Domácí pekárna - problém s programem TĚSTO

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1966
19.8.07 10:46

Domácí pekárna - problém s programem TĚSTO

Zdravím všechny pekařky a pekaře a chci se optat na jednu věc. Chtěla jsem poprvé vyzkoušet program těsto a upéct housky, ale vyskytla se zřejmě nějaká chyba. Naprogramovalo mi to jen 15minut 8O Přitom v manuálu je napsané, že program Těsto zahrnuje hnětení, odpočívání a kynutí, což by mělo podle mých průzkumů u jiných pekařek trvat cca 1,5hod. No, těch 15min. to hnětalo, pak pekárna zapípala, nastavilo to na displeji dalších 15min., zůstávala teplá, ale už to dál čas neopočítávalo. Když jsem spustila podruhé START, zase to 15minut hnětalo a opakoval se stejný průběh, vyplo, nastavilo zase 15min…jak u blbých :?

Nevíte někdo, kde je teda chyba??? Mám pekárnu proLINE, kupovanou v Datartu, ségra má tu samou a ten program jí to nastavuje stejně, takže chyba v mém kuse asi nebude…Tak sonduju tady, jinak mi asi nezbude, než nějakým způsobem kontakotvat výrobce nebo co :(

Za případné postřehy díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
19.8.07 11:05

Fifiku, tak v tom ti neporadím. Mám pekárnu ETA VEGA a tam program těsto trvá 1:30 hod. Myslím, že to má takto většina pekáren. Uvidíme, jestli se ozve někdo, kdo má stejný typ jako ty.
Nevím, jestli je to tento typ
http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?…
ale píšou tam, že jsou tam nějak přeházené programy či co. Přečti si to. S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
19.8.07 12:29

Sati, díky moc, koukla jsem se na to… Asi to bude těmi přehozenými programy :( To je teda pěkný hnus…jak mám teď zjišťovat, který program je který :evil: A to jako existuje nějaký program, co jen hněte??? Protože ten program č.7 totiž trvá jen těch 15min a dál se nic neděje… Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
19.8.07 12:43

Fifiku, a co máš za pekárnu?
Tak si volbou výběr projeď všechny programy a zjistíš podle nastaveného času, které by byl tak cca 1,5 hodiny.
Taky by mě to naštvalo :? . Půjdeš ji reklamovat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
19.8.07 12:44

Ještě mě napadlo, tak zkus pustit základní program na chleba a po hodině a půl ho vypni a těsto vytáhni, myslím, že by to mělo být nakynuté. V programu pečení chleba se většinou chleba začíná péct až poslední hodinu, takže takřka 2 hodiny kyne. Asi bych to takhle prozatím přečůrala :lol: :lol: než bych zjistila, jak to teda s těma programama je. S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
19.8.07 12:50

Sati, akorát si nejsem jistá, jestli když ten program chleba fifik vypne a vyndá těsto, pak zapne pekárnu, jestli to zase nebude pokračovat v předvoleném programu :?: .
Já jsem jednou pekla bezlepkový chleba a petana mi zapla pekárn u na blbý program :twisted: . Ne a ne se zastavit, musela jsem si najít v návodu reset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
19.8.07 13:24

Já myslím, že v pohodě. Když to vytáhneš ze zdi, tak se to znuluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
19.8.07 13:42

Makino, psala jsem to, ted upřesňuju - jde o pekárnu PROline BM 106. Problém je fakt v přeházených programech, dočetla jsem se to hned na několika stránkách. Mj.jsem si našla i to, že prý výrobce o závadě ví, ale nepovažuje to za problém 8O Asi to zkusím, jak jsi psala - projedu ty programy a uvidím. Hrabu, jak můžu, ale jak naschvál nemůžu najít záruční list :evil: pekárnu jsem dostala od našich, tak třeba ho budou mít oni. Myslím, že by to byl dostatečný důvod k reklamaci :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
19.8.07 14:12
Fifik píše:
Makino, psala jsem to, ted upřesňuju - jde o pekárnu PROline BM 106.

Fifiku, promiň, už to vidím :oops: .
No to by mě šlehlo. Myslím, že jestli to byl slušný prodejce, tak by mu snad stačil doklad o prodeji. Já bych to šla reklamovat, mně to jako bezpředmětná vada tedy nepřipadá.

Holky, už jste dělaly v pekárně knedlíky? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
19.8.07 14:54

Já jsem pekař začátečník 8) Zatím jsem pekla jen různé chleby, no a když jsem se odhodlala upéct housky, tak se to tak po… kazilo :lol: Nakonec jsem je nechala vykynout nad zahřátou troubou a pak je upekla, výsledek byl nad očekávání dobrý 8O O to víc mě to štve, když si představím, jaké mohly být, kdyby bylo vše ok :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.8.07 22:37

Zkuste tyhle:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
jen dávám trochu více mléka, nedávám rohlíky a vařím každý knedlík zvlášt.
jsou fakt moc dobré, zejména v porovnání s těmi obarvenými podivnými z obchodu.
akorát se jich začala rodina dost dožadovat :? , moc zdravé nejsou, ale dobré :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabuli
23.8.10 20:09

Tento program je jen na míchání těsta, trvá 15 minut, pak pekárna zustává teplá pro vykynutí těsta, a teprve poté těsto musíte vyjmou, zpracovat na rohlíky a podobné a upéct v trobě ne v pekárně.Tento program je perfektní, umíchá skoro každé těsto.Míchám v tom jakékoli kynuté těsto, ne jen rohlíky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1