Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Heinich píše:
Vím, že v Terezíně natočil snad přikrášleného Červený kříž, ovšem že by po natočení všechny účinkující hned zabili jsem neslyšel..
nezabili..
@Labandita to jsem si taky říkala že tohle by se stát nemohlo aby si tam podkopávali díru ![]()
Většina filmů je opravdu vzdálená realitě. Například profláklý Schindlerův seznam..
@Heinich ano, je tomu skutečně tak, dokument natočili němci, aby červenému kříži ukázali, jak je lidem děsně fajn v terezíně…židé předstírali úsměvy, oblékli je do normálního oblečení a poslali je předstírat normální život
Já jsem se v Osvětimi málem skácela a už tam nikdy nepojedu!! Ale jsem ráda, že jsem tam byla a doporučuji to každému.. Kor nesnáším ten novější český film s Mádlem, teď nevím jak se jmenuje, jak si to tam rozdává v lágru s tou holkou mezi plechovkama s Cyklonem B, to už sem to normálně vypla.. taková blbost..nebo že si tam chodili na wc jak doma..
..když už natáčím film o Osvětimi, tak aspoň tak, aby se to přiblížilo realitě.. lidé si to pak dost pletou a ještě si snad řeknou, vždyť to tam nebylo tak strašné..Dobrá je třeba kniha V Pekle plynových komor..
nezabili? odkud to máš…fakt mě to zajímá, hodně jsem o tom četla a i na prohlídce v Terezíně o tom mluvili
@Špuntice1986 ano to sice ano, ale není pravda, že tito herci byli pak poslány do plynu..
@Labandita píše:
Já jsem se v Osvětimi málem skácela a už tam nikdy nepojedu!! Ale jsem ráda, že jsem tam byla a doporučuji to každému.. Kor nesnáším ten novější český film s Mádlem, teď nevím jak se jmenuje, jak si to tam rozdává v lágru s tou holkou mezi plechovkama s Cyklonem B, to už sem to normálně vypla.. taková blbost..nebo že si tam chodili na wc jak doma....když už natáčím film o Osvětimi, tak aspoň tak, aby se to přiblížilo realitě.. lidé si to pak dost pletou a ještě si snad řeknou, vždyť to tam nebylo tak strašné..Dobrá je třeba kniha V Pekle plynových komor..
Ano, souhlas…V pekle plynových komor to byla fakt síla! Doporučuju! Čte se to fakt rychle…
@Labandita netvrdím, že šli do plynu, ale že je zabili…nebyli to herci, ale vězni
kde jsi se o tom dočetla?
@Špuntice1986 píše:
@Labanditanezabili? odkud to máš…fakt mě to zajímá, hodně jsem o tom četla a i na prohlídce v Terezíně o tom mluvili
No jsem z Litoměřic a v Terezíně jsem už byla několikrát.. myslím v koncentráku.. Jinak více info na wikipedii: https://cs.wikipedia.org/…Terez%C3%ADn
téměř dole je psané vše o propagandě pro červený kříž.. ![]()
@Labandita díky, na wiki píšou uživatelé - obyčejní smrtelníci, tak kdo ví jak nakonec všechno bylo, to se asi už nikdy nedozvíme, už jsme tam taky byla x krát
díky
@Špuntice1986 píše:
@Labandita netvrdím, že šli do plynu, ale že je zabili…nebyli to herci, ale věznikde jsi se o tom dočetla?
Psala to AliceR, že šli do plynu. Omlouvám se za výraz herci, ale do toho „filmu“ byli vybráni ti nejlepší, nejkrásnější a nejzdatnější muži a ženy, aby to vypadalo vše dokonale.. Odváženi do plynu byli staří a nemocní.. což bylo tenkrát „logické“..Existuje i spousta deníků přímo z Terezína, několik jsem jich i četla, ale jak říkám, přečetla jsem toho mraky, takže názvy nevím.. Dále je pěkná kniha o životě Rudolfa Höse a o jeho činnosti v Osvětimi.. snad si vzpomenu na název.. je to pohled z druhé strany..
@Špuntice1986 tak už vím. Robert Merle - Smrt je mým řemeslem..http://knihy.abz.cz/prodej/smrt-je-mym-remeslem.. Dále doporučuji tuhle, to je taky něco : http://www.kosmas.cz/…ch-blizkych/
Autorem knihy je Schlomo Venezia. S vyprávěním čekal 47 let (až do roku 1992) Navíc důvody toho zdržení uspokojivě nevysvětlil. Schlomo také nikdy nesvědčil v žádném soudním procesu s nacisty. V knize používá často věci z doslechu, které uvádí jako zažité jím osobně. Jeho popisy jsou často v rozporu se známou realitou atd. Pro mě osobně není tento autor příliš zajímavý..
@Nafrněná ten dokument točený přímo z Osvětimi doporučuji. Učím dějepis, obvykle s dětmi do Osvětimi jezdím na exkurzi a pak dokument pouštíme ve škole. Mám ho i doma v počítači, ale je to docela velký soubor, nevím, jestli by se ti vyplatilo to stahovat z nějakého serveru ![]()
Jinak drsné to je, je to dokument, i když taky „hraný“, byl točený až tři dny po osvobození, bylo to s živými lidmi domluvené. No ale masový hrob a jeho odkrývání je pravé až moc…