Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, já teda tortilly kupuji, patlat se s tím, na to bych se mohla vys… ![]()
Dávám do nich kuřecí na kostičky orestované s kukuřicí a kořením gyros, pak hranolky, cibuli najemno, domácí česnekový dresing, ledový salát na nudličky, nastrouhaná gouda…
Je to mňamina, můj by mě za ně prodal ![]()
@BlueFairy
Já už tolikrát po rozbalení tortill našla plíseň (nebo tam tu pachuť cítila), že jsem začala dělat svoje, ale když už dělám, tak víc a šoupu proložené potravinovou fólií do mrazáku.
Ja taky urcite nejakej recept odtud vyzkousim, je to rychly jidlo za par kacek a vyborny!
Ja nakrajim kureci/kruti prso jeste zmrzle na tenke nudlicky, osolim, opeprim, opaprikuju, ocesnekuju, zakapnu olivovym olejem a necham ulezet. Na dresink pouzivam bud majolku - zloutky + olej (nebo pro deti mleko+olej) nebo bily jogurt s bylinkami/cesnekem. Vyborne je i nechat jogurt pres noc okapat, smichat s koprem, nastrouhanou okurkou a cesnekem. Krome masa a dresinku davam ze zeleniny ledovy salat, rajcata a cervenou cibuli.
Já dělám bezmasou variantu s fazolema, taky dobrý. jednou jsem zkoušela i placky doma, ale nepovedly se vůbec, tak te´d jsem kupovala. Asi zkusím podle receptu tady, vypadá dobře
Většinou dávám jako náplň kuřecí nugetky obalené ve směsi lupínků a strouhanky, zeleninu - rajčata, papriky, okurka, nebo naloženou myslím, že to je řecký salát, plátkový sýr…jako dip tatarku helmansku se sojovou omáčkou
Musim je udělat, úplně jsem na ně dostala chuť ![]()
@BlueFairy dělám placky doma, vůbec to není pracný, je to bleskovka
mouka, voda, sádlo, sůl a placičky se dělají krásně… děcka je milují. plním kuřecím a zeleninou, konkrétně tím, co mám zrovna doma - pokrájím do mističek a děcka už si samy nandají, kdo co chtějí. obecně vzato toritlly mají takový úspěch, že si holka vzala recept do školy na vaření a učitelka ji pak chválila, že ve svojí skupince prakticky všechno udělala sama… jako když se to vezme kolem a kolem, pro mne je to bezpracná večeře, protože když na to přijde, tak ji zvládá i můj devítiletý kluk… my tedy placky děláme na palačinkovači, osvědčilo se mi to víc, než na pánvičce na plynu, to jsem nějak nedokázala vychytat a pak byly vysušené a lámavé.
Já dělám náplň z kuř. prsíček - na kostky, s kořením a trochou oleje nechám chvilku naložené, pak osmažím na pánvi. K tomu čerstvá rajčata a okurku a pak ještě doplnit smetanou s kořením (nebo jogurtem). Moje oblíbené koření je na maso Vitana Kuřecí steak 7 pepřů a do smetany Grilovací koření česnekové.
A pak dělám mleté maso na cibulce, s konzervou krájených rajčat, konzervou fazolí a s kukuřicí, taky se smetanou (samotnou), případně ještě strouhaný sýr).
Holky, když teď dopo připravím tortily plněné domácí jogurtovou salsou, strouhaným sýrem a čerstvou zeleninou - budou večer ok?
@Salorka píše:
Holky, když teď dopo připravím tortily plněné domácí jogurtovou salsou, strouhaným sýrem a čerstvou zeleninou - budou večer ok?
Možná v lednici by to mohlo přežít, ale spíš to bude takové ovadlé. Teplé nebo studené?
@pikola No jedlo by se to pak večer za studena a právě nechci, aby to nasáklo z té salsy a zeleniny… Takže to raději udělat večer, že ![]()
@Salorka píše:
Tak budou večer úplně nacucaný a na sr. ačku…
Tohle jídlo se musí podávat hned.
Takže bych si jen připravila ty placky a naplnila před podáváním. To už ti moc času nezabere. Je to hned ![]()