Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky můžete mi napsat nějaký dobrý recept který děláte s bulgurem?
S bulgurem dělám prakticky cokoliv, ale nejčastěji koupím pytel zeleniny z Lidlu…jsou to takové ty velké pytle, kde je třeba mexická směs ( s kukuřičkama, fazolema…). Tu kupuji nejčastěji. Uvařím bulgur, na pánvi orestuju kuřecí maso na kousky, pak přidám tu zeleninu…to vše na olivovém oleji. Ochutím a přimíchám uvařený bulgur a je to strašně dobrý
Ochutím kořením Garam masala, je to směs s kurkumou, kari, skořicí…a je to vynikající! Pak dávám bulgur i jako přílohu k masu…fakt se dá jíst s čímkoliv.
@Panuška Ahoj, já dělám podle tohoto http://www.bio-life.cz/…a-pilaf.html bulgur pilaf a chutná mi.
Dávám dvě bílé papriky i víc, když je zeleniny o něco navíc, tak to nevadí. Petrželky používám svazek, čerstvé máty slušnou hrst, ale v nejhorším stačí sušená máta třeba z čaje. Dávám zeleninový vývar obvykle kostku bujónu Alnatura z DM drogerie.
Ještě tam většinou přidávám buď červené fazole nebo strouhaný sýr - aby bylo víc bílkovin.
Jinak bulgur sám o sobě má příjemnou, lehce oříškovou chuť, takže se ho neboj použít - klidně do rizota, různých směsí, i jako přílohu.
Maso na kousky orestuju, pridam curry koreni nebo garam masala, hodne cesneku, chilli papricku, psojovku, pridam nakrajenou papriku, mrkev na tenke platky, cibuli, zampiony, hlavkove zeli na nudlicky, nekdy vynecham to, jindy ono, podle toho, co mam doma. A pak smicham s uvarenym bulgurem.
Osmahnout kureci na kostky, pridat mrkev /baby karotku nebo obyc/ a bulgur, podlit bujonem, dusit. Rychle a vyborne, deti miluji.
Hodne delame pecenou zeleninu a k ni jako prilohu bulgur' resp. tu zeleninu pak s nim promicham.
Do pekace hodim zeleninu /mrkev, cibuli, papriku…/, pripadne i maso na kosticky, smicham s olivacem, cesnekem, kari… dam pect na 200° 40min, pokud chci pridat i nejakou mekkou vodnatou zeleninu /dyne, cuketa/, tak tu pridam az po 20min a snizim na 180, aby nebyla rozblemcana. Hotov. Smicham s bulgurem, ryzi, quinoou, cizrnou, cimkoliv. Je to strasne dobre.
Bulgur dává jako přílohu místo rýže. Občas ho smíchám i s čínou to chutná výborně ![]()
Já ho právě měla poprvé nedávno v hotelu kde to byla taková směs ochucená se zeleninou ale bez masa, myšlená asi jako příloha, ale mě to chutnalo i samotné a příjemně mě to překvapilo. Koukám že to vesměs můžu hodit k jakékoliv směsi. Chtěla jsem spíš změnu oproti tomu co vaříme, ale vyzkouším.
@Panuška Ten bulgur pilaf je díky mátě tak nějak „exotičtější“ a určitě nešlápneš vedle s různými studenými saláty z něho - vesměs recepty z arabské kuchyně. Ale to se hodí víc na léto ![]()
Ahoj holky, někdo typy na bulgur salát bez masa - nejlépe něco jako z Lidlu od Vitakrone
![]()
Holky, my teď dělali bulgur „na sladko“. Jako rýžový nákyp a bylo to super! ![]()
@Salorka jop, přesně tak a rýžový nákyp se dělá dlouho, bulgur na sladko byl za půl hodiny hotový. dělali jsme s jahodama a byl super.
Mně chutnal v restauraci bulgur se špenátem a dýní, byla to příloha k vepřové panence. Recept bohužl nemám.