Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pěkné odpoledne
Chtěla bych uvařit nějakou hodně dobrou sýrovou omáčku k masu. Nemáte odzkoušený dobrý recept? Na internetu je toho spousta, ale chtěla bych něco prověřeného ![]()
Děkuju ![]()
K jakemu masu. Zrovna delam kureci s testovinama a k tomu uplne obyc nivovou. Jen zluta smetana a v tom rozpustit nivu. Mame ji nejradi
Hodne nivy, nejaky syry (ne eidam) a smetana..:-D u nas hidne nivy je zaklad no ![]()
Nevím jak k vepřovému, ale jak se tu psalo nivovou a taky hermelínovou-taky jen smíchat se smetanou
@Lo z poctivých ingrediencí - hodně záleží, jaké maso a jaké sýry máte rádi ![]()
Tak já si vždy udělám základ, cibulku na jemno a maso na nudličky, může být vepřové i kuřecí, pak přidám trochu kari koření. Zlehka zaleji vodou, ale opravdu malinko a přikryju pokličkou. Poté si nastrouhám nivu a hermelín, můžeš i jinačí sýr. Nastrouhaný sýr zaleji smetanou a přidám k masíčku. Je to výborné. ![]()
Buď dělám klasiku- smetanu a sýr(y) - gouda, niva…
a nebo sýrový bešamel.
Do syrové omáčky dávám trochu vody z těstovin, je pak daleko chutnější.
@Lo Ahoj, dělám to takto. Nakrájené maso (kuřecí, krůtí, nebo vepřové) rychle osmahnu, pak podusím pod pokličkou, když je maso uvařené přidám smetanu, pak nasypu nastrouhanou nivu, eidam (plus někdy parmazán pokud ho mám), povařím a přidám trochu oregána. Ještě přidávám trochu mouky rozmíchané ve vodě, přijde mi, že má pak omáčka lepší konzistenci. Dřív jsem tuhle omáčku dělala docela často, je to rychlovka a je moc dobrá, ale malé je teď 14 měsíců a už jí to co my a nivu jí zatím dávat nechci, takže teď to moc nedělám.
Přesně jak píše andy nademnou..udělám si první cibulku klidně i na másle a pak kuř. maso (s vepř. mě to nechutná)osmahnu, podliji vodou osolím, hodně opepřím a dusím a pak přidávám cca 15-20dk nivy a klidně i tavenák, povařím a zaliji 12%smetanou, nebo můžeš i klidně zahustit mlékem s trochou hl. mouky…podle toho kolik jí chceš. Podávám s makarony.
Tak já dělám bez cibulky, nějak mi to k těm sýrům nejde, ale je fakt, že jsem to ani nezkusila, takže možná se toho zbytečně bojím ![]()
@Lucka1111 je to mňam, já tam tedy ještě dává mrkev na malé kousky a je to výborné.
Nejčastěji dělám k masu nivovou se smetanou, do těstovin se hodí i z hermelínu nebo grany ![]()
Taky tak, opeču maso, zaleji smetanou a nasypu nastrouhaný sýr dle chuti a rozpustím.