Recept bulgur

17180
1.12.14 12:35

recept bulgur

Ahoj holky můžete mi napsat nějaký dobrý recept který děláte s bulgurem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
152
1.12.14 12:46

S bulgurem dělám prakticky cokoliv, ale nejčastěji koupím pytel zeleniny z Lidlu…jsou to takové ty velké pytle, kde je třeba mexická směs ( s kukuřičkama, fazolema…). Tu kupuji nejčastěji. Uvařím bulgur, na pánvi orestuju kuřecí maso na kousky, pak přidám tu zeleninu…to vše na olivovém oleji. Ochutím a přimíchám uvařený bulgur a je to strašně dobrý :) Ochutím kořením Garam masala, je to směs s kurkumou, kari, skořicí…a je to vynikající! Pak dávám bulgur i jako přílohu k masu…fakt se dá jíst s čímkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
1.12.14 12:51

@Panuška Ahoj, já dělám podle tohoto http://www.bio-life.cz/…a-pilaf.html bulgur pilaf a chutná mi.

Dávám dvě bílé papriky i víc, když je zeleniny o něco navíc, tak to nevadí. Petrželky používám svazek, čerstvé máty slušnou hrst, ale v nejhorším stačí sušená máta třeba z čaje. Dávám zeleninový vývar obvykle kostku bujónu Alnatura z DM drogerie.
Ještě tam většinou přidávám buď červené fazole nebo strouhaný sýr - aby bylo víc bílkovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
1.12.14 12:53

Jinak bulgur sám o sobě má příjemnou, lehce oříškovou chuť, takže se ho neboj použít - klidně do rizota, různých směsí, i jako přílohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
1.12.14 12:55

Maso na kousky orestuju, pridam curry koreni nebo garam masala, hodne cesneku, chilli papricku, psojovku, pridam nakrajenou papriku, mrkev na tenke platky, cibuli, zampiony, hlavkove zeli na nudlicky, nekdy vynecham to, jindy ono, podle toho, co mam doma. A pak smicham s uvarenym bulgurem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
1.12.14 12:56

Osmahnout kureci na kostky, pridat mrkev /baby karotku nebo obyc/ a bulgur, podlit bujonem, dusit. Rychle a vyborne, deti miluji.

Hodne delame pecenou zeleninu a k ni jako prilohu bulgur' resp. tu zeleninu pak s nim promicham.
Do pekace hodim zeleninu /mrkev, cibuli, papriku…/, pripadne i maso na kosticky, smicham s olivacem, cesnekem, kari… dam pect na 200° 40min, pokud chci pridat i nejakou mekkou vodnatou zeleninu /dyne, cuketa/, tak tu pridam az po 20min a snizim na 180, aby nebyla rozblemcana. Hotov. Smicham s bulgurem, ryzi, quinoou, cizrnou, cimkoliv. Je to strasne dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
1.12.14 12:56

Bulgur dává jako přílohu místo rýže. Občas ho smíchám i s čínou to chutná výborně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.12.14 13:35

Já ho právě měla poprvé nedávno v hotelu kde to byla taková směs ochucená se zeleninou ale bez masa, myšlená asi jako příloha, ale mě to chutnalo i samotné a příjemně mě to překvapilo. Koukám že to vesměs můžu hodit k jakékoliv směsi. Chtěla jsem spíš změnu oproti tomu co vaříme, ale vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
1.12.14 13:45

@Panuška Ten bulgur pilaf je díky mátě tak nějak „exotičtější“ a určitě nešlápneš vedle s různými studenými saláty z něho - vesměs recepty z arabské kuchyně. Ale to se hodí víc na léto 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.5.17 08:56

Ahoj holky, někdo typy na bulgur salát bez masa - nejlépe něco jako z Lidlu od Vitakrone :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
11.5.17 09:02

Holky, my teď dělali bulgur „na sladko“. Jako rýžový nákyp a bylo to super! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.5.17 09:05

@B.O.K. Team Takže jen místo rýže bulgur?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
11.5.17 09:06

@Salorka jop, přesně tak a rýžový nákyp se dělá dlouho, bulgur na sladko byl za půl hodiny hotový. dělali jsme s jahodama a byl super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
11.5.17 09:29

Mně chutnal v restauraci bulgur se špenátem a dýní, byla to příloha k vepřové panence. Recept bohužl nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10262
11.5.17 10:12

@Salorka Zkus recept na turecký kisir. Moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí