Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky můj malý synek trpí astenií,laicky řečeno podvýživou,né proto že bych mu nedala najíst,má 3roky6měsíců-11kg-86cm,a od dr jsme dostali papíry že se máme rozmyslet jestli ho dáme do ozdravovny na 6týdnů,už by měl jet sám ale já si nejsem jistá zda by neplakal a nevím jestli ho tam mám dát,co myslíte?Má tu někdo s ozdravovnou skušenosti?Já nevím,to víte že mi nabídly abych jela s ním ale je to finančně náročné za sebe bych musela zaplatit 320korun denně,a to si nemohu dovolit,pojištovna v plné výši hradí jen synkovy.Tak nevím.Děkuji všem za rady. ![]()
No já teda zkušenosti nemám, ale nešlo by třeba, že by tam byl sám PO až PÁ a na víkend by si za ním přijela? Ale i tak mám pocit, že 6 týdnů je pro takovýho dorbka dlouhá doba, ale zase na druhou strnau předpokládám, že tam bude kolektiv cca stejně starých dětí.
ahoj Patriko
pises o Matym???uz je to ok s tou hlavickou jak spadl??
mudr vam nakonec doporucil ozdravovnu? moje mala je taky drobek, 3 roky, 11,5 kg a 93 cm ![]()
jdeme pristi tyden na triletou prohlidku,tak uvidim co mi reknou.
ja jsem teda poseroutka, ja bych na 6 tydnu decko samotne takhle male nenechala odjet, mala je na me zvykla, nevim.taky bych se priklanela k tem vikendvym navstevam kdyz uz nic jineho.
Patriko, to je blbý:(
Nejlepší by samozřejmě bylo tam být s ním - ale jestli dobře počítám, bylo by to kolem 13500, a to je fakt darda.
Já osobně bych svou holčičku na tak dlouho dobrovolně nepustila - pokud k tomu není fakt závažný důvod.
Nešlo by to řešit ambulantně, docházet třeba do nějaké podpůrné skupiny maminek s astenickými dětmi, plus třeba pravidelné koncentrace s dietní sestrou … nebo tak něco
?
Já znám ze svého okolí dvě děti, které prošly takovou ozdravovnou - a jim osobně to teda k ničemu nebylo ![]()
Ahoj, já tedy nevím jaký je rozdíl mezi ozdravovnou a dětskou lázeňskou léčebnou- tam byl loni náš 2.letý syn a letos pojede znovu - a kompletní pobyt jemu i jeho doprovodu pojišťovna platila.
Dětská doktorka mu normálně napsala žádost o lázeňskou léčbu s doprovodem.
Samozř.platím (loni i letos) za syna i sebe regulační poplatek a jezdíme tam s jiným zdr.problémem.
Jinak- 6.týdnů je pro takového prcka a navíc v novém prostředí strašně dlouhé a stresující- já bych jela s ním, vyrazila bych na doktora co a jak a pak případně na pojišťovnu.
Hlavně aby Vám to pomohlo!! ![]()
A ty si myslíš, že 3.5 leté dítě, které je zvyklé být s matkou, najednou díky izolaci a absenci mateřské péče začne jíst a přibírat?
Já bych teda svoje dítě na tak dlouho nedala ani za nic.
mám syna astmatika a byla jsem s ním v lázních dokud byl malý. Samotného bych nepustila - jednak měl strach z doktorů a lidí v bílém, a taky je to na moc dlouho…
Jednou mi odmítli dát doprovod - přeregistrovali jsme se k jiné pojištovně a jeli jsme na 5 týdnů do V. Tater. Poprvé jel sám až v 9 letech.
Zkus se poptat jak to je s proplacením doprovodu u jiných pojišťoven.
Držím palečky, at uspěješ a synovi to pomůže ![]()
Ahoj ano o Matym,dr mi toho právě moc neřekla ,jen že by bylo nejlepší aby jel,mi jsme metal aliance,tak nevím zda doprovod proplácí a navíc bych musela ještě vzít ročního brášku?A co jídlo pro nás? Já ho právě moc samotného nechci poslat je to dilema bylo by nám strášně smutno,hlavička snad už bude dobrá ještě nesrostla ale prý jsou horší ty obratle ale řádí tu pěkně,takže vypadá zdravě,za dr naběhnu a musím zjistit víc,holky děkuji že jste tu. ![]()
Ahoj Patriko,
taky bych nepustila takového drobka samotného. Zkušenost s ozdravovnou mám, dokonce sama na sobě. Byla jsem v ozdravovně na 6 týdnů, když mi bylo 6 let. Tenkrát neexistovalo, že by rodiče byli s dětmi. Byl to pro mě dost hrozný zážitek, i když už jsem byla trochu zvyklá být občas na týden bez rodičů.
To si radsi zajdete za nejakym nutricnim terapeutem nebo nekym podobnym, at vam da dohromady vzorovej jidelnicek presne na miru… Pripadne by mohli doktori vic resit pricinu neprospivani, zjistit, kde je problem- to ozdravovna neresi.
Jinak naprosto souhlasim s Ivuskou, nedala bych tam svoje dite (zvlast takhle maly) ani nahodou. A nechapu, jak by to mohlo pomoct. Mimochodem znam nekolik lidi, kteri byli v ozdravovne jako deti, vsichni maj traumatickej zazitek, bohuzel (a hubeny byli stejne porad; jedna spoluzacka jela naopak s obezitou- ta trochu zhubla a pak se ji vaha zas vratila).
patrika4 píše:
Ahoj ano o Matym,dr mi toho právě moc neřekla ,jen že by bylo nejlepší aby jel,mi jsme metal aliance,tak nevím zda doprovod proplácí a navíc bych musela ještě vzít ročního brášku?A co jídlo pro nás? Já ho právě moc samotného nechci poslat je to dilema bylo by nám strášně smutno,hlavička snad už bude dobrá ještě nesrostla ale prý jsou horší ty obratle ale řádí tu pěkně,takže vypadá zdravě,za dr naběhnu a musím zjistit víc,holky děkuji že jste tu.
tak hlavne ze po tom padu je ok.ja bych to resila jako pisu tady holky,spise laznema nebo tak, ty jsu na kazdym rohu.
moje holka je taky kostitrasek a nikam bych ji neposlala, je jeste mala a tvuj malej si myslim taky.
nekdo tu nadhodil zjistit pricinu neprospivani, to neni marny
u nas je to jasny, mala neji, je nejedlik odmalicka, krome materskeho mleka nic nechtela uz jako miminko.
co vase detska mudra? co geneticke predispozice?
Ooj, na tak dlouhou dobu takovej drobeček?? ANI ZA NIC!
Už vidím, jak mu tam bude chutnat, bez maminky. ![]()
Zajděte za nutričním poradcem.
Davdan píše:
Už vidím, jak mu tam bude chutnat, bez maminky.
Všecky testy nám děly už v motole,tukové,potní,ct,genetické,štítná žláza,ultrazvuk snad všude kde to jde,rtg-ruky-kostní věk,rtg lebky a ct mozku na stáří a velikost mozku,chudinka už ho prokleply snad vším,mudra to neřeší řídí se výsledky které nejsou dobré-to jsou ty potní testy a ty tukové,ty vyšli blbě,nic nám na to neřekla jen tu ozdravovnu,on jí dost jeho každodení jídelníček je-ráno jogurt,pak se živí dál houska marmeláda,pak oběd-polévka hlavní jídlo,pak jdem ven tam sní veliký jogurt pierot,bombon,oplatka,buchta,co je,a pak večeře a to jí sám pak se mnou pak s manžou,musela jsem jim to i napsat takto do toho motole,vědí i to že astenic je manžel,říkáme to pořád je po manželovi ale oni pořád řeší testy a výsledky a dozor nad ním a tak dále.Dr mi ani žádnou poradnu nedala a ani nenavrhla a kde jí mám hledat taky nevím,moc se v tom nevyznám,mám hledat tu nutriční nebo podvýživovou poradnu já nevím? ![]()
Zkus se treba jeste zeptat v poradne Mudr. Honzika na porodnice.cz, on je odnekud z Karlaku a je to odbornik na metabolicky vady, treba ho jeste neco napadne
Drzim palce!
patrika4 píše:Davdan píše:Všecky testy nám děly už v motole,tukové,potní,ct,genetické,štítná žláza,ultrazvuk snad všude kde to jde,rtg-ruky-kostní věk,rtg lebky a ct mozku na stáří a velikost mozku,chudinka už ho prokleply snad vším,mudra to neřeší řídí se výsledky které nejsou dobré-to jsou ty potní testy a ty tukové,ty vyšli blbě,nic nám na to neřekla jen tu ozdravovnu,on jí dost jeho každodení jídelníček je-ráno jogurt,pak se živí dál houska marmeláda,pak oběd-polévka hlavní jídlo,pak jdem ven tam sní veliký jogurt pierot,bombon,oplatka,buchta,co je,a pak večeře a to jí sám pak se mnou pak s manžou,musela jsem jim to i napsat takto do toho motole,vědí i to že astenic je manžel,říkáme to pořád je po manželovi ale oni pořád řeší testy a výsledky a dozor nad ním a tak dále.Dr mi ani žádnou poradnu nedala a ani nenavrhla a kde jí mám hledat taky nevím,moc se v tom nevyznám,mám hledat tu nutriční nebo podvýživovou poradnu já nevím?
Už vidím, jak mu tam bude chutnat, bez maminky.
tak to oproti moji holce papa jeste slusne, moje mala sni za den pulku kostika, a pak d kazdeho kusek, trochu masa, trochu chleba na sidani, sunar nechce, ma jeste alergii a BKM, nnesmi banany, lusteniny..ja uz taky envim co s ni mam delat, pristi tyden jdeme na triletou k mudre,tak pak pisnu jak jsme dopadli, ma necelych 12 kilo a 93 cm, taky je jak kostitrasek, vylezly zebra
pritom ji chutna,ale ona tohl sni jak vrabcacek ![]()
a ty potni testy vam vysly spatne? v te diskusi jak Maty spadl jsi psala ze vysly dobre, ze je jen drobny. ![]()