Domácí Baileys

529
3.12.13 12:59

Domácí Baileys

Ahoj holky, prosím máte někdo opravdu odzkoušený dobrý recept na domácí Baileys? Chtěla bych dávat jako dárek, ale musím předem zkusit, na netu je spousta receptů, ale nevím který vybrat. Nejvíce se mi líbí ty s mandlovým pudinkem. A zkoušela jste to některá přímo už ze zkaramelizovaného salka koupeného? Je to stejné? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
3.12.13 13:05

Dělala jsem několikrát toto a bylo to vždycky dobré. Zkaramelizované Salko neznám, takže ne :mrgreen:

http://www.brydova.cz/…omaci-bejliz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.12.13 13:12

@Angua děláš si srandu, že jo? :mrgreen: Tak si to rozklikni a kukne na tebe karamelizovaný Salko :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31397
3.12.13 13:15

Já jsem kdysi dělávala rychlovku: 1 Salko, 1 Tatra, 1/2 l rumu, do toho podrtit bonbony „Ledovky“ (ty nemusí být). Nám to chutnalo, nevím nakolik to bylo už chuťově podobný s Baileys, ale pro domácí použití na ulizování to byla fakt ňamka. Je pravda, že ten karamel by to možná chtělo, takže já bych to dneska zkusila s tím karamelovým Salkem-prý je fakt dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.12.13 13:17
@Sibyla0 píše:
@Angua děláš si srandu, že jo? :mrgreen: Tak si to rozklikni a kukne na tebe karamelizovaný Salko :P

Ha, inovace, před lety to tam nebylo :mrgreen: Nečekala jsem, že to změnila, když jsem dělala podle tohoto receptu dřív, tak se ještě karamelizovalo 2 hodiny v hrnci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
3.12.13 13:18
@Sibyla0 píše:
@Angua děláš si srandu, že jo? :mrgreen: Tak si to rozklikni a kukne na tebe karamelizovaný Salko :P

Taky teď nechápavě koukám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9315
3.12.13 13:18

Tenhle máme odzkoušený a můžu jenom doporučit…u nás nikdy dlouho nevydrží :lol:

http://recepty.brtnik.info/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.12.13 13:19

@Angua Ale recept super, už tu slintám. Příjde mi to lepší než z pudingu.. Už mám odkaz uložený :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.12.13 13:20
@želvička28 píše:
Taky teď nechápavě koukám :lol:

Viz. výše :lol: Recept jsem nekontrolovala, jenom dala odkaz, protože tohoto názvu je tam jediný. Vyzkoušené to mám jenom s mnou karamelizovaným.

To víš, před pěti lety byla úplně jiná doba :mrgreen: (pak jsem byla buď těhotná nebo kojila, tak jsem nic takového nedělala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.12.13 13:24
@Sibyla0 píše:
@Angua Ale recept super, už tu slintám. Příjde mi to lepší než z pudingu.. Už mám odkaz uložený :mrgreen:

Ehhh??? Tak v tom případě to beru úplně zpět, protože já to dělám s pudinkem :lol: Tak buď se to úplně změnilo nebo jsem zas mimo :zed: Každopádně s tím pudinkem je to dobré :mrgreen:

Já jsem fakt byla přesvědčená, že jsem dělala podle Brýdové :pocitac: :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.12.13 13:28

@Angua No právě že v tom receptu není, dělá oříšky nebo kokos na pánvi a to pak louhuje v Tatra mléku kvůli chuti. To mi příjde super. Ale dole v diskuzi se píše o pudinku, tak klid, asi to překopala celý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.12.13 13:34

@Sibyla0 a neřekne, potvora! :lol: Ale tohleto zní taky dobře - jen zdlouhavěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
3.12.13 13:34
@iswet píše:
Tenhle máme odzkoušený a můžu jenom doporučit…u nás nikdy dlouho nevydrží :lol:http://recepty.brtnik.info/recept.php?…

Taky po vyzkoušení asi dvou jiných receptů, dělám tento :palec: a je výborný a jednoduchý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
3.12.13 13:38

Já zkaramelizovala Salko, spotřebovala jsem tak 1/2 na náplň do vosích hnízd (1/2 Salka + 20g našlehaného másla + 1-2 lžíce Whisky) a zbytek smíchala se zbylou půlkou Salka a přidala Whisky dle chuti a vždy se mi tu ženské návštevy nad „Baileys“jen olizovaly. Už dopředu zkaramelizované Salko vyzkouším prvně letos, mám ho doma, ale ještě jsme ho neotevřela a říkám si, že na tom není snad v továrně co zkazit a že to bude asi lepší než to vařit 2 hodiny v tom hliníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9315
3.12.13 13:44

@lekarnicka28 my baileys zkoušeli loni z toho karamelizovaného salka a nic moc…ten karamel je takový hrudkovitý a jsou v něm kousky karamelu, takže i když to pořádně rozmícháš, tak v tom máš hrudky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí