Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Holky pečete někdo chleba na rychlý program? Můžete sem hodit osvědčený recept? Někdy bych ráda ušetřila čas.
Podle receptů od výrobce mi žádný rychlý chleba nevyšel, vůbec to nevykynulo. Na netu jsem něco našla, ale zaráží mě celá kostka kvasnic. Teď ho právě zkouším a těsto mi vylezlo z pekárny, tak nevím co z toho bude. Nestačila by tam 1/4 kostky jako u klasických chlebů?
Do těch „rychlochlebů“ se podle mě dává víc kvasnic, aby to stihlo za tu chviličku nakynout… Já teda dávám sušený droždí. A dělala jsem chleba přímo z receptů, který byly u pekárny a vyšel vždycky parádně… Kupovanou směs jsme nedělali snad nikdy, to se vůbec nevyplatí…
Teď nám chybí jedna hnětací metla (vyhodili jsme ji ve ztvrdlým chlebu
), takže nepečem chleba vůbec ![]()
Takže teoretický můžu použít jakýkoliv recept i třeba s celozrnnou moukou, ale dát více kvasnic?
Dávám Sprint na jakýkoliv recept, když potřebuju chleba rychle. Moc se nehodí pro celozrnnou mouku, páč tam je lepší nechat dýl hřát.
my děláme rychlo chleba tento
3dcl vody
1,5lžč kmínu
1,5lžč soli
1,5lž octa
500g mouky (míchám hl. mouku 350-400g a žitnou chlebovou 100-150g)
25g čerstvých kvasnic
1lžč cukru ke kvasnicím
za 90min hotovo a je dobrej, občas přidávám i semínka (slunečnice, len), nebo chlebové koření z DM. Po vytažení z pekárny ještě horný potřu olivovým olejem aby nebyla kůrka tak tvrdá
Díky všem, už je mi to jasné. Na rychlý chleba musím dát kvasnic víc, než na klasik.
Včera jsem zkoušela jeden rychlý a překynul mi a otvíral mi to horní víko
, tak jsem ho trochu uplácla a dobrý. Dávala jsem tam podle receptu celou kostku kvasnic a to je asi trochu moc. Ale jinak chuťově dobrý.