Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nafrněná no knih ti můžu doporučit hodně ![]()
Utekl jsem z Osvětimi- Rudolf Vrba
Lékaři hanby
Naděje mi pomohla přežít- Ruth Elias
Schindlerův seznam
Treblinka, slovo jako z dětské říkanky
Svědkové z továrny na smrt
Dva prstýnky
Schindlerův seznam je více románem, než skutečností. Nenapsal jí ani historik. Zajímavou a velice odhalující knihou je titul : Oskar Schindler - Legenda a fakta.
@Nafrněná píše:
Neznáte prosím nějaké dobré dokumenty o Osvětimi? Může být i něco podobného.
Zajímám se o to a uvítám každý tip.Popř. klidně pište i další dokumenty, které vás zajímají.
Mraky dokumentů o Osvětimi se jistě povalují například na ulozto. Všechno je to sice trochu na jedno brdo, ale proti gustu..
Hodně jich je i na Youtube
.. ale knížky jsou lepší to je fakt..měla jsem období, kdy jsem na tom dost ujížděla.. ![]()
Děkuju moc všem, no já hlavně ujíždím na těch záběrech, reálných
Existuje dokument natočený přímo při osvobození, je už moc i na mě a to se o problematiku dost zajímám a načetla jsem a viděla toho opravdu hodně, tohle nedal ani manžel, viděli jsme prvních 10 minut a konec, DVD jsme zahrabali hodně hluboko a od té doby nevytáhli, ani nevím, kde je…kupovali jsme to přímo v Osvětimi
„Hitler daroval Židům město“ (nebo tak nějak) je zas 15min. dokument natočený němci v Terezíně pro Červený kříž, aby ukázali, jak se mají lidé v Terezíně fajn, všichni se smějí, pracují, hrají fotbal, šťastné děti…pochopitelně že všechny účinkující po natočení zabili
@Špuntice1986 píše:
Existuje dokument natočený přímo při osvobození, je už moc i na mě a to se o problematiku dost zajímám a načetla jsem a viděla toho opravdu hodně, tohle nedal ani manžel, viděli jsme prvních 10 minut a konec, DVD jsme zahrabali hodně hluboko a od té doby nevytáhli, ani nevím, kde je…kupovali jsme to přímo v Osvětimi"Hitler daroval Židům město" (nebo tak nějak) je zas 15min. dokument natočený němci v Terezíně pro Červený kříž, aby ukázali, jak se mají lidé v Terezíně fajn, všichni se smějí, pracují, hrají fotbal, šťastné děti…pochopitelně že všechny účinkující po natočení zabili
Vím, že v Terezíně natočil snad přikrášleného Červený kříž, ovšem že by po natočení všechny účinkující hned zabili jsem neslyšel..
@Heinich píše:
Vím, že v Terezíně natočil snad přikrášleného Červený kříž, ovšem že by po natočení všechny účinkující hned zabili jsem neslyšel..
Ano, poslali je do plynu ![]()
@araw píše:
Kluk v pruhovaném pyžamu, ale i na mě to bylo trochu drsné
Koukám, dost z vás si tady plete dokument / film. Chlapec v pruhovaném pyžamu.. ano pěkný film, ale není to realita. Ten kluk by se u toho plotu takhle flákal jen jednou
.. Vůbec filmy z 2. světové války nesnáším.. realita byla úplně jinde, krutější a temnější..ono se stačí zajet podívat do Osvětimi osobně a poslechnout si vyprávění k tomu..
Neznáte prosím nějaké dobré dokumenty o Osvětimi? Může být i něco podobného.
Zajímám se o to a uvítám každý tip.
Popř. klidně pište i další dokumenty, které vás zajímají.