Dokumenty Osvětim apod.

Nafrněná
1.9.15 12:56

Dokumenty Osvětim apod.

Neznáte prosím nějaké dobré dokumenty o Osvětimi? Může být i něco podobného.
Zajímám se o to a uvítám každý tip. :kytka:

Popř. klidně pište i další dokumenty, které vás zajímají.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
1.9.15 12:58

Myslíš vysloveně jen televizní dokumenty? nebo třeba i knihy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
1.9.15 12:59

@paola white klidně i knihy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12743
1.9.15 13:05

@Nafrněná no knih ti můžu doporučit hodně :lol:
Utekl jsem z Osvětimi- Rudolf Vrba
Lékaři hanby
Naděje mi pomohla přežít- Ruth Elias
Schindlerův seznam
Treblinka, slovo jako z dětské říkanky
Svědkové z továrny na smrt
Dva prstýnky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
1.9.15 13:11

Schindler

Schindlerův seznam je více románem, než skutečností. Nenapsal jí ani historik. Zajímavou a velice odhalující knihou je titul : Oskar Schindler - Legenda a fakta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
1.9.15 13:13
@Nafrněná píše:
Neznáte prosím nějaké dobré dokumenty o Osvětimi? Může být i něco podobného.
Zajímám se o to a uvítám každý tip. :kytka:Popř. klidně pište i další dokumenty, které vás zajímají.

Mraky dokumentů o Osvětimi se jistě povalují například na ulozto. Všechno je to sice trochu na jedno brdo, ale proti gustu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
1.9.15 13:42

Hodně jich je i na Youtube :think:.. ale knížky jsou lepší to je fakt..měla jsem období, kdy jsem na tom dost ujížděla.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
1.9.15 13:44

Děkuju moc všem, no já hlavně ujíždím na těch záběrech, reálných

• Citovat
  • Upravit
17014
1.9.15 13:47

Kluk v pruhovaném pyžamu, ale i na mě to bylo trochu drsné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.15 13:53

Existuje dokument natočený přímo při osvobození, je už moc i na mě a to se o problematiku dost zajímám a načetla jsem a viděla toho opravdu hodně, tohle nedal ani manžel, viděli jsme prvních 10 minut a konec, DVD jsme zahrabali hodně hluboko a od té doby nevytáhli, ani nevím, kde je…kupovali jsme to přímo v Osvětimi

„Hitler daroval Židům město“ (nebo tak nějak) je zas 15min. dokument natočený němci v Terezíně pro Červený kříž, aby ukázali, jak se mají lidé v Terezíně fajn, všichni se smějí, pracují, hrají fotbal, šťastné děti…pochopitelně že všechny účinkující po natočení zabili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
1.9.15 13:59
@Špuntice1986 píše:
Existuje dokument natočený přímo při osvobození, je už moc i na mě a to se o problematiku dost zajímám a načetla jsem a viděla toho opravdu hodně, tohle nedal ani manžel, viděli jsme prvních 10 minut a konec, DVD jsme zahrabali hodně hluboko a od té doby nevytáhli, ani nevím, kde je…kupovali jsme to přímo v Osvětimi"Hitler daroval Židům město" (nebo tak nějak) je zas 15min. dokument natočený němci v Terezíně pro Červený kříž, aby ukázali, jak se mají lidé v Terezíně fajn, všichni se smějí, pracují, hrají fotbal, šťastné děti…pochopitelně že všechny účinkující po natočení zabili

Vím, že v Terezíně natočil snad přikrášleného Červený kříž, ovšem že by po natočení všechny účinkující hned zabili jsem neslyšel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9051
1.9.15 14:05
@Heinich píše:
Vím, že v Terezíně natočil snad přikrášleného Červený kříž, ovšem že by po natočení všechny účinkující hned zabili jsem neslyšel..

Ano, poslali je do plynu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59417
1.9.15 14:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
1.9.15 14:34

Krásný film je Noční motýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
1.9.15 14:40
@araw píše:
Kluk v pruhovaném pyžamu, ale i na mě to bylo trochu drsné

Koukám, dost z vás si tady plete dokument / film. Chlapec v pruhovaném pyžamu.. ano pěkný film, ale není to realita. Ten kluk by se u toho plotu takhle flákal jen jednou :cert:.. Vůbec filmy z 2. světové války nesnáším.. realita byla úplně jinde, krutější a temnější..ono se stačí zajet podívat do Osvětimi osobně a poslechnout si vyprávění k tomu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí