Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, prosím máte někdo opravdu odzkoušený dobrý recept na domácí Baileys? Chtěla bych dávat jako dárek, ale musím předem zkusit, na netu je spousta receptů, ale nevím který vybrat. Nejvíce se mi líbí ty s mandlovým pudinkem. A zkoušela jste to některá přímo už ze zkaramelizovaného salka koupeného? Je to stejné? Díky
Dělala jsem několikrát toto a bylo to vždycky dobré. Zkaramelizované Salko neznám, takže ne ![]()
@Angua děláš si srandu, že jo?
Tak si to rozklikni a kukne na tebe karamelizovaný Salko ![]()
Já jsem kdysi dělávala rychlovku: 1 Salko, 1 Tatra, 1/2 l rumu, do toho podrtit bonbony „Ledovky“ (ty nemusí být). Nám to chutnalo, nevím nakolik to bylo už chuťově podobný s Baileys, ale pro domácí použití na ulizování to byla fakt ňamka. Je pravda, že ten karamel by to možná chtělo, takže já bych to dneska zkusila s tím karamelovým Salkem-prý je fakt dobrý.
@Sibyla0 píše:
@Angua děláš si srandu, že jo?Tak si to rozklikni a kukne na tebe karamelizovaný Salko
Ha, inovace, před lety to tam nebylo
Nečekala jsem, že to změnila, když jsem dělala podle tohoto receptu dřív, tak se ještě karamelizovalo 2 hodiny v hrnci ![]()
@Sibyla0 píše:
@Angua děláš si srandu, že jo?Tak si to rozklikni a kukne na tebe karamelizovaný Salko
Taky teď nechápavě koukám ![]()
Tenhle máme odzkoušený a můžu jenom doporučit…u nás nikdy dlouho nevydrží ![]()
@Angua Ale recept super, už tu slintám. Příjde mi to lepší než z pudingu.. Už mám odkaz uložený ![]()
@želvička28 píše:
Taky teď nechápavě koukám
Viz. výše
Recept jsem nekontrolovala, jenom dala odkaz, protože tohoto názvu je tam jediný. Vyzkoušené to mám jenom s mnou karamelizovaným.
To víš, před pěti lety byla úplně jiná doba
(pak jsem byla buď těhotná nebo kojila, tak jsem nic takového nedělala)
@Sibyla0 píše:
@Angua Ale recept super, už tu slintám. Příjde mi to lepší než z pudingu.. Už mám odkaz uložený
Ehhh??? Tak v tom případě to beru úplně zpět, protože já to dělám s pudinkem
Tak buď se to úplně změnilo nebo jsem zas mimo
Každopádně s tím pudinkem je to dobré ![]()
Já jsem fakt byla přesvědčená, že jsem dělala podle Brýdové
![]()
@Angua No právě že v tom receptu není, dělá oříšky nebo kokos na pánvi a to pak louhuje v Tatra mléku kvůli chuti. To mi příjde super. Ale dole v diskuzi se píše o pudinku, tak klid, asi to překopala celý ![]()
@Sibyla0 a neřekne, potvora!
Ale tohleto zní taky dobře - jen zdlouhavěji.
@iswet píše:
Tenhle máme odzkoušený a můžu jenom doporučit…u nás nikdy dlouho nevydržíhttp://recepty.brtnik.info/recept.php?…
Taky po vyzkoušení asi dvou jiných receptů, dělám tento
a je výborný a jednoduchý
Já zkaramelizovala Salko, spotřebovala jsem tak 1/2 na náplň do vosích hnízd (1/2 Salka + 20g našlehaného másla + 1-2 lžíce Whisky) a zbytek smíchala se zbylou půlkou Salka a přidala Whisky dle chuti a vždy se mi tu ženské návštevy nad „Baileys“jen olizovaly. Už dopředu zkaramelizované Salko vyzkouším prvně letos, mám ho doma, ale ještě jsme ho neotevřela a říkám si, že na tom není snad v továrně co zkazit a že to bude asi lepší než to vařit 2 hodiny v tom hliníku.
@lekarnicka28 my baileys zkoušeli loni z toho karamelizovaného salka a nic moc…ten karamel je takový hrudkovitý a jsou v něm kousky karamelu, takže i když to pořádně rozmícháš, tak v tom máš hrudky ![]()