Domáce polotovary

Napsat příspěvek
Velikost písma:
353
25.2.13 22:12

@ohýnek a mas to za par minut? a kde si jedla, podla coho porovnavas tu chut? tak mi to neda… :mrgreen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
25.2.13 22:13

Tak rozmražený bramborový salát to mě tedy fakt chuťově neláká :mrgreen:.

Knedle dělám z těsta bramborového-většinou dělám spíš ty slané než ovocné.
Určitě zamrazit syrové a házet do vařící vody ještě zmrzlé, nerozmrazovat! Myslím, že by tak šly i ty tvarohové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
25.2.13 22:13

@Bubinna88 ve španělsku v italský restauraci (nevim čí je to jídlo :-D)

• Citovat
  • Upravit
156
25.2.13 22:17

Ja mrazim.taky vsecko co se da
a s tou pizzou tak mrazim hotovy testo, bez toho abych na to neco davala(treba salam, kdyz ho vytahnes z mrazaku tak je hnusnej takovej nasladlej, tak nvm jak to delaj v tech supermarketech)
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
25.2.13 22:17

@ohýnek aha…tak to jo… :mrgreen: a varis ho z hovadzieho masa? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
25.2.13 22:18

Tak já znám hromadu lidí, většinou chlapů.
Kteří vykládaj, jak by mražený jídlo nejdli, že se to pozná a že je hnusný. Ve finále, když to neví poznají prd a ještě se olizujou! :mrgreen:
Jako moje sestra znalkyně čajů-sáčkový čaj by nekoupila jen ve speciálních prodejnách sypané. A pak vyžunkala u mamky nějaký úplně obyč. čaj snad z Penny za pár kaček a ještě se ptala odkud ho má, že je výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
25.2.13 22:19

@Bubinna88 jak kdy, ale to už není v řádu minut, ale pár desítek minut :-) jediný delší jídlo co dělám je guláš, ale u toho nemusím stát, to je vaří samo, jen na to musím občas juknout :-)

• Citovat
  • Upravit
353
25.2.13 22:27

@Sunnny A ako dlho tie knedliky potom varis? Ja moc knedlikova nie som, takze ich varim podla receptu. Co ma zaujima je doba, predpokladam, ze je dlhsia, ale ako to odhadnes, kedy to uz je ok?

ano, to poznam, ja tiez nejem vsetko, napriklad ten salat mi pride fakt ako sialenost :mrgreen:

@ohýnek mozes mi, prosim, prosim tvoj recept na tu „bolonsku“ napisat? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
25.2.13 22:30

@Bubinna88 to nejde, já prostě házim ochotnávám a když se mi to zdá dobrý tak jim :-) já neznám ani žádný recept na buchty, bábovky a podobně, prostě od oka dělám :-)

• Citovat
  • Upravit
3549
25.2.13 22:35

Bubinna88 já se přiznám, že netuším jak se dělá pravá boloňská, ale my tak nazývámě toto:

Dělám z vepřového, pomelu hodím na cibulku, dám koření dle chutí a orestuji, zaleju buď drcenýma rajčatama nebo šťávou rajčatovou (není to klasický protlak),povařím, naházím bylinky a podávám ke špagetám, takže za mě taky rychlovka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
25.2.13 22:37

Brambory fakt nemrazit, zesládnou a nejsou dobrý ;)

Ale jinak taky mrazím všechno, co zbyde a nechci vyhodit…

Nejvíc se mi osvědčilo namrazit si porce pro malou: vývar (i se zeleninou a masem), rajskou omáčku k těstovinám, porce obraného masa z polévky, placky nebo palačinky. A když pak není čas na vaření (třeba jdeme dopoledne do hudební školky), jen vyndám, uvařím přílohu a je to.

Oproti kupovaným polotovarům je to levnější, srozumitelnější (vím, co v tom je) - a hlavně to dítě jí :) Skleničky jedla jen dva druhy z DM od 4 měsíců, a teď v roce a půl už jí nejedou ;) A jiné prefabrikované jídlo zatím neobjevila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
25.2.13 22:38

@Paradise ja neviem ani kde sa to vzalo, ale ja nejak rada robim jedla, tak ako maju byt, tym neodsuzdujem nikoho a nic, obcas tiez varime stylom, co doma mame, tak to tam nahadzeme, ale to potom aj tak volame :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
25.2.13 22:39

@Bubinna88 No já teda tomu co popisuje @Paradise říkám „červená omáčka na těstoviny“ - ale fakt je, že boloňské se to dost blíží ;)

Jinak tříhodinovým voserem dělám jen omáčku na lasagne, zrovna včera jsem byla asi čtyři hodiny kolem plotny… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.2.13 22:40

Ja nejsem moc mrazici typ, spousta veci mi pak ani moc nechutna, ale ja si treba oblibila udelat si zaklad na sekanou a dat do mrazaku a v pekarne delam testo na pizzu a to si taky prepulim a dam do mrazaku, pak uz to tam nahazet neni tak slozity…mame ho ale malej, tak si tam spis davam maso, hrasek, spenat a zmrzku :mrgreen:

jinak polotovary teda spis kupujeme :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
25.2.13 22:41

@karolina_a_betuska no a my ju prave preto varime vo veeeeelkom a potom mrazime, pretoze ju zboznujeme, ale kto ma mat na to cas? :mrgreen: a ono omacka na lasagne je v podstate skoro rovnaka, len este aj besamel… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí