Dokumentace pro ohlášení stavby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
2.12.20 23:31

Dokumentace pro ohlášení stavby

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. A nechat si poradit od někoho kdo má zkušenost :)
Pravé teď se nám dokončuje projekt na RD do 150m2, tudíž budeme na úřadech oběhávat ohlášení stavby :)
Moje otázka zní : co vše je potřeba aby dokumentace byla úplná a zbytečně se neprodluzovala doba čekání na povolení.
Popřípadě na co si dat pozor a tak dále.
Chtěli by jsme pravé na jaře začít stavet a bojíme se aby se nám to neprotahlo diky čekání na povolení.
Moc vám dekuji za jakékoli info, radu a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
94
2.12.20 23:44

Zkušenosti bude mít (snad) vás projektant. S tím se domluv. Pro ohlášení je klíčový souhlas všech sousedů. Pakliže není jde automaticky do stavebního řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.12.20 23:50

Pokud vám nebude dělat stavební povolení váš projektant (což je nejsnazší cesta) tak ideální je se zastavit na příslušném stavebním úřadě a ti vám poradí, co všechno potřebujete. Taky musíte vědět jakou stavbu můžete v daném místě postavit. Mohou tam být omezení jako počet pater, sklon střechy a podobné detaily, které musí projekt splňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.12.20 07:20

@Nikolita21 dneska uz omezeni 150m2 neplati, kazdopadne opravdu nejjednodussi a nejrychlejsi cesta je zaplatit projektantovi, at to vybeha. On vi co a jak a uprimne, povolovani stavby je mnohdy ocistec i pro znaleho cloveka, natoz pro laika. Jinak pokud si to chcete opravdu vybehat sami, tak radim zajit pokorne na urad a poprosit o radu, co a jak budou potrebovat, aby povolení vydali. Kdyz tam clovek prijde s prosikem, jsou vetsinou ochotni pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
3.12.20 08:13

My za vyřízení zaplatili projektantovi, on odevzdal projekt a pak komunikoval s úřady, dodával další podklady, co si vyžádali, odpovídal na dotazy apod.. Sama bych si s tím asi neporadila, nejsem technický typ, takže nám se to rozhodně vyplatilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.21 11:54

Ahoj, ozivuji diskuzi - na Stavební úřad jsme dali žádost o udělení souhlasu se stavbou RD, dnes mi z úřadu přišla naskenovana složenka na 2000 Kč, které mám uhradit jako správní poplatek za udělení souhlasu - chápu to správně, že to znamená, že ten souhlas nyni skutečně dostaneme?
Povolení řešíme už druhým rokem, tak jsme ani nedoufali, že by se to letos ještě stihlo, tak ať se neraduji předčasně..

• Citovat
  • Upravit
17306
21.7.21 12:05
@Anonymní píše:
Ahoj, ozivuji diskuzi - na Stavební úřad jsme dali žádost o udělení souhlasu se stavbou RD, dnes mi z úřadu přišla naskenovana složenka na 2000 Kč, které mám uhradit jako správní poplatek za udělení souhlasu - chápu to správně, že to znamená, že ten souhlas nyni skutečně dostaneme?
Povolení řešíme už druhým rokem, tak jsme ani nedoufali, že by se to letos ještě stihlo, tak ať se neraduji předčasně..

Chápeš správně to, že po zaplacení se tím začnou zabývat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.21 12:10
@zoidberg píše:
Chápeš správně to, že po zaplacení se tím začnou zabývat :)

Takže to Znamená, že to pak i tak mohou poté zamítnout a nepovolit?

• Citovat
  • Upravit
94
21.7.21 12:41

Nevím jaká je praxe na vašem úřadě, ale většinou chtějí zaplatit těsně před vydáním povolení. Tak tam zavolej a zeptej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí