Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj ženský,
vím, že je tu vás hodně šikovných a tak jsem k vám přišla pro radu. Dostala jsem strašně moc daňčí kýty a vždy jsem z ní dělala jen stejky, takže jsem to chtěla něčím obzvláštnit a tak jsem se pustila do tohoto receptu. Ale kluci tam neříkají, jak dlouho se asi to daňčí dusí. Mam to tam přibližně od 11.15 a musím mít do jedné jídlo na stole. Myslíte, že to stíhám? Vůbec nemám tušení, jak se to dlouho dusí. Chci, aby se to masíčko úplně rozpadalo, jak třeba u guláše.
Moc děkuji za objasnění.
PS: nechávám to jen lehce probublávat pod pokličkou
Já dělám zvěřinu pořád, ale jak dlouho, to fakt nevím… přiměřeně ![]()
To mi nějak také nesedí. Když se vezme, že to daňčí se chová jako hovězí a je hodně libové, tak opravdu tak dlouho? Já to tam mam teď cca 45min. Jinak jak se v receptu píše, že to udělat na větší kostky, takže mam větší než třeba u guláše.
Já už jsem zvěřinu hodně dlouho nedělala, ale dělala jsem to fakt dlouho, srovnala bych k hovězímu, aby maso bylo opravdu měkké a hovězí (kostky) dělám klidně dvě až tři hodiny, máme rádi, když se masíčko fakt začíná rozpadat.
Díky za objasnění. Já když bych to v jednu přestala dělat, tak vlastně to se dusí hoďku a třičtvrtě, to by už snad být mohlo, nechám se překvapit. Jinak maso jsem měla ještě tři dny naložené
Tak předem naložené by to klidně stačit mohlo myslím a jen tak pro zvědavost. Použila jsi nějakou vlastní směs nebo kupovanou? Nerada používám ty kupované směsi, ale někdy mi dochází inspirace, jak to namíchat ![]()
IvetJas naložila jsem do oleje, přihodila jsem k tomu stroužky česneku, barevný pepř, rozmarýn, chilli papričku doma sušenou. Kupované nekupuji
Tohle je jednodušší a chutná to lépe a dusím to s jalovcem a tymiánem.
@Zločenková Můžeš zkusit - 15dkg másla, jedna mrkve, 1 stř. celer, 1 petržel, cibule. Rozpustit máslo, na to dát tymián, jalovec, bobkový list nové koření, dle chuti, nesmí ale zhořknoout, na to dát kořenovou zeleninu, orestovat. Restuji poměrně dlouho na to 3 lžíce octa, nechat vypařit, na to 2 lžíce cukru, do základu dávám ještě orestovat na plátky kolečka citrónu. Toho másla dávám poměrně dost, ať to mohu oplácat. Část dám pod maso, část na maso a marinujii tři dny. Máslo udělá krustu. Pak oberu, maso orestuji (trošičku oleje, opravdu dálo, dám marinádu, vodu a peču). Výborné je takto kančí, je to vlastně základ na šípkovou omáčku.
@Zločenková Tak to máme podobné chutě a koření, akorát tu chilli papričku nedávám skoro nikam, ale jalovec používám hodně ráda, i tymián. Ty ten pepř si kupuju po jednotlivých barvách a míchám sama, aby tam bylo víc červeného a zeleného ![]()
A holky, tohle jsem nikdy nevařila, ani maso dušené nedělám, takže bych se ještě zeptala, když jste zkušenější. Je tam ještě poměrně dost vývaru a moc se to neodpařuje. Myslela jsem, že se to odpaří a zůstane jakoby taková ta táhnoucí se omáčka. Na videu už to rovnou mají takhle po tom dušení, že nedělají jíšku apod., jak toho docílím, mam to na posledních půl hodiny třeba odklopit? Dávám i obrázek jak to vypadá při tom servírování
Já dusím minimálně dvě hodiny pokud je to mladý, pokud starší tak i tři a víc