Kynuté těsto v pekárně

130
28.10.06 23:57

kynuté těsto v pekárně

Ahoj,
poraďte mi prosím někdo jak mám v pekárně připravit kynuté těsto na koláče. Mám Etu harmony. Pokud přidáte i nějaký oblíbený receptík, budu jen ráda.
Díky Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
29.10.06 09:36

Se sladkým kynutým těstem jsem se docela potrápila, ale už ho mám zmáknuté :)
Hlavní fígl je v tom, že kvásek dělam v pekárně, teprve po jeho vykynutí přidám další suroviny v pokojové teplote (jak dám dělat kvásek už si je připravím ne linku aby se vše ohřálo z ledničky) a zapnu program na hnětání těsta.
Když mám chuť nechávám droždí rozpustit s cukrem… Je zajímavé vidět, jak se pevná kostka droždí posype cukrem a začne se sama rozpouštět…

A teď těsta:

Koláčky
//1/2 kg polohrubé mouky
1 kostka droždí
10 lžic cukru
11 lžic oleje (75 ml) špetka soli
1 hrnek mléka (2 dcl)
2 žloutky

Do pekárny dám kostky droždí, dvě lžíce cukru a mléko, zasypu trochou mouky a nechám vzejít kvásek, pak přidám zbývající suroviny a dám připravit těsto. Těsto se dá připravit i ručně, jen to je to větší námaha
Vykynuté těsto vyndám z pekárny a dělám bud plněné koláčky na plech (je jich kolem 40) nebo plněné buchty - těch mívám 20-25.//

Vánočka
1/2 kg hladké mouky
10 dkg cukru pudru
10 dkg tuku
2 žloutky
1/4 l mléka špetka soli
droždí
A na ochucení těsta citrónová kůra, ořechy, rozinky, mandle, kandované nebo susené ovoce…

Do pekárny dám kostky droždí, trochu cukru a mléko, zasypu trochou mouky a nechám vzejít kvásek, pak přidám zbývající suroviny a dám připravit těsto. Těsto se dá připravit i ručně, jen to je to větší námaha
Vykynuté těsto buď vyndám z pekárny a vytvaruji dva bochníčky nebo peču v pekárně (ale máme raději bochánky)

Dobrou chuť
Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí