Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahojky děláte někdo doma masti pro atopika? Já našla šikovnou sránku kde se dají koupit různé základní bio oleje, másla atd..tak jsem se chtěla zeptat jestli si někdo mýcháte doma vlastní masti a z čeho prosím o zkušenosti, rady, tipy, triky.
Dcerka je lehkej atopik má to asi od roku ted je jí 16m má nesvědivé pupínky na rukou a přední straně stehen..občas se jí udělají suché mapky na bříšku ale nejhorší je to na obličeji. Díky ![]()
Ja bych prvne zjistila, ktere oleje ci tuky ji delaji dobre. Zkusila bych rozhodne bambucke maslo, veprove sadlo, olivovy olej, avokadovy olej, kokosovy olej… oleju je spousta- nutno ozkouset, co sedi. Treba bambucke m. je tuhe, da se do hej proste primichat olej a tim ho udelat ridsim. Etericke oleje ani vyluhy z bylin bych nepridavala.
Můj vnuk má exem, zatím jsem nic domácího nevyráběla, ale pokud by někdo poradil zkusila bych to. On má slité celé bříško, pak to má na krku. pod koliínkamaa v záhybu lokte a strašně ho to svědí, má to suché.
@smotlaska ahoj já si právě říkala bambucké máslo to už jsem na ní v pohodě aplikovala..naředit mandolvým olejem trošku aloe vera kvůli hojení a pár kapek levandule..našla jsem si tam nějakej receptík kterej mejí dobře snášet děti. Myslíš teda že éterickej olej raději ne?
@Agli píše:
@smotlaska ahoj já si právě říkala bambucké máslo to už jsem na ní v pohodě aplikovala..naředit mandolvým olejem trošku aloe vera kvůli hojení a pár kapek levandule..našla jsem si tam nějakej receptík kterej mejí dobře snášet děti. Myslíš teda že éterickej olej raději ne?
jestli ji to pomaha tak proc ne.. fakt zalezi na kazdem. prvne bych urcite vyzkousela, nez namichas velkou tubu ![]()
Obecne pro atopiky se dela kosmetika bez parfemu, i eterickych oleju. Ale levandule je hojiva, muze ji dobre snaset a i ji to muze pomahat. Ja lecila ekzem (ne atopicky) u mrnouse ruznyma olejema a mazanima a nejlip mi vyslo obycejne sadlo.
Videla sem recept na gel z aloe s kokosovym olejem, mam neco takovyho koupenyho na Kanarech a zlepseni po prvnim namazani velky. Zkusim najit tu stranku s receptem…
www.home-made.cz a vyhledej si Aloe vera gel
jsem na telefonu, tak ti nemuzu hodit primo odkaz…