Domácí buchty, koláče pro 12měs. mimčo

MarketaTl
26.1.10 10:33

Domácí buchty, koláče pro 12měs. mimčo

Vlastně podstatné je už v nadpisu :-)
Máte recept na nějakou lehkou, dobrou buchtu která jde dát ke sváče, snídani … pro čerstvě roční mimčo?
Díky holky :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
26.1.10 12:38

Já hodně dělám nepečené dortíky, malé misky vyložím igeliťákem, dávám střídavě vrstvu piškotů a vrstvu rozšlehané zakysané smetany s tvarohem a cukrem, mezi to různé ovoce.Dávám to jako svačinu nebo snídani.
Pak děláme štrůdl, s jablky nebo tvarohem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
26.1.10 12:51

Judycum, proč ten igeliťák? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.1.10 12:53
katka-m píše:

Asi aby to šlo úhledně vyklopit a nemuselo se to čuňácky vyškrabovat? (My samozřejmě vyškrabujem, resp. já, nikdo jiný to nejí.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.1.10 12:54

Já taky pod nepečený dávám pečící papír!!Papír vyhodím a formu mám čistou :-) Nemusím umývat rozpatlané a přischlé piškoty..

Jinak dětem od roku dávám občas normální buchtu z piškotového těsta s ovocem nebo i hrnkovou buchtu..Adámek má buchty rád,ale Emča na sladké není.Moc toho nesní.Myslím,že jednou za čas jí to neublíží..Nejraději mají navrchu jablka se skořicí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
26.1.10 12:55
Len-til-kah píše:
katka-m píše:
Asi aby to šlo úhledně vyklopit a nemuselo se to čuňácky vyškrabovat? (My samozřejmě vyškrabujem, resp. já, nikdo jiný to nejí.)

Přesně. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
26.1.10 13:20
Judycum píše:
Len-til-kah píše:
katka-m píše:
Asi aby to šlo úhledně vyklopit a nemuselo se to čuňácky vyškrabovat? (My samozřejmě vyškrabujem, resp. já, nikdo jiný to nejí.)
Přesně. 8-)

Já si hned myslela, že to bude měco pro „lepčí lidi“ :lol: :lol: . No, budeme dál čuňata, ale kdyby se chystala nějaká návštěva, je to dobrý tip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.1.10 13:23
Jana206 píše:
Já taky pod nepečený dávám pečící papír!!Papír vyhodím a formu mám čistou :-) Nemusím umývat rozpatlané a přischlé piškoty..

Formu ano, když to má být dort, ale misky jen tak na svačinu ne. Z misky není přischlé nic, zbytečky se vyšťourají prstíčkem…
Jsem krutě OT, protože v roce jsme měli taktak zavedený lepek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.1.10 13:25

Jsem si to špatně přečetla :cert: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
26.1.10 13:28
Len-til-kah píše:
Jana206 píše:
Formu ano, když to má být dort, ale misky jen tak na svačinu ne. Z misky není přischlé nic, zbytečky se vyšťourají prstíčkem…
Jsem krutě OT, protože v roce jsme měli taktak zavedený lepek.

Lentil, však já to taky jím sama :lol: . Ale Ondra už lepek zavedený má, možná tohle vezmu jako tip na narozeninové „pohoštění“ a nechám ho to patlat rukama, ať je to echt čuňárna a jeho oslava :lol: .

Pardon zakladatelce za OT, ale jinak myslím, že pokud máte lepek už aspoň nějakou dobu a bez problémů, různé piškotové buchty by šly, s miň cukrem a třeba z vajíček ne všechny žloutky. Ale v kupovaném pečivu nebo těstovinách to taky je, tak bych to pro výjimečné příležitosti až tak nehrotila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
26.1.10 13:32

Véna jí hrozně málo a je dost hubený, tak pro něj vymýšlím různé nesmysly, aby něco snědl.On jí i očima, takže malý dortík se mu zamlouvá víc, než podezdřelé cosi v misce. 8-) Já klidně šťourám, chuti k jídlu mám dost.
Jinak když byl Véna malý, pravděpodobně by mě představa sladké sídaně pro roční dítě pohoršila, dneska to vidím tak, že pokud je jídlo domácí, nejsou v něm zbytečné uměliny, je pestré, čerstvé a připravené s láskou, tak to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.1.10 13:41

Katko - já právě ten lepek zaváděla kvůli tomu narozeninovému zakysánkovi (podle mě teda ani lepší dort není, ale pro větší dítě je mi to již trapné, tudíž peču :lol: ).

Buchty pro roční dítě - no, já bych se tedy obešla. Už jenom proto, že je to podle podpisu zřejmě potomek první, tak ať se člověk má u těch dalších v dodržování diety kam horšit :oops: :lol: . Ale třeba někdo vážně překvapí interesantním domácím receptem.

EDIT: Aha, tam žádný podpis není. Kam to se mnou spěje :zed: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Resutz
26.1.10 16:46

Ahoj, tak já dělala tuhle upravené buchty:

2 bílé joguty (já Aktivia bílá)
2 kelímky polohrubé mouky
1 vejce
1 prášek do pečiva

smíchám, dám na plech a pokladu ovocem, mám zamražené meruňky, švestky, jahody a rybíz. S rybízem a meruňkami kyselejší, ale kluk baštil jak urvaný. V původním receptu je ještě 3/4 hrnku cukru a posypané drobenkou, já nedávala tak do 2 let, jen někdy ještě ovoce pokapala rozpuštěným máslem. Resut

• Citovat
  • Upravit
341
26.1.10 18:44

Nebo dát míň vajíček a mouky a do těsta přidat nastrouhané jabko nebo mrkve. Jinak náš moc teda domácí buchty nikdy nechtěl, začal je mít rád až poslední dobou. Stejně sní jen kousek. A s ovocem nahoře to nesní vůbec, proto strouhám do těsta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
29.1.10 17:02

Já jsem tedy ročnímu dítěti sladké buchty nedávala ani domácí, myslím, že rohlík nebo chleba je lepší, ale snad občas by nějakou méně sladkou, třeba bábovku mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí