48

Díky všem, znervoznuje mě i ta tchyně… Jak jsem nezodpovědna, že ty svin. e černý sem tahají bůh ví co, že riskuju její zdravi :zed:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
28.1.20 18:49

@Daisy86 pneumokoky budeme dávat..

• Citovat
  • Upravit
25000
28.1.20 18:53

V 1. roce života jen povinné, s tím že je má posunuté, ještě neměl 1. hexu a už má půl roku. Před očkováním MMR nechám udělat TREC a KREC test a pak dle výsledků naočkuji. V pozdějším věku dostane klíšťovku, to ještě nevím kdy. před pubertou meningokoka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
28.1.20 18:57

Pokud chcete jen ty povinné, tak si nemyslím, že doktoři nebudou nic řešit. My odlkladame hexu, zastupující lekarka, která chtěla syna očkovat na třech mesisich byla velmi nepříjemná, i když jsme jí řekli, že jedním z důvodu je negativní reakce v rodině na tuhle vakcínu. syn má zatím jen tuberkulozu, hexu budu teprve řešit -nevím jak, nenašla jsem dostupnou alternativu, určitě ale chci, aby syn měl minimálně tetanovku. Imunologove doporučuji očkování až okolo 6 měsíce a čím mí vakcinň, tím líp. Než budete dávat nepovinné vakcíny, tak doporučuji zjistit, zda má cenu ji davat (riziko, míra ochrany). MMR dávat spíš nebudeme. A posílám odkaz na rozhovor s lékařkou z Motola, která resi negativní reakce vakcíny.
 https://denikn.cz/…ika-lekarka/

Příspěvek upraven 28.01.20 v 19:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
28.1.20 19:04

@mackA159
Pak podle mě v pořádku a budete už nadstandardně očkovaní :) U rotavirů pokud to vyloženě nepodceníte, tak skončíte max na 2-3dny hospitalizovaní, neštovice jsou většinou taky ok, spíš je problém, že je dítě 3 týdny zavřené doma. Meningokok je svině, nicméně pořád je v ČR nemocných kolem 60/rok, takže šance není tak velká, navíc je to i finančně náročnější. Třeba někdy v budoucnu to můžete zvážit, ale dle mě určitě upřednostnit pneumokoka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
28.1.20 19:11

Děti mají oba jen povinné, nic navíc. To jak se na tváří doktor nebo kdokoliv jiný jsem vůbec neřešila.

To očkování je nepovinné, je jen na tobě, jestli ho dáš nebo ne, žádný doktor tě do toho nemá nijak tlačit, pouze informovat o možnostech.

mám z okolí hodně špatnou zkušenost s očkováním proti klíšťové encefaliditidě, ale to je jinak asi jediné očkování nad kterým bych i uvažovala. děti jezdí na skautské tábory, jsme hodně v přírodě, nějaká klíšťata máme furt, takže to považuju za smysluplné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
28.1.20 19:44

My mame povinné pak prevenar a žloutenku typu A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.20 21:31

Dávala jsem jen povinné a to ještě ty nejmíň složkové, tbc syn ani nemá (je mu 9 let), všechno očkování jsem odkládala co nejdéle a s co nejdelšími intervaly, MMR měl první dávku v šesti a druhou v devíti letech. Nepovinné bych nedala žádné, jsou to jen taháky na peníze a manipulace strachem rodičů.

Většina těch nemocí má hodně původců a očkuje se jen proti pár… Třeba rotavirů, pneumokoků existuje několik stovek, očkuje se jen proti pár. Zároveň je v těch vakcínách spoustu přídatných látek, které mohou uškodit taky. A je to velký zásah do imunity, zvlášť u miminek.

Z těch dvou rizik - že neočkovaný něco chytne X že mu očkování způsobí nějaké komplikace volím to přírodnější. Tj. očkovat co nejméně.

• Citovat
  • Upravit
850
29.1.20 08:08

@Anonymní To nevím, jestli pneumokoků je několik stovek, spíš bych řekla desítek a očkuje se proti nějčastějším a nejnebezpečbějším. O efektu svědčí fakt, že po zahájení očkování klesla incidence pneumokokových onemocnění o 80%, Ale věř si samozřejmě čemu chceš,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
29.1.20 08:22

Já jsem obě děti nechala očkovat povinné + pneumokoka. Pak po druhém roce meningokoka a před nástupem do školky žloutenku A. Neštovice si dcera už prodělala, syn ještě ne, pokud by je nechytl do nějakýho věku (myslím tak do 12 let), tak ho asi nechám taky naočkovat. I přes očkování měl syn zápal plic způsobený pneumokokem. Ale kdyby nebyl očkovaný, bůhví, jaký by měl průběh. Takhle jsme sice skončili v nemocnici (synovi bylo 2,5), ale jen na týden a za další týden byl zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
29.1.20 09:10

Nechala jsem naočkovat jen Hexu a to ještě s odkladem, měl vždycky hrozné reakce. Nemá ještě ani MMR, s tou pořád váhám. Doktorka se jen zeptala, jestli chci dávat nějaké nepovinné očkování, řekla jsem, že nechci a tím to haslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.20 19:41

Máme povinná očkování plus dvě nepovinná (celkem 8 dávek navíc). Ku podivu na nepovinná očko žádné reakce, povinná byla oproti tomu s reakcemi, i horšími. Takže podle toho se reakce na nepovinná nedá nijak odhadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
31.1.20 00:17
@mackA159 píše:
Ahoj, je zde někdo kdo dal jen povinné očkování,? Co vás k tomu vedlo? Já sama mám jen základ, plus tbc co se dřív dávala. Za 6 týdnu jdeme na první očkování, a teď si máme rozmyslet zda chceme nějaké nepovinné. Chlap mi k tomu nic neřekne, sám tomu prd rozumi. Za to tchyně svagra skolkoveho věku nechala naockovat na všechno co jen jde, a teď je úplný asocial, do školky nechodí z důvodu neustále nemoci a nachlazení. Šíleně ho izoluje… Mě neustále říká jak musím holku naockovat taktéž na všechno, jinak že jsem strašně nezodpovědna a je schopna mi celej den psát o tom proč ty vakcíny mám dat. Nicméně ty nepovinné co se začínají dávat od 6 týdnu stejně mít nemůžeme, je dost zahlenena, a nechci riskovat. Takže jsme se s chlapem dohodli že dáme prostě jen ty povinné a možná synflorix. Jak se na vás tvářili vaší doktoři? :lol: Já vím že mi to může mít bejt jedno, ale zase nechci vypadat jak drzgresle na úkor zdraví dítěte… :think: Ale na druhou stranu se bojím těch vakcín, nechci jít zbytečně zatěžovat tělíčko když vím že to není 100 %…

Poradím řeknu Vám to takto. Nedávejte nic najednou tedy vždycky 1 očkování a pak za 14 dní druhé. Z nepovinných dejte prevenar 13 a rotateq, protože rotavirové nákazy dítě určitě prožije (mojí nejstarší dcera s tím byla v nemocnici) a nelze očkovat v pozdějším věku, ( viz moje příspěvky o cukrovce) Prevenar 13 proto, že u dětí probíhají potenciálně snadněji nachlazení a další virové choroby když k tomu nedostává pneumokokové infekce. Ostatní nepovinná očkování do roka dávat nemusíte, protože to už jsou jen meningitidy je to hodně dávek vysoká cena a relativně nízké riziko v ČR že to dítě dostane. Rotaviry musíte začít očkovat mezi 6 až 12 týdnem dítěte takže Vám doporučuji začít s nimi - je to vodička, takže dítě nijak netrpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek