Domácí pekárna a marmeláda

170
31.7.06 19:51

Domácí pekárna

Nevíte prosím někdo jak se dělá marmeláda v domácí pekárně? My máme v receptáři pouze jak se dělá z citrusových plodů a to se dělá ze štávy, ale pokud bysme to dělali z meruněk tak netuším teda jak 8O ,
díky za případnou radu
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53
31.7.06 20:48

Ahoj, taky mám pekárnu, ale marmeládu jsem letos dělala v hrnci, meruňkovou. Ale podívejse sem: www.domaci-pekarny.cz/peceme/. Je tam diskuse, tak se můžeš zeptat, ale někdo tam psal, že z jahod je výborná a jen se nakrájí nebo pomačkají, tak bych ty meruňky projela trochu mixérem.To jsem dělala i při přípravě v hrnci. Tak to zkus a pekárnám zdar.
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
31.7.06 20:52

Ahoj,
nasla jsem neco v receptech, ale vyzkouseno nemam.

Marmeláda
Zdroj: CLATRONIC BBA 2784
Ingred.:
500 g Ovoce
250 g Želírovací cukr 2:1
1 PL Citrónová š

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
31.7.06 21:11

Já osobně jsem marmeládu v pekárně nedělala ale na diskuzi pečení chleba na rodině upozornoval jeden zkušený pán František že taky hodně záleží na ovoci,pokud je totiž ovoce víc ,,perlivější,, a rychle udělá tu pěnu při vaření může v pekárně vytéct a to čištění pak za to nestojí.Zatím jsem odvahu na marmošu v pekárně nenašla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
31.7.06 21:23

děkuju za info, Andi na té adrese www.domaci-pekarny.cz/peceme/ píší že je to fakt super, tak to zkusím, ale o tom pěnění tam taky píší, tak doufám že nebudu pak dvě hodiny drhnout pekárnu 8O
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
31.7.06 23:25

Zajimalo by me, v cem je vyhodnejsi delat marmeladu v pekarne, nez v hrnci?
Treba bych to taky zkusila.
Drhnuti zdar:-) Me jednou prekynul sladky chleba a byl to sladkouzeny chleba. Fuj a toho smradu a drhnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
4.8.06 07:53

Tak už vám mohu říci jak to dopadlo, myslím že je to méně práce v tom, že se to tam šupne a jde se od toho :D , když sme to dělali z meruněk tak to nepěnilo vůbec, forma šla umýt dobře, ale jeden háček to mělo, což ale nesouvisí s pekárnou, málo to ztuhlo, tak sem do další dávky šupla 2lž kyseliny citronové-jak psali na želírovacím cukru- a pomohlo to, pak jsme dělali z višní a ty už trochu pěnily ale stačilo jednou otevřít víko a bylo to, ztuhlo to krásně. Vidím na tom jen jednu nevýhodu, že místo 3 min vaření v hrnci to vlastně děláte 1h 25min, ale nemusí se u toho stát, takže tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Šárka
28.9.06 16:02

Ahoj,
v receptech jsem založila kategorii Domácí pekárna https://www.emimino.cz/modules.php?… můžete se dávat recepty. šárka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1