Podlahové topení na elektriku

18
30.11.20 21:49

Podlahové topení na elektriku

Dobrý den, na jaře začínáme stavět bungalov 150m2 zastavena plocha.
Chtěli by jsme krbovou vlozku a podlahové topení. Zajímalo by mě prosím, jaký mate názor na podlahovku a hlavne jak moc finančně náročné to je když se vytapi elektrikou. Moc vám dekuju. Za každou radu budu rada :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36079
30.11.20 21:53

S dovolením se vtírám, chystame se to mít úplně stejně. Akorát nám řekl jeden projektat, kterého jsme poptavali že tuhle kombinaci na topení už nechtějí úřady schvalit. Druhý nám zase řekl, že ví nějaký fígl jak to udělat. My by sme teda chtěli topit převážně krbem a asi udelame z toho krbu i rozvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
30.11.20 21:58

Proč by to neměl úřad schválit? My máme tuto kombinaci a jsme nejvíc spokojeni -nechtěla jsem v podlaze vodu:-). Když máme i topení na elektřinu tak máme od eonu (nevim zda mužů zde jmenovat) daleko lepší tarif než když mate plyn navíc to máme nějak propojené ze v podlaze topime jen v levných časech (cca 16h denně ke levný tarif)..nemůžeme si stěžovat a v kombinaci s krbem (máme bungalov 220 m a otevřeny prostor)…platíme jeste min jako v bytě 98m 3kk kde máme plyn klasika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.11.20 22:00

My mame celoplosne podlahovku a topine el., vyuzivame pouze elektriku. Barak ma 200m2, vytapena cast 160m2. Zatim vzdy vraci hezkou sumu (zalohu platime 4,5 tis.). V podlahovce je voda. Kdyby se neco delo, tak muzeme el. vyhodit a prehodit ho na plynovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36079
30.11.20 22:04
@NicknackEK píše:
Proč by to neměl úřad schválit? My máme tuto kombinaci a jsme nejvíc spokojeni -nechtěla jsem v podlaze vodu:-). Když máme i topení na elektřinu tak máme od eonu (nevim zda mužů zde jmenovat) daleko lepší tarif než když mate plyn navíc to máme nějak propojené ze v podlaze topime jen v levných časech (cca 16h denně ke levný tarif)..nemůžeme si stěžovat a v kombinaci s krbem (máme bungalov 220 m a otevřeny prostor)…platíme jeste min jako v bytě 98m 3kk kde máme plyn klasika..

Prý je s tou kombinací letos už problém. Není moc eko nebo co, snaží se lidi tlačit do čerpadel apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
30.11.20 22:07

My máme podlahovku na automatický kotel na pelety a naprostá spokojenost. Jsem tak rozcapená z podlahovky, že mi je u zbytku rodiny zima na nohy :lol: krom tchyně ty mají taky podlahovku :lol: :lol: ročně cca 25000,– za pelety na zimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
30.11.20 22:10

My mame elektrickou podlahovku a paráda :pankac: Akorat doporucuji, aby se rozvodna skříň umístila dál od spacich místností - skrz stykace, které jsou poměrně hlučné. U nas to slyset neni, ale u znamych strašně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
30.11.20 23:32

@Nikolita21 Já tedy nevím ale pokud budete mít krbovou vložku, tak nějak nechápu myšlenku dávat tam elektrickou podlahovku :think: to už bych tam dala teplovodní a když pojede krb, tak ti to bude natápět krb a když ne, tak klidně tou elektrikou můžeš ohřívat vodu do podlah, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
1.12.20 07:04

Mame podlahove elektricke topeni pod dlazbou, bungalow asi 120m. Mame 20 hodin nizky tarif (nocni proud), vse na elektrinu, vejdeme se do 30 000 na rok. V prechodovem obdobi topime drevem krbu, mame z nej rozvody do stropu obytnych mistnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
1.12.20 07:26

Máme elektrický kotel, teplovodní podlahovku a na to napojená krbová kamna. A spokojenost, zálohy platíme 3 tisíce měsíčně a minule nám 16 tisíc vraceli. Dřevo máme momentálně zdarma. Přímo elektriku v podlaze bych ale nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.12.20 08:18

Financni náročnost ti v domě zatím nenapíšu, máme ho měsíc, ale je to úplně boží věc.. Mám nacasovane, zapíná mi to cca 3× denně a to teplo od nohou je úžasné.. Navíc mám měsíční dítě a díky tomu nemám strach ho mít na zemi jen na slabé podložce.. Za mě paráda a fakt neřeším, kolik to stojí :mrgreen: jinak dům má 350 m2, kapánek větší.. Podlahovka je ve všech hlavních místnostech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.12.20 08:29

Mame vodni podlahovku vsude v dome, vyjma garaze. Jsme nastehovani hodne kratce, ale je to bozi. To teplicko od nohou :srdce: :dance: Ted topime elektrokotlem (naklady jeste nedokazu rict, ale jedeme dost hodin na nizky tarif), v planu je krbova vlozka, ktera by eventuelne pritapela. Premysleli jsme i nad tep. cerpadlem, ale pro to nejsme jeste plne rozhodnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
1.12.20 14:28

Důležité jsou tepelné ztráty objektu. Pokud jsou velké, protopíte kalhoty, pokud jsou malé (pasivní standard) je elektřina (spolu s vhodnou sazbou) dobrá, komfortní a „levná“ volba. Krbová vložka je v téhle konfiguraci dekor a je nutná k tomu, aby (jak jsem se nedávno dozvěděl) správně vyšel ekoštítek. :nevim: Pokud by se tím mělo seriózně topit, je lepší vodní podlahovka, kterou buď topí krb, nebo dotápí elektro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí