Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
my jsme byly loni v Bulharsku. Vše jsme sehnali přes interner (letenky, ubytování) - byly jsme tam celkem 15 dní a zaplatili jsme 21 tis. bez stravy (snídaně byla v ceně, formou bufetu). Přes den jsme byli na pláži, takže jsme si na tržišti nakoupili ovoce, které jsme měli přes den (stejně bylo dost teplo, takže člověk neměl na teplé chuť). A večer jsme chodili do restaurací - jídlo nás vyšlo jako v místní hospodě, ale dalo se najíst i levněji (supermarkety, trhy, fast foody).
Předloni jsme dali Itálii - podobným způsobem, akorát že jídlo jsme si vařili a vyšlo nás to podobně (ale jen 9 dní), proto jsme pak raději jeli zase do Bulharska.
Myslím, že záleží na tom, jak jsi náročná. Já mám docela dobré zkušenosti s rodinnými hotely - jsou menší, klidnější a levnější.
Taky miluju Španělsko a Costa Bravu, jinak i s dětma je to v autobudse v pohodě .přesně jak sem psala některé květinky by to nedali ![]()
jinak záleží taky kolik seš ochotná za tu dovolenou dát, my se vždycky na 10 dní i s polopenzí vlezli do
cca 16 tisíc za pobyt + něco utratíš na místě ![]()
nozu píše:
ještě dodám, že autobusem jsem jezdila s rodiči a na vysoké s kamarády. teď už bych do toho nešla ani náhodou. s dětmi by to byl očistec… takže my teď létáme…
mám to stejně
s rodiči jsme kdysi jezdili busem (jih IT, ŠP, Řecko), to byly sakra štreky…
Teď už bych to nedala ani za nic. Zásadně létáme. Zhýčkaná si nepřipadám, ono přežít třeba 13ti hodinový let taky není sranda..
Tak my vetsinou chceme dat tak do 5000 na osobu a tim padem vitezi Chorvatsko. Ubytovani si shanime pres net (rezervace mailem, vetsinou nutna zaloha) a cesta se da jet i busem bez nutnosti zajezdu - www.dopravadochorvatska.cz
Byla jsem v Chorvatsku na spouste mist a pokud nejste limitovani malymi detmi, ktere nevydrzi dlouhou cestu, tak moji srdecni zalezitosti je Gradac ![]()
Tak to my nemáme nijak velké požadavky, klidně bych se vyspala i ve stanu (jen tahat ho na zádech a hledat kde hlavu složit by bylo asi složitější). A nechceme nic předraženýho. Kdyby sme se vlezli oba dva do 15tis, bylo by to skvělý, ale snad těch 20tis našetříme, ať můžeme i na nějaký ten výlet. Takže se stravou to není problém i bez polopenze apod? No tak to je skvělá zpráva! Trošku jsem měla strach, aby jsme to nedali bez jídla a pak by to nakonec vyšlo dráž s vodou k pití atd. než ta polopenze.
podívej se na stránky CK WICOMT nabízejí velmi levně letecky Bulharsko i ti tam poradí,vše lze objednat přes net.Byla jsem v Bulharsku několikrát a za mě ti můžu doporučit Sozopol,krásné městečko,je tam stará čáast,kde můžete posedet na večeři či kafíčko,pak nová část,pěkné pláže.Byli jsme tam vždy bez jídla.Ceny jídel v rest.jsou stejné jako u nás.
Pak ještě můžu doporučit Chorvatsko,to miluju,ale to už je dražší.Pěkné pláže jsou na Makarské,Podgora,Rab.
My letos jedeme od CK Victoria do dřevěných chatek do Biograd na Moru do kempu,busem,vyšlo nás tu velmi levně,jedeme s malým prckem.
V Chorvatsku je jídlo dražší,než u nás,záleží jak jíš,jak jsi „rozežraná“.Obed menu vyjde v přepočtu tak 200 na osobu,kopeček zmzliny 20,–pivo 60,–atd..Takže my si v Chorvatsku budeme vařit a střídat do s chozením na obed či pizzu- ta vyjde stejne draho jako u nás.
Itálie není vůbec špatná volba. Podle mého názoru je lepší se vyhnout rušným letoviskům a zamířit více na jih. Třeba do Kalábrie. Byly jsme tam s manželem a tříletým (a po čtyřletým) již dvakrát a nedáme na Kalábrii dopustit. Milý lidé, levno, a klid na plážích. Cesta je sice delší, ale vyplatí se. Jinak se dá cestovat levně na letiště do Bari, či Brindisi. Některé hotely pak organizují odvoz třeba i 200 kilometrů. My jsme pořídili tři letenky do Bari včetně zavazadel a půjčením auta na 9 dní + půjčení dětské sedačky za cca 13.000Kč (sedačka by skoro dražší, jak jedna letenka).
Nemáte někdo vyzkoušeno dovolenou v Chorvatsku s malými dětmi? Kamarád mi doporučil ubytování tady: ** jako last minute ve Splitu ale nevím, nikdy jsme v Chorvastku nebyli a kór takhle na last. Máme malé děti 2 a 5 let. Na cestu si jako řidič troufám, ale tím pobytem si moc jistý nejsem. Můžete mi poradit? Nebo nějaké zkušenosti s Chorvatskem? Díky moc za rady. Omlouvám se, že píši sem, nevěděl jsem, jak založit nové téma ![]()
Edit admin - odkaz