Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Obracim se na Vas s dotazem. Dnes mi prislo predvolani k soudu ohledne dcery, ale chteji po me dolozeni prijmu. Ja do konce ledna byla zamestnana, takze to mam potvrzene od zamestnavatele, ale od zacatku ledna jsem na neschopence a smlouvu mi ukoncili koncem ledna. takze otazka je jak dolozit prijem za ten unor, kdyz jsem byla na neschopence?
nebo se neschopenka nepocita jako prijem?
No tak prokážeš kolik ti vyplatili PN. Buď výpisem z účtu, tam je platba označená nebo složenkou. Ano, PN se bere jako příjem stejně jako např. dávky hmotné nouze apod.
@veri3110 takze vypis z uctu staci? uz me to prave napadlo, ale radeji se ptam.
@Anonymní píše:
mel by stačit. Já tam třeba ty platby měla jmenovitě uvedené, že je to PN i s vyměřovacím základem, bylo to v poznámce u platby. Já takhle dokládala OČR pro potřeby soudu a stačilo to. Při jednání se Tě zeptá asi soudce nebo soudkyně znova, tak popíšeš, jak to bylo a hodí se to do zápisu.
@Anonymní píše:
jj, bohatě stačí.
Já se tady vtírnu s dotazem. Také musím doložit příjmy. Celou dobu od minulého roku jsem na rodičovské. Mám tedy zajít na úřad a nechat si vypsat potvrzení?
Také bych měla ohledně tohoto dotaz
Podala jsem návrh na zvýšeni výživného a chtějí po mě příjem mého současného partnera. Nevíte za jak dlouho nazpátek? To tam totiž nenapsali
.
Po mě chtěli rok zpětně. A rodičák jsem si nechala vyjet na sociálce. Plus jsem dokládala výši alimentů za rok zpátky. To jsem si sepsala sama jako čestné prohlášení. A stačilo to soudkyni. ![]()
Obnovuji diskuzi a ptám se vám milé maminky, zítra mě čeká soudní stání o zvýšení, které bylo několikrát odloženo, protože otec dcery není schopen doložit své příjmy. Stalo se to některé z vás? Myslíte, že to ještě soudkyně zase odloží nebo už může rozhodnout i bez doložení jeho příjmů?
Zdravím vás.. Obnovuji diskuzi. Chci se zeptat, jak je to s doložením příjmu při rodičovské. Potřebujeme doložit příjmy na soud kvůli oddlužení. U manžela je to jasné, ten si to nechá potvrdit v práci, ale jak to mám doložit já, když beru rodičák, který mi chodí složenkou? Musím zajít na úřad pro nějaký papír nebo si to na soudě zjistí sami?
Zajdibsi na sociálku a oni ti vytisknou jen potvrzení o že pobíráš příspěvek a kolik
řešila sem to minuký týden, teda ne innsolvenci, ale taky sem potřebovala potvrzení o přijnu a sem na RD ![]()
Ahoj maminky, dneska mi přišlo předvolání k soudu kvůli určení výživného na děti - s manželem se rozvádíme. Chtějí potvrzení o příjmech od 1.6.2014-30.9.2015. Rodičák mi skončil letos v červenci, ale poslední platba mi přišla v srpnu a od té doby příjem nemám. Nejsem ani vedena v evidenci ÚP, jsem totiž s dcerou na péči do 7 let. Jak mám tu dobu od prázdnin do teď doložit? Děkuji.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, dneska mi přišlo předvolání k soudu kvůli určení výživného na děti - s manželem se rozvádíme. Chtějí potvrzení o příjmech od 1.6.2014-30.9.2015. Rodičák mi skončil letos v červenci, ale poslední platba mi přišla v srpnu a od té doby příjem nemám. Nejsem ani vedena v evidenci ÚP, jsem totiž s dcerou na péči do 7 let. Jak mám tu dobu od prázdnin do teď doložit? Děkuji.
Tu péči jsi musela nějak oficiálně nahlásit ne? Vzala bych sebou kopii registrace (nebo přihlášky nebo jak se to jmenuje). A ten výměr k rodičovskému příspěvku.
Ahoj,
potřebovala bych vědět, jak soud zkoumá příjmy kvůli výživnému. Bude rozvod, otec dětí je v zaměstnaneckém poměru. Bude se zkoumat jeho bankovní účet nebo přinese jen potvrzení o příjmech od zaměstnavatele?
Obracim se na Vas s dotazem. Dnes mi prislo predvolani k soudu ohledne dcery, ale chteji po me dolozeni prijmu. Ja do konce ledna byla zamestnana, takze to mam potvrzene od zamestnavatele, ale od zacatku ledna jsem na neschopence a smlouvu mi ukoncili koncem ledna. takze otazka je jak dolozit prijem za ten unor, kdyz jsem byla na neschopence?
nebo se neschopenka nepocita jako prijem?