Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mně teda to už zkaramelizovaný salko nechutná, uvařený je chuťově lepší ![]()
@iswet Takže nejsem sama
komu nechutná a to jsem si v loni nadšeně nakoupila pár plechovek do zásoby
No zkusím to sdělat do krému.
@radka101 když to do něčeho vmícháš, tak to asi nebude tak hrozné, ale samotné to je nic moc
a ještě jak jsou v tom ty kousíčky ![]()
Já dělám každý rok baileys z 2 plechovek uvařenýho salka (vaří se hodinu a půl),200ml smetany ke šlehání a 0,5l rumu..všechno smíchat a dát vychladit a odležet..každýmu chutná, takže už žádný jiný recept nehledám.. ![]()
Tak já mám boží recept na „baileys“ od kamarádky, dostala sem ho loni s litrovou lahví téhle dobroty ![]()
2 slazená salka, 1 neslazené salko, 0,5l rumu, káva (4-5 lžiček na klasického turka, zalít to jen na cca 1/4 hrnečku)
Slazená salka uvařit v plechovkách 2,5h. Vychlazené řádně vyšlehat, přidat přecezenou silnou kávu, poslední salko a rum. Scedit kvůli případným hrudkám, znovu vyšlehat a nalít do lahví.
Ochutnala jsem jich několik a tohle bylo nejvíc ![]()
Příspěvek upraven 03.12.13 v 14:17
Dělám každý rok a letos také plánuji, jen ještě nemám rum. Takže 2× salko zkaramelizovat, uvařit si mandlový nebo karamelový pudink, rum a vše smíchat. Jednoduché a moc dobré. Z téhle várky je 1,5l pití a u nás ho z té lednice snad kradou skřítci, taky nějak rychle mizí.
@iswet, v tom kupovaném, co se nevaří jsou hrudky? Protože v tom doma vařeném se mi to nikdy nestalo.. Hmm, tak to jsem špatně koupila.. no uvidíme, přecedíme a nějak ho zděláme..
@lekarnicka28 já co vždycky měla to kupované, tak v tom ty hrudky byly a byly tam jakoby i kousky karamelu
Co si dělám doma karamel, tak se mi taky netvoří hrudky
@iswet a já si říkala proč tam máme ty hrudky. Mamka mi říkala špatně jsi to rozmíchala tak aspon vím z čeho to je
Ale když děláme řezy tak tam ty hrudky nejsou.
@cukratko33 a nezahříváš ten karamel na ty řezy? Možná jak se to zahřeje, tak se roztopí ![]()
@iswet ono se to nezahřívá..jen se to vlastně s tím máslem smíchá. Ted si nejsem jistá zda to bylo tady z toho ale myslím že jo.No ted máme další plechovku toho zkaramelizovaného tak jsem zvědavá ale baileys z toho už nebude ![]()
A jak dlouho to zhruba hotové vydrží? Můžu to udělat třeba 14 dnů dopředu?