Doktorka a očkování

mackA159
28.1.20 17:56

Doktorka a ockovani

Ahoj, je zde někdo kdo dal jen povinné očkování,? Co vás k tomu vedlo? Já sama mám jen základ, plus tbc co se dřív dávala. Za 6 týdnu jdeme na první očkování, a teď si máme rozmyslet zda chceme nějaké nepovinné. Chlap mi k tomu nic neřekne, sám tomu prd rozumi. Za to tchyně svagra skolkoveho věku nechala naockovat na všechno co jen jde, a teď je úplný asocial, do školky nechodí z důvodu neustále nemoci a nachlazení. Šíleně ho izoluje… Mě neustále říká jak musím holku naockovat taktéž na všechno, jinak že jsem strašně nezodpovědna a je schopna mi celej den psát o tom proč ty vakcíny mám dat. Nicméně ty nepovinné co se začínají dávat od 6 týdnu stejně mít nemůžeme, je dost zahlenena, a nechci riskovat. Takže jsme se s chlapem dohodli že dáme prostě jen ty povinné a možná synflorix. Jak se na vás tvářili vaší doktoři? :lol: Já vím že mi to může mít bejt jedno, ale zase nechci vypadat jak drzgresle na úkor zdraví dítěte… :think: Ale na druhou stranu se bojím těch vakcín, nechci jít zbytečně zatěžovat tělíčko když vím že to není 100 %…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
193
28.1.20 17:59

Já dala jen povinné, MMR ještě dcera nemá. (2,5r) Dr do ničeho nenutí, jen doporučí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
28.1.20 18:00

Mame taky jen povinná, něco i s odkladem. Nevím, jak se na to naše dr tvářila, není to její věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
28.1.20 18:03
@mackA159 píše:
Ahoj, je zde někdo kdo dal jen povinné očkování,? Co vás k tomu vedlo? Já sama mám jen základ, plus tbc co se dřív dávala. Za 6 týdnu jdeme na první očkování, a teď si máme rozmyslet zda chceme nějaké nepovinné. Chlap mi k tomu nic neřekne, sám tomu prd rozumi. Za to tchyně svagra skolkoveho věku nechala naockovat na všechno co jen jde, a teď je úplný asocial, do školky nechodí z důvodu neustále nemoci a nachlazení. Šíleně ho izoluje… Mě neustále říká jak musím holku naockovat taktéž na všechno, jinak že jsem strašně nezodpovědna a je schopna mi celej den psát o tom proč ty vakcíny mám dat. Nicméně ty nepovinné co se začínají dávat od 6 týdnu stejně mít nemůžeme, je dost zahlenena, a nechci riskovat. Takže jsme se s chlapem dohodli že dáme prostě jen ty povinné a možná synflorix. Jak se na vás tvářili vaší doktoři? :lol: Já vím že mi to může mít bejt jedno, ale zase nechci vypadat jak drzgresle na úkor zdraví dítěte… :think: Ale na druhou stranu se bojím těch vakcín, nechci jít zbytečně zatěžovat tělíčko když vím že to není 100 %…

8o kdyz je zahlenena, nemuzes ockovat ani nepovinne. Az bude uplne zdrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
28.1.20 18:14

My taky budeme očkovat jen základní. Doktorka se samozřejmě ptala jestli chceme i jiné, ale nepremlouvala nás a ani se divně netvářila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.1.20 18:17

Mame povinna plus proti pneumokokum.

Mala zvadala ockovani skvele o hodne horsi je u nas například rust zubu. Tak treba to budete mit podobne.

• Citovat
  • Upravit
35668
28.1.20 18:19

Taky máme jen povinné. Doktorka na to nic neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
28.1.20 18:21

Máme povinná plus prevenar. Starší 3,5 má ještě navíc žloutenku a letos oba ještě čeká meningokok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
28.1.20 18:30

Děti mají taky jen povinná plus pneumokoky. Na všechny nabídky ostatních jsem prostě odpověděla, že ne. Doktorka se nijak netvarila, není to přece povinné, tak co. A i kdyby se tvářila, tak je to asi tak jediný, co může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
28.1.20 18:32

Moje dcery mají taky jen povinná očkování, i když mi naše doktorka pravidelně nabízí i ta nepovinná. Nikdy mi ale neřekla ani nenaznačila, že je můj postoj špatný a měla bych ho přehodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
28.1.20 18:34

Obě děti mají naoočkovány pneumokoky, straší TBC, obě žloutenku A, meningokoky. Budu nechávat i encefalitidu, ale až pominou virózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
28.1.20 18:36

Je to tvoje vec, byt tenou se rozhodnu podle toho, jak bude snaset povinna ockovani. Ja bCh treba znova nedala pneumokoky, ale dala bych rotaviry..moji kluci snasi ockovani dobre, takze dostanou oba meningokoky a taky klistovku..kamaradky syn ma s kazdym ockovanim problemy, tak ockuje jenom to povinne a taky nikdo nic nerika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
28.1.20 18:37

My dali povinná + pneumokoka, nic jiného nám dr. ani nenabízela, a byla s naší volbou v pohodě. Nikdo nás do ničeho nenutil a první dokonce i o měsíc odložila, protože malá měla dlouho žloutenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
28.1.20 18:39

@TopSecret první očkování nás čeká za 6 týdnu, nehodlám očkovat když bude mít rýmu ihned, samozřejmě až po doleceni ;)

• Citovat
  • Upravit
849
28.1.20 18:46

U nás navíc prevenar, před MMR bych ráda ještě menigokoka. Plus někdy v budoucnu klíštovou meningoencefalitidu a žloutenku A. Ale na to nespěchám, ty průběhy u dětí nebývají tak těžké. Za sebe bych doporučila toho pneumokoka. Jinak rotaviry a neštovice dávat nebudeme, průběhy nebývají většinou životohrožující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek