Nachlazený 5měsíční - léčba bez prášků?

887
30.4.13 13:09

Nachlazený 5m - léčba bez prášků?

Ahojte maminky, můj 5m brouček se před třemi dny někde nachladil. Jelikož neuznávám klasickou medicínu a už teď mi je jasné, že mu Mudra předepíše Ambrobene nebo něco podobného, ani se tam nechystám. Zatím občas pokašlává, ale hlavně při dýchání nosem jde vidět, že je dost zahleněný, takže věřím, že to zvládneme i bez doktorů. Bereme už měsíc homeopatika na imunitu a peruánské kapky rovněž na imunitu. Jde vidět, že to malému hodně pomohlo, protože jsme byli několik týdnů všichni nemocní a on se strasně dlouho držel. Ale co teď? Kdyby byl větší, dám mu horký čaj s citronem a medem a nechám vypotit, ale u tak maličkého to nejde. Co děláte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
30.4.13 13:14

S tímhle bych k doktorce taky nešla. Pokud nemá několik dnů trvající teploty nebo zelenou rýmu, je to opravdu nejspíš nachlazení. Do nosu mořskou vodu, rýmu odsávat. A čekat. Tělo se s tím popere samo, akorát to u těhle prcků může trvat i dva tři týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
30.4.13 13:18

Jsme na tom stejně malá má 8 měsíců a taky je nachlazená nebo je to možná i alergie, nevíme. Už týden má zahleněný nos a blbě se jí dýchá. Rýmu má průhlednou takže to nijak jinak neřešíme. Takže odsáváme a vytíráme nosík kapkami do nosu. U doktorky jsme nebyli když nemá teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
30.4.13 13:20

Pokud je to klasicke nachlazeni, tak si myslim, ze by mu dr nic nepredepsala, teda u nas to tak je, jen by ho poslechla a koukla do ouska. Na horecky by doporucila sirup a sledovat. Pokud by se to samozrejme zhorsovalo tak navsteva znova. Muzes pouzit kapicky s morskou vodou popr jsem pouzivala mentolove esence (urcene primo pro miminka), ktere se rozpusti ve vode a vyparuji se do vzduchu na zlepseni dychani…jinak hodne vlhke prostedi, treba mokry rucnik na radiator…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
30.4.13 13:22

Na nachlazeni se nic nepredepisuje, proboha 8o
At uznavas medicinu jakou je libo…

Vincentku do nosu, na noc odsat, zvysene luzko, otevrit okno, zvlhcit vzduch… Muzes zkusit eukalyptovy olej do aromalampy…

• Citovat
  • Upravit
3003
30.4.13 13:29

Jak psaly holky vyse. Odsavat, vlhky vzduch, eukalyptovy olej do aromalampy..Jeste mazu psim sadlem prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
30.4.13 13:29

S nachlazením jsem u dr nikdy nebyla, určitě odsávat, předtím stříknout mořskou vodu aby se to hezky uvolnilo. Pokud máš, na noc zapni u postýlky zvlhčovač, jinak jak píší holky vyvýšit pod hlavou. Pakliže by se zhoršil kašel dala bych sirup. A pozor na zelené hleny… já z toho teď měla zánět dutin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
30.4.13 13:31

Holky, byste se divily, ale nase doktorka predepisuje na kazdou blbost nejake leky… :nevim: Jinak vam dekuju za rady :kytka: Povesila jsem pradlo do pokojicku, tak tam ma vlhko. S odsavackou to je peklo, protoze si nechce nechat odsat nos a dari se mu to, ale bojujeme :) Vincentku do nosu mame ve spreji, ale nemuze ten sprej ublizit tak malemu prckovi?
Co teply cajik a poceni? To by se asi u kojencu nemelo, ze ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
30.4.13 13:53

@Ringle Poceni chapu pri snizovani horecky, ne pri nachlazeni…

Vincentka je klasika, pokud ji neveris, prodava se morska voda primo pro kojence…

Odsavacku doporucuju na vysavac, ta mechanicka je na prd, dlouho to s ni trva.

Davej pozor na ty zelene hleny, kdyby to byl zanet, vyskoci horecky a na to uz nekdo predepisuje ATB… Ryma z nachlazeni by mela byt pruhledna, maximalne mlecna… Zelena a zluta je spatne.

• Citovat
  • Upravit
17010
30.4.13 14:01

Mám obě holky nachlazené, odsáváme, bojujeme už týden, hlavně teda s tou mladší (ta měla první 2 dny teploty, teď už je bez teplot), starší už chápe, že se jí uleví a jde si sama sednout na odsávání a pěkně drží, do nosu jim stříkám Physiomer Baby…Vincentka je primárně určena pro dospělé, teď sice mají i junior variantu, ale ta je od 3 let, podle toho co píšou…
u dr. jsme zatím nebyly, uvidíme, jak se to vyvrbí, chce to hlavně trpělivost, fakt to někdy trvá i 2 nebo 3 týdny, někdy je do týdne po rýmě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
30.4.13 14:03

Na zahleneni dej cibulovy sirup. Tohle mi davala mamka kdyz jsme byly male. Nakrajis cibuli a zasypes cukrem…pusti to stavu a tu stavu davej po lzickach. Jinak na nachlazeni snad ani dr. nic nepisou :nevim: My normalne chodime ven jen ji setrim v pohybove aktivite. No a nelezeme plavat at nenakazime ostatni. A to jsem fakt hoooodne uzkostliva matka. Jinak osobne bych svemu decku necpala ani nic na imunitu. Nedavam ani vitaminy, holt davku zdravi musi zbastit v ovoci a zelenine (jsme starsi). V MM ci UM tech pridavku a vitaminu ma dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.4.13 14:09

S tím nikdy k dr. nechodím :)
vystříkat nos vincentkou pro děti nebo slanou mořskou vodou (teď si už nepamatuju ty názvy..)
rozhodně vincentka neublíží, akorát to nestříkej po odsávání.
zvlhčit vzduch.
na rýmu prý pomáhá pověsit stroužek česneku v ponožce na postýlku :)
cibibulový sirup je fajn, ale 5m bych ho nedala. ani 2leté mi ho ještě nechce.

teplý čajík určitě ne. ani pocení, nic takového.

jo a zvednout postýlku, jako antirefluxní poloha, něčím vypodložit matraci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.13 14:50

@Ringle Kromě již doporučených postupů nedám mám osvědčený také Nosní olej pro děti od Tilia Nobilis spolu s dalšími produkty od nich, např. Dětský eukalyptový balzám (kromě hrudníčku při rýmě natírám i na chodidla + teplé ponožky), Koupelový olej na nachlazení atd. atd. Jinak eukalyptový olej se nesmí používat u dětí do 30 měsíců, tak to jen snad pozor. Ale existuje řada dalších éterických olejů zaměřených též na nachlazení, které smí už malé děti :) Spousta dalších výborných a užitečných pomocníků na www.ehop.nobilis.cz :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
30.4.13 14:50

Mala od nas zaky chytla virozu, odsavali jsme nudlu a jen prikapavali nosik, nelecena ryma trva tyden, lecena pet dnu:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.13 14:52

@emikili Protože ta léčená se v podstatě jen potlačí, ale nijak nevyléčí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková