Nejlepší sýrová omáčka? :)

Lo
6285
2.12.14 13:19

Nejlepší sýrová omáčka? :)

Pěkné odpoledne :) Chtěla bych uvařit nějakou hodně dobrou sýrovou omáčku k masu. Nemáte odzkoušený dobrý recept? Na internetu je toho spousta, ale chtěla bych něco prověřeného :)
Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4984
2.12.14 13:20

K jakemu masu. Zrovna delam kureci s testovinama a k tomu uplne obyc nivovou. Jen zluta smetana a v tom rozpustit nivu. Mame ji nejradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
2.12.14 13:20

Hodne nivy, nejaky syry (ne eidam) a smetana..:-D u nas hidne nivy je zaklad no :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
2.12.14 13:21

Já k vepřovému maso. Kuřecí moc nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
2.12.14 13:27

Nevím jak k vepřovému, ale jak se tu psalo nivovou a taky hermelínovou-taky jen smíchat se smetanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.14 13:29

@Lo z poctivých ingrediencí - hodně záleží, jaké maso a jaké sýry máte rádi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
2.12.14 13:36

Tak já si vždy udělám základ, cibulku na jemno a maso na nudličky, může být vepřové i kuřecí, pak přidám trochu kari koření. Zlehka zaleji vodou, ale opravdu malinko a přikryju pokličkou. Poté si nastrouhám nivu a hermelín, můžeš i jinačí sýr. Nastrouhaný sýr zaleji smetanou a přidám k masíčku. Je to výborné. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
2.12.14 13:38

Buď dělám klasiku- smetanu a sýr(y) - gouda, niva…
a nebo sýrový bešamel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
2.12.14 13:40

Do syrové omáčky dávám trochu vody z těstovin, je pak daleko chutnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
2.12.14 13:41

@Lo Ahoj, dělám to takto. Nakrájené maso (kuřecí, krůtí, nebo vepřové) rychle osmahnu, pak podusím pod pokličkou, když je maso uvařené přidám smetanu, pak nasypu nastrouhanou nivu, eidam (plus někdy parmazán pokud ho mám), povařím a přidám trochu oregána. Ještě přidávám trochu mouky rozmíchané ve vodě, přijde mi, že má pak omáčka lepší konzistenci. Dřív jsem tuhle omáčku dělala docela často, je to rychlovka a je moc dobrá, ale malé je teď 14 měsíců a už jí to co my a nivu jí zatím dávat nechci, takže teď to moc nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2094
2.12.14 13:41

Přesně jak píše andy nademnou..udělám si první cibulku klidně i na másle a pak kuř. maso (s vepř. mě to nechutná)osmahnu, podliji vodou osolím, hodně opepřím a dusím a pak přidávám cca 15-20dk nivy a klidně i tavenák, povařím a zaliji 12%smetanou, nebo můžeš i klidně zahustit mlékem s trochou hl. mouky…podle toho kolik jí chceš. Podávám s makarony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
2.12.14 13:44

Tak já dělám bez cibulky, nějak mi to k těm sýrům nejde, ale je fakt, že jsem to ani nezkusila, takže možná se toho zbytečně bojím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
2.12.14 13:47

@Lucka1111 je to mňam, já tam tedy ještě dává mrkev na malé kousky a je to výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
2.12.14 14:04

Nejčastěji dělám k masu nivovou se smetanou, do těstovin se hodí i z hermelínu nebo grany ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5305
2.12.14 14:13

Taky tak, opeču maso, zaleji smetanou a nasypu nastrouhaný sýr dle chuti a rozpustím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí