Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,potřebuji vaše názory!Malej má hrozny atopicky egzém a tak chceme jet k moři.Bohužel ale táta nedostane natak dlouho dovolenou a nikdo jiny jet snama taky nemuže.Myslíte žeto je dobry nápad jet s dítětem sama?malej je teda dobrej divočák.
Ja byla u more s malou sama uz dvakrat,taky je to divozenka,ale da se to.Jednou v necelych dvou let a pak ve dvou a pul letech.
Ja myslim, ze to neni problem, zalezi na Tvoji chuti a odvaze
Ja byla sama s 5ti letym, spis jde o to, ze neni nikdo jiny na zabaveni… takze o odpocinku pro Tebe to moc nebude, nejaky dlouhy koukani z plaze na horizont more asi nehrozi ![]()
Ja byla rada i s tim 5ti letym, ze se k nam po prvnich par dnech pridala jina rodinka se stejne starym klukem, a ja si mohla aspon to kafe v klidu vypit, protoze kluci se spolu zabavili.
Pokud náš tatínek nedostane dovolenou což v tuhle chvíli ještě nevíme, tak pojedu s malou k moři sama, v době cesty jí bude rok, je to divoška ale nebojím se toho ![]()
Taky to chce trochu zvysenou opatrnost pak sama na sebe - stalo se moji kolegyni, ze byla kdysi sama s malym ditkem nekde a nedavala pozor a porazilo ji na silnici takovy to vozitko, co na nem 2 lidi sedi a slapou (jak je to v kazdym prazdninovym letovisku na pujceni) - takze mela neco s nohou i se zapestim na ruce …musela k doktorovi do jineho mesta atd - to je pak hodne neprijemny fungovat, nemluvim o tom, ze to muze skoncit i hur (nemocnice atd). Asi je dobry jet radeji organizovane tam, kde funguje ten delegat. Uplne sama solo s malym ditetem bych se mozna bala, prave z takovych duvodu ![]()
Taky dodam jak uz psala nakukovatelka,ze o „dovolene“ nemuze byt rec,absolutne si neodpocines a hlavne musis davat vice bacha nez doma,protoze je to nove prostredi a nove nastrahy.
Ja se za celou dovolenou nevykoupala,nezaplavala si,vklidu se nenajedla,ale bylo to fajn. ![]()
Co tady treba najit nejakou maminku,ktera by take jela sama,protoze je sama nebo tatka nemuze.
taky jezdim sama…bez problemu a ja si to teda uzila jako bezva dovolenou…jedina nevyhoda je ze vecer kdyz dite spi nemas s kym popijet vino
![]()
mikitaa píše:
taky jezdim sama…bez problemu a ja si to teda uzila jako bezva dovolenou…jedina nevyhoda je ze vecer kdyz dite spi nemas s kym popijet vino![]()
Tak to je jediny, co jsem nevynechala - lemtala jsem to sama vecer na balkone ![]()
nakukovatelka píše:mikitaa píše:Tak to je jediny, co jsem nevynechala - lemtala jsem to sama vecer na balkone
taky jezdim sama…bez problemu a ja si to teda uzila jako bezva dovolenou…jedina nevyhoda je ze vecer kdyz dite spi nemas s kym popijet vino![]()
ha ha tak to ja primo v lobby baru a mala mi tam behala..
JInak nerikam,ze bych si to neuzila,ono malou jsem posadila do stinu a hrala si treba dve hodky sama na pisku,ale jde o to,ze kdyz jsem chtela jit treba na zachod,tak jsem ji musela brat sebou,protoze bych mela strach ji tam nechat samotnou,nebo jsem proste nesla plavat,protoze by urcite chtela jit se mnou a to proste neslo.
jasne ze sem lemtala taky sama
…ale byl to jedinej okamzik kdy mi tam chybel nekdo dalsi…ve dvou se chlasta lip
![]()
mikitaa píše:
jasne ze sem lemtala taky sama…ale byl to jedinej okamzik kdy mi tam chybel nekdo dalsi…ve dvou se chlasta lip
![]()
Presne tak ![]()
Taminka píše:mikitaa píše:Presne tak
jasne ze sem lemtala taky sama…ale byl to jedinej okamzik kdy mi tam chybel nekdo dalsi…ve dvou se chlasta lip
![]()
no jasne, ale ani jako osamely alkoholik jsem se necitila spatne ![]()
Jeste me napadlo, ze mozna ve vetsich lepsich hotelech by mohlo fungovat hlidani deti, takze pokud by to maminka riskla - nejaky hezky detsky koutek, ditko nez se rozkouka tak je hodina pryc a maminka si aspon na chvili zaplave a polezi na lehatku.
Ja bych do takoveho hlidani asi sla, kdyby tam uz deti byly, hlidacky byly sympaticky ![]()
nakukovatelka píše:Taminka píše:mikitaa píše:Presne tak
![]()
no jasne, ale ani jako osamely alkoholik jsem se necitila spatne
jojo ten tyden se da prezit i jako osamely alkoholik
![]()
nakukovatelka píše:Taminka píše:mikitaa píše:Presne tak
![]()
Jeste me napadlo, ze mozna ve vetsich lepsich hotelech by mohlo fungovat hlidani deti, takze pokud by to maminka riskla - nejaky hezky detsky koutek, ditko nez se rozkouka tak je hodina pryc a maminka si aspon na chvili zaplave a polezi na lehatku.
no jasne, ale ani jako osamely alkoholik jsem se necitila spatne
Ja bych do takoveho hlidani asi sla, kdyby tam uz deti byly, hlidacky byly sympaticky
MY ted byli v Egypte a tam detsky koutek s hlidanim byl,ale jak znam malou,tak by tam nechtela byt sama.Ja s ni jezdim casto do Rakouska do kinder hotelu a ona tam nechce byt
Skoda,protoze od toho to tam je,aby si rodic odpocinul a decko je hlidane,ale ona neeee,hruza,des,sama beze me tam byt nechce.
Já jedu se dvěma dětma v září až bude Tonda přece jen starší a s kamarádkou, která má holčičku 14 měsíců
taky to bude asi docela sranda. A dost se těším. Budeme se střídat v řízení a děti jsou zvyklé (Tonda sice poprvé) na docela dlouhé přesuny a my taky ![]()