Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@B EL píše:
A jak dlouho to zhruba hotové vydrží? Můžu to udělat třeba 14 dnů dopředu?
Vydrží to v lednici i několik týdnů. Teda u nás ne ![]()
@Mar__tanka1983 Tim neslazeným salkem myslíš obyč. kondenzovaný mlíko? A jak velký?
Díky
Prosím pomoc, dělala. jsem domácí baileys a nějak moc mi ztuhlo v lednici. Normálně nejde vyklepat, natož vylít z lahve. Poradí někdo co s tím?
@Sphynxik píše:
Mám plný flašky a je to v nich zatuhly :-S
Tak bych je nejprve zahřála ve vodní lázni, to pak snad povolí.
@Sphynxik píše:
Mám plný flašky a je to v nich zatuhly :-S
Jo až takhle? No tak jak se píše nade mnou, rozehřát ve vodě. Jak to, že ti to tak ztuhlo?
No vodní lázeň, to je nápad
dik
mno, nejela jsem podle receptu, ale dle fantazie, takže 2X ledový kaštany, tabulka čokolády, dvě šlehačky, jedno salko. a jedno zkaramelizovane salko, plus teda amaretto. ale dobrý to je, jen musím doupravit strukturu ![]()
@Laaja píše:
Dělám každý rok a letos také plánuji, jen ještě nemám rum. Takže 2× salko zkaramelizovat, uvařit si mandlový nebo karamelový pudink, rum a vše smíchat. Jednoduché a moc dobré. Z téhle várky je 1,5l pití a u nás ho z té lednice snad kradou skřítci, taky nějak rychle mizí.
tak oživuji diskuzi…dneska jsem poprvé zkusila tento receptík na Bailey´s a místo mandlového pudinku, který jsem nesehnala, jsem dala čokoládový. to je bašta
na vánoce budu dělat zase a rozdám jako dárek ![]()
Ahoj, chtěla bych udělat likér jako dárek. Všude jsem našla v postupu, že se to má šlehat v mixéru, ale já klasický mixér nemám, mám jen tyčový. Myslíte, že kdybych dala suroviny do vyšší užší nádoby (něco jako nádoba na klasickém mixéru) a projela to tím tyčovým, že to bude stačit? Máte s tím někdo zkušenost? Předem díky za odpovědi
@handule1 píše:
Ahoj, chtěla bych udělat likér jako dárek. Všude jsem našla v postupu, že se to má šlehat v mixéru, ale já klasický mixér nemám, mám jen tyčový. Myslíte, že kdybych dala suroviny do vyšší užší nádoby (něco jako nádoba na klasickém mixéru) a projela to tím tyčovým, že to bude stačit? Máte s tím někdo zkušenost? Předem díky za odpovědi
Já dělala tyčovým mixérem a dobrý ![]()
@želvička28 píše:
Já dělala tyčovým mixérem a dobrý
Díky za odpověď ![]()
Ahoj holky
potřebuji radu
lze použít i jiný alkohol než ruma amareto? nesla by pouzit treba whisky?
seslo se nam doma nekolik lahvi a nikdo ji nepije, tak premyslim, co s tim ![]()
Obnovuji diskuzi…plánuju dělat domácí baileys.Co je tam lepší, myslím tím příchuť, jestli je lepší koupit mandlový pudink nebo karamelový?
Dělám si normál ze salka, že si uvařím karamel…přidám puding mandlový a rum a je to
![]()