Sekaná z pekárny chleba?

4039
26.1.07 12:03

sekaná z pekárny chleba?

víte prosím někdo, jak dlouho se peče v domácí pekárně sekaná?
Máme ETU a nemáme u ní ten receptář, takže netuším, na jak dlouho to nastavit?
Díky za rady
NiKi

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

9868
26.1.07 13:55

NiKino, ja bych asi do pekarny sekanou nedavala - je fakt, ze se ti upece, to asi ano, ale nezapomen, ze je mastna, takze ti zamasti a zaspini cely vnitrek pekarny.
Taky me to nenapadlo, ale presne tohle psal pan Frantisek (hodne jsem od neho cerpela ve svych pekarskych zacatcich) nekde na pekarskem webu. Bohul uz presne nevim, kde jsem jeho texty stahovala, ale tohle ne docela prekvapilo, tak jsem si to zapamatovala. Rikal, teda psal, ze pak nejakou dobu trvalo, nez pekarna „vycichla“.

Jdu ti to pohledat.
L.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9868
26.1.07 14:07

POhledala jsem, neco jsem nasla, ale neni to primo ono - a tady je pomer sekana ANO - NE - zhruba 50:50:
http://webspot.wz.cz/…ty/forum.php?…

A tady je dalsi, tetokrat kladna:
http://www.domaci-pekarny.cz/…se/index.php?…

Tak jestli budes zkouset dej vedet - jsem zvedava, jestli se ti pekarna nezamasti :)

L.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5100
23.11.07 18:10

Sice po delší pauze, ale přece:
Já sekanou v pekárně dělám. Mastnota se umyje(z vaničky),dovnitř se nedostane a že by mi načichla jsem si teda nevšimla.Sekaná je o dost šťavňatější, neb to z ní nemá kam utíkat.Takže bych se toho nebála a zkuste.
A zkusím to zadělávání těsta na cukroví, to mě nenapadlo.Díky.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
200
23.11.07 20:12

Já jsem dělala sekanou v pekárně taky. Mám Etu Harmony, dělala jsem z 1,5 kg mletého masa. Pekárna to sice nezvládla zamíchat to množství ale upéct ano. Takže jsem si ji promíchala sama a dala do pečky a pekla 1,5 hodiny. Sekaná se vůbec nevypeče a je krásně šťavnatá. Žádný tuk mi po vyklopení z nádoby nevytekl. Takže jsem tu nádobu ani moc mastnou neměla. A vůně masa mi tam nezůstala vůbec. Pekla jsem pak sladké a bylo to v pohodě. Takže sekané se nebát.

Taky jsem tam dělala rýžovou kaši a i krupicovou. V sobotu se chystám na žemlovku.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
kookodak
9.1.10 12:24

specialisen

:dance: :dance: :dance: :pocitac: :andel: :pankac: :potlesk: :roll: kohota vobalis v popelu potres sadlem a úpeces asi 4 hodiny na 250 stupnu das na nej broskve a ananas a pokapes whisky a medem jako priloha cus-cus zobak na vyvar na polevku,dobrou chut-p-trapesso@kykyryky.cz

  • Nahlásit
  • Citovat
děda Slavík
31.7.10 18:22

pečení v Harmony

Pečení v Harmony jde nejen sekané, ale i zapékat šunkofleky, sladkou rýži, zapékané brambory, prostě vše, jako v troubě. Jen vyzkoušet nastavení času.
Většinou stačí přednastavená hodina, u sekané se musí čas přidat.
Sekanou nemíchám v pekárně, ale zvlášť v míse spirálami od ručního šlehače (mixeru).
Kamarád má zkušenost, že u pekárny z dovozu strouhanka v sekané působí jako smirek a po několika pečení sekané mu obrousila černou nepřilnavou vrstvu nádoby.
Naše výroba (ETA) je kvalitní, ale pro jistotu to míchám mimo ni.

  • Nahlásit
  • Citovat
MeG Design
4.7.11 11:19

Jasne ze sa zamasti, potom treba umyt :) Aj od chleba sa uspini a je treba ju umyt. :zed:

  • Nahlásit
  • Citovat

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama