Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@ohýnek a mas to za par minut? a kde si jedla, podla coho porovnavas tu chut? tak mi to neda… :mrgreen
Tak rozmražený bramborový salát to mě tedy fakt chuťově neláká
.
Knedle dělám z těsta bramborového-většinou dělám spíš ty slané než ovocné.
Určitě zamrazit syrové a házet do vařící vody ještě zmrzlé, nerozmrazovat! Myslím, že by tak šly i ty tvarohové.
Ja mrazim.taky vsecko co se da
a s tou pizzou tak mrazim hotovy testo, bez toho abych na to neco davala(treba salam, kdyz ho vytahnes z mrazaku tak je hnusnej takovej nasladlej, tak nvm jak to delaj v tech supermarketech)
![]()
Tak já znám hromadu lidí, většinou chlapů.
Kteří vykládaj, jak by mražený jídlo nejdli, že se to pozná a že je hnusný. Ve finále, když to neví poznají prd a ještě se olizujou! ![]()
Jako moje sestra znalkyně čajů-sáčkový čaj by nekoupila jen ve speciálních prodejnách sypané. A pak vyžunkala u mamky nějaký úplně obyč. čaj snad z Penny za pár kaček a ještě se ptala odkud ho má, že je výborný.
@Bubinna88 jak kdy, ale to už není v řádu minut, ale pár desítek minut
jediný delší jídlo co dělám je guláš, ale u toho nemusím stát, to je vaří samo, jen na to musím občas juknout ![]()
@Sunnny A ako dlho tie knedliky potom varis? Ja moc knedlikova nie som, takze ich varim podla receptu. Co ma zaujima je doba, predpokladam, ze je dlhsia, ale ako to odhadnes, kedy to uz je ok?
ano, to poznam, ja tiez nejem vsetko, napriklad ten salat mi pride fakt ako sialenost ![]()
@ohýnek mozes mi, prosim, prosim tvoj recept na tu „bolonsku“ napisat? ![]()
@Bubinna88 to nejde, já prostě házim ochotnávám a když se mi to zdá dobrý tak jim
já neznám ani žádný recept na buchty, bábovky a podobně, prostě od oka dělám ![]()
Bubinna88 já se přiznám, že netuším jak se dělá pravá boloňská, ale my tak nazývámě toto:
Dělám z vepřového, pomelu hodím na cibulku, dám koření dle chutí a orestuji, zaleju buď drcenýma rajčatama nebo šťávou rajčatovou (není to klasický protlak),povařím, naházím bylinky a podávám ke špagetám, takže za mě taky rychlovka. ![]()
Brambory fakt nemrazit, zesládnou a nejsou dobrý ![]()
Ale jinak taky mrazím všechno, co zbyde a nechci vyhodit…
Nejvíc se mi osvědčilo namrazit si porce pro malou: vývar (i se zeleninou a masem), rajskou omáčku k těstovinám, porce obraného masa z polévky, placky nebo palačinky. A když pak není čas na vaření (třeba jdeme dopoledne do hudební školky), jen vyndám, uvařím přílohu a je to.
Oproti kupovaným polotovarům je to levnější, srozumitelnější (vím, co v tom je) - a hlavně to dítě jí
Skleničky jedla jen dva druhy z DM od 4 měsíců, a teď v roce a půl už jí nejedou
A jiné prefabrikované jídlo zatím neobjevila.
@Paradise ja neviem ani kde sa to vzalo, ale ja nejak rada robim jedla, tak ako maju byt, tym neodsuzdujem nikoho a nic, obcas tiez varime stylom, co doma mame, tak to tam nahadzeme, ale to potom aj tak volame ![]()
@Bubinna88 No já teda tomu co popisuje @Paradise říkám „červená omáčka na těstoviny“ - ale fakt je, že boloňské se to dost blíží ![]()
Jinak tříhodinovým voserem dělám jen omáčku na lasagne, zrovna včera jsem byla asi čtyři hodiny kolem plotny… ![]()
Ja nejsem moc mrazici typ, spousta veci mi pak ani moc nechutna, ale ja si treba oblibila udelat si zaklad na sekanou a dat do mrazaku a v pekarne delam testo na pizzu a to si taky prepulim a dam do mrazaku, pak uz to tam nahazet neni tak slozity…mame ho ale malej, tak si tam spis davam maso, hrasek, spenat a zmrzku ![]()
jinak polotovary teda spis kupujeme ![]()
@karolina_a_betuska no a my ju prave preto varime vo veeeeelkom a potom mrazime, pretoze ju zboznujeme, ale kto ma mat na to cas?
a ono omacka na lasagne je v podstate skoro rovnaka, len este aj besamel… ![]()