Domácí plněné tortilly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4373
4.12.14 15:28

Ahoj, já teda tortilly kupuji, patlat se s tím, na to bych se mohla vys… :D

Dávám do nich kuřecí na kostičky orestované s kukuřicí a kořením gyros, pak hranolky, cibuli najemno, domácí česnekový dresing, ledový salát na nudličky, nastrouhaná gouda…

Je to mňamina, můj by mě za ně prodal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
4.12.14 15:35

@BlueFairy
Já už tolikrát po rozbalení tortill našla plíseň (nebo tam tu pachuť cítila), že jsem začala dělat svoje, ale když už dělám, tak víc a šoupu proložené potravinovou fólií do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
4.12.14 15:56

Ja taky urcite nejakej recept odtud vyzkousim, je to rychly jidlo za par kacek a vyborny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
4.12.14 16:02

Ja nakrajim kureci/kruti prso jeste zmrzle na tenke nudlicky, osolim, opeprim, opaprikuju, ocesnekuju, zakapnu olivovym olejem a necham ulezet. Na dresink pouzivam bud majolku - zloutky + olej (nebo pro deti mleko+olej) nebo bily jogurt s bylinkami/cesnekem. Vyborne je i nechat jogurt pres noc okapat, smichat s koprem, nastrouhanou okurkou a cesnekem. Krome masa a dresinku davam ze zeleniny ledovy salat, rajcata a cervenou cibuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
4.12.14 16:06

Já dělám bezmasou variantu s fazolema, taky dobrý. jednou jsem zkoušela i placky doma, ale nepovedly se vůbec, tak te´d jsem kupovala. Asi zkusím podle receptu tady, vypadá dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.14 17:58

Většinou dávám jako náplň kuřecí nugetky obalené ve směsi lupínků a strouhanky, zeleninu - rajčata, papriky, okurka, nebo naloženou myslím, že to je řecký salát, plátkový sýr…jako dip tatarku helmansku se sojovou omáčkou
Musim je udělat, úplně jsem na ně dostala chuť :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.12.14 18:01

@BlueFairy dělám placky doma, vůbec to není pracný, je to bleskovka :lol: mouka, voda, sádlo, sůl a placičky se dělají krásně… děcka je milují. plním kuřecím a zeleninou, konkrétně tím, co mám zrovna doma - pokrájím do mističek a děcka už si samy nandají, kdo co chtějí. obecně vzato toritlly mají takový úspěch, že si holka vzala recept do školy na vaření a učitelka ji pak chválila, že ve svojí skupince prakticky všechno udělala sama… jako když se to vezme kolem a kolem, pro mne je to bezpracná večeře, protože když na to přijde, tak ji zvládá i můj devítiletý kluk… my tedy placky děláme na palačinkovači, osvědčilo se mi to víc, než na pánvičce na plynu, to jsem nějak nedokázala vychytat a pak byly vysušené a lámavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13782
4.12.14 23:33

Já dělám náplň z kuř. prsíček - na kostky, s kořením a trochou oleje nechám chvilku naložené, pak osmažím na pánvi. K tomu čerstvá rajčata a okurku a pak ještě doplnit smetanou s kořením (nebo jogurtem). Moje oblíbené koření je na maso Vitana Kuřecí steak 7 pepřů a do smetany Grilovací koření česnekové.
A pak dělám mleté maso na cibulce, s konzervou krájených rajčat, konzervou fazolí a s kukuřicí, taky se smetanou (samotnou), případně ještě strouhaný sýr).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
31.8.16 09:19

Holky, když teď dopo připravím tortily plněné domácí jogurtovou salsou, strouhaným sýrem a čerstvou zeleninou - budou večer ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35944
31.8.16 09:26
@Salorka píše:
Holky, když teď dopo připravím tortily plněné domácí jogurtovou salsou, strouhaným sýrem a čerstvou zeleninou - budou večer ok?

Možná v lednici by to mohlo přežít, ale spíš to bude takové ovadlé. Teplé nebo studené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
31.8.16 09:29

@pikola No jedlo by se to pak večer za studena a právě nechci, aby to nasáklo z té salsy a zeleniny… Takže to raději udělat večer, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15586
31.8.16 09:29
@Salorka píše:
Holky, když teď dopo připravím tortily plněné domácí jogurtovou salsou, strouhaným sýrem a čerstvou zeleninou - budou večer ok?

Tak budou večer úplně nacucaný a na sr. ačku…
Tohle jídlo se musí podávat hned.
Takže bych si jen připravila ty placky a naplnila před podáváním. To už ti moc času nezabere. Je to hned :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
31.8.16 09:31

@Šmoulice Jojo, udělám to tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie