Domáce polotovary

353
25.2.13 21:55

Domace "polotovary"

Ahojte, rozhodla som sa zalozit tuto temu, kedze som nic podobne nenasla v jednej…
Napadlo ma sa podelit o niekolko napadov, ktore doma praktikujeme a dost nam to pomaha, ked sa nam vobec nechce varit, alebo nie je na to moc casu (inu, popri malej a praci a studiu obcas fakt nie je :mrgreen: )
Takze nase niektore cychytavky, ktore si predpripravime a potom naporcovane davame do mraznicky:

• bolonska omacka
  • karbanatky, ale este surove, vytvarovane, zamrazit jednotlive kusy separe
  • uvarene lusteniny, potom ich staci uz len v polievke rozmrazit kym sa vari ina zelenina
  • dalej domaca pizza, uz hotove cesto potrete rajcatovym sugom, oblozene, alebo nie, tiez mrazene po kusoch, separe

Teraz ma ine nenapada, ale ak ano, tak to sem pridam.
Ak by ste mali tiez podobne napady, ako nekupovat polotovary, v ktorych niekedy nikto netusi, co vlastne je a usetri to cas, tak sem s nimi.

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ohýnek
25.2.13 21:58

No já nevim proč bych to měla dělat, omáčky, karboše a pizza jsou zrovna jídla co mám za pár minut uplácaný, tak na co si kazit chuť zmažením a rozmražením :-)

• Citovat
  • Upravit
353
25.2.13 21:59

@ohýnek Tak ja neviem ako vy, ale rozhodne bolonska za par minut nebude, u nas ju varime tak cca 3 hodiny. mas na to nejaky vylepsovat? tak sem s nim…
a mimochodom, na nej to zrovna vobec, ale vobec nie je poznat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
25.2.13 22:01

Já si dělám zásoby do mrazáku.
Játrové knedlíčky do polévky.
Polévky do mističek, jednotlivé porce.
Již obalené řízky a sýr(myšleno trojobal)
Knedlíky plněné uzeným či ovocem.
Bramborové a kynuté knedlíky.
sekanou-šišku zamrazit, nebo malé kuličky(jako ty z ikea),nebo karbanátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
25.2.13 22:02

Když mrazíte karboše a obalené řízky, jak je mrazíte? Každý zvlášť? Protože jinak se asi slepí, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
25.2.13 22:02

@Bubinna88 já nemám ráda cokoliv ohřívaného, takže to poznám :-D asi to co dělám není přímo boloňská omáčka, mě hlavně vaření neba. Takže prolítnu kuchyní, nahážu do hrnců co mi padne pod ruku a hotovo :-D problém je, že nedokážu něco udělat dvakrát :-D nikdy nevim co jsem tam dala :-D

• Citovat
  • Upravit
353
25.2.13 22:05

@ohýnek staci teda najst nejaku knihu s receptmi ;) ale ako fakt si ma navnadila na bolonsku za par minut, uz som sa na ten recept tesila :nevim: nas to prave bavi, teda manzela skor konzumovat, ale obcas su proste dni, ked sa mi fakt nechce, alebo nie je cas a sila, a nechceme prezivat na pecive s maslom… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.2.13 22:05

Zrovna nedávno jsem na to myslela, že by mohlo být super si nadělat domácí mraženou pizzu. Mně teda kyne těsto 1,5 hodiny, do toho dělám rajčatovou omáčku, obkládám - taky mi to přijde teda jednodušší vytáhnout a jen upéct :lol: Právě jsem dumala, jestli by to šlo zmrazit už obložené - tak jak to bývá v obchodě.

Ještě jsem začala mrazit vývar, to je taky fajn. Napadají mě ovocné (či povidlové) knedlíky, prý jdou mrazit i langoše, ale ještě jsem nezkoušela. Jak píšeš karbanátky, dělala jsem si takto hamburgery - supr je proložit je pečícím papírem, pak jak povolí, se krásně připlácnou na pánev a papír se jen sloupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
25.2.13 22:06
@Nainuva píše:
Když mrazíte karboše a obalené řízky, jak je mrazíte? Každý zvlášť? Protože jinak se asi slepí, ne? :think:

Dávám mezi ně kousky igelitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
25.2.13 22:06

@Sunnny nad knedlikmi som rozmyslala tiez, raz som skusala tvarohove, ale po rozmrazeni to uz nebolo ono, takze viac nie. ty ich mrazis uz uvarene, alebo este pred varenim?

@Nainuva ja si ich vyskladam na tac, tanier…proste na nieco rovne, co sa ti zmesti do mrazaku, pockam kym stvrdnu a potom nahadzem to jedneho pytliku alebo krabice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
25.2.13 22:07

Tak mě manžel nepozře nic mraženýho, takže to u nás nehrozí, ale je fakt, že existuje spousta rychlovek.

Ale má teta zamrazuje úplně vše, prostě uvaří a co jí zbyde šoupne do mrazu, od polévek, přes omáčky, karbanátky i bramborový salát. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
25.2.13 22:08
@Nainuva píše:
Když mrazíte karboše a obalené řízky, jak je mrazíte? Každý zvlášť? Protože jinak se asi slepí, ne? :think:

Dávám mezi ně kousky igelitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
25.2.13 22:08

@Angua tak pizzu som prave objavila v najnovsom cisle Apetitu, doteraz sme nad tym s manzelom len dumali, ale neodhodlali sa k cinu… :oops:
ale maju tam, ze je to jedno, mozes mrazit len testo, testo s omackou alebo aj s oblohou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
25.2.13 22:09

@Bubinna88 knihu s recepty nééééé. Máme to sice doma, ale nikdy jsem to neotevřela, já prostě vím že boloňská mi chutnala tak a tak. Takže doma naházim a chutná to tak :-D

• Citovat
  • Upravit
353
25.2.13 22:09

@Paradise tak to by som asi do takeho extremu dohnat nechcela, mrazeny bramborovy salat mi pride ako fakt nieco hnusne… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí