Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá doma infrasaunu a jak jste s ní spokojené. Plánujeme si ji pořídit do koupelny, nějakou malou, pro 1- 2 osoby.
Malá je často nemocná a já jsem taky saunovací typ,manžel tam taky občas vleze a druhé děcko na cestě, takže si myslím, že bychom ji využívali.
Co mě především zajímá je jaká je spotřeba energie? jestli to bude hodně znát na vyúčtování. Zase bych kvůli tomu pak nerada do ní vlezla jednou za měsíc. A pak pokud by se používala pravidelně, jestli opravdu to má účinek na zdraví. Děkuji
Ahoj, můj táta infrasaunu má a jsou spokojený, je to teda trošku jiný princip než klasická sauna, ale to asi víš. Bohužel na další otázky ti asi neodpovím, ale myslím, že by bylo dobrý zjistit, kdy vám jde levný proud a v tu dobu saunu využívat.
Ahoj, chodila jsem přes rok pravidelně do infrasauny a pak několik let do klasické sauny a domu bych si infra nepořídila. Je to spíš na regeneraci měkkých tkání a detoxikaci, není tam takové teplo a nesmí se do studené sprchy, takže žádný efekt na otužování, navíc se pak tělo ještě dost dlouho samo potí a je to nepříjemné, nedá se jít pořádně ven… Klasická sauna je úplně něco jiného, jsem s ní moc spokojená a nevim celou zimu, co je chřipka, nachlazení, pleť hezčí, díky masáži při saunování a následnému zchlazení pokožka hladší a celulitida mizí, imunita super, po saunování se člověk díky zchlazení a jinému způsobu prohřívání těla nepotí… Za mě infra byla fajn, ale klasika je super ![]()
@Háta_x píše:
Ahoj, chodila jsem přes rok pravidelně do infrasauny a pak několik let do klasické sauny a domu bych si infra nepořídila. Je to spíš na regeneraci měkkých tkání a detoxikaci, není tam takové teplo a nesmí se do studené sprchy, takže žádný efekt na otužování, navíc se pak tělo ještě dost dlouho samo potí a je to nepříjemné, nedá se jít pořádně ven… Klasická sauna je úplně něco jiného, jsem s ní moc spokojená a nevim celou zimu, co je chřipka, nachlazení, pleť hezčí, díky masáži při saunování a následnému zchlazení pokožka hladší a celulitida mizí, imunita super, po saunování se člověk díky zchlazení a jinému způsobu prohřívání těla nepotí… Za mě infra byla fajn, ale klasika je super
Po infra se potis pouze, kdyz se malo ochladis. Je hloupost, ze se po ni nesmi do studene vody. Naopak.. Infra je na imutinu lepsi, protoze se zahrivas vic do hloubky.
spotreba energie zalezi na poctu topnych panelu , mame 4 a je to super ![]()
Po infrasauně se tělo taky má ochladit. Nemusí být ledová sprcha, stačí vlažná.
Spotřebu jsem vypočetla na 8Kč za hodinu, což je super. Vybrala jsem tuhle.http://infrasauny-a-sauny.heureka.cz/marimex-de-luxe-3000/specifikace/#section
KAždopádně díky za info.
Právě že ne, máš si dát jen tu vlažnou, nikoli studenou vodu. Protože jak je po infrasauně tělo prohřáté do hloubky (na rozdíl od klasické sauny), povrch těla by se zchlazením „zatáhl“, uzavřel, teplo by zůstalo uvnitř. Bordel-detoxikace by se nemohl vypotit a hlavně by uvnitř zůstalo to teplo, které nevyrobilo tělo samotné a může dojít k přehřátí organismu. Tak mi to bylo vysvětleno odborníky.
@Marta78 píše:
Po infrasauně se tělo taky má ochladit. Nemusí být ledová sprcha, stačí vlažná.Spotřebu jsem vypočetla na 8Kč za hodinu, což je super. Vybrala jsem tuhle.http://infrasauny-a-sauny.heureka.cz/marimex-de-luxe-3000/specifikace/#section
KAždopádně díky za info.
Ja po infrasaune se nalozim do vany s chladnou vodou, chce to opravdu dodrzet, protoze pak clovek akorat je prehraty a nastydne, nez aby se otuzil a posilil. proste jsem ve vane, dokud mi neni zima
Ahoj, můžu se zeptat, jestli si si tu saunu nakonec pořídila? A pokud ano, jsi spokojená?
Infrasaunu máme pro 3 osoby a jsme s ní spokojení. Je to mnohem příjemnější než finská sauna, kde je šílené horko. Hlavní výhodu ovšem vidím v tom, že nemusíme chodit někam do veřejné sauny, protože máem radši soukromí:)
Ohledně zdraví jsem četla, že to prospívá kůži a celkově to odvádí škodlivé látky z těla: http://www.damska-moda.eu/…/krasa/2013/
Ahoj,
chtěla bych obnovit diskuzi na téma domácí infrasauna, zajímá mě, jaká velikost je nejvhodnější, zda doporučujete aromaterapii, a s jakou značkou, výrobcem jste spokojeni. Uvažujeme o koupi, a nevíme jaký typ a značku koupit. Děkuji za všechny odpovědi.
Ahoj…ozivuji diskuzi. Planujeme si poridit infrasaunu. Mate tip na znacku? Ci nejake postrehy? Dekuji.
Chtela bych varovat pred firmou marimex. Podle znamosti jmena jsme si mysleli, ze je to solidni firma, nicmene po nasi zkusenosti musime rict pravy opak.
vyrobek byl koupen primo u vyrobce na strankach marimexu, prisel v poradku. Pri sestaveni jsme zjistili, ze panty a uchytky jsou zcasti rezave. Radio ani MP3 nehraji. Pri podani reklamace nam bylo sdeleno, ze naplanuji cestu technikovi a ozvou se. Po tydnu jsme firmu opet kontaktovali, zdali resi nasi reklamaci. Bylo nam receno ze musi naplanovat vyjezd technika a ze tedy prijede presne 30 dnu po podani reklamace.
Pri nakupu produktu za 25 000 jsme ocekavali nejen ze bude fungovat, ale taky jine jednani firmy. Uz maji zaplaceno, tak co by se starali. Po teto zkusenosti jednani s touto firmou a vyrobky od ni nikomu nedoporucuji.
My teda od marimexu saunu máme taky, bude to rok a půl a naprosto všechno fungovalo a dodnes funguje jak má. Těžko říct, kde byla chyba :/
@AnettkaMalus Jakou saunu prosím máte? Je lepší pořídit infrasaunu nebo finskou?
My doma infrasaunu máme. Právě jen pro dvě osoby a krásně nám vyhovuje. Je to perfektní, dostačující. Milujeme saunování a tohle byla nejlepší investice.