Zdobení perníčků - rady, triky

22
2.12.14 22:45

Zdobení perníčků - rady, triky

Ahoj, chtěla jsem se zeptat někoho šikovného, jestli nemá nějaký trik či radu na zdobení perníčků? A jak děláte, že to perníčky máte tak pěkně nazdobené?
Pořád se mi nedaří, tak jak bych si představovala. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1109
2.12.14 23:01
@kacabanka píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat někoho šikovného, jestli nemá nějaký trik či radu na zdobení perníčků? A jak děláte, že to perníčky máte tak pěkně nazdobené?
Pořád se mi nedaří, tak jak bych si představovala. Děkuji moc.

Jednou mi jedna paní prozradila, že do sněhu dává 1 lžičku solamylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.12.14 23:05

Děkuji moc, to by mohlo být ono :lol:. Zítra zdobíme, hned zkusím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
2.12.14 23:10

Polevu slehat rucne. Narocne, zdlouhave, ale vyplati se to! Neopadava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.12.14 23:13

Děkuji moc za radu, zítra zkusím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
2.12.14 23:35

Na jeden bilek 150g mouckoveho cukru nekolikrat prosit a sleham mixerem. S polevou se dobre pracuje a neodpadava. A zdobim to pevnejsim sackem s ustrizenym rohem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
2.12.14 23:55

Děkuji za rady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
3.12.14 00:18

U mne je poleva v pohode, horsi je kreativni stranka veci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
3.12.14 00:18

U mne je poleva v pohode, horsi je kreativni stranka veci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
3.12.14 00:56

Polevu dělám bílkovou, 2 bílky, 250 moučky, šťávu ze 1/4 citronu a lžíci vody. Vymíchám to ručně dohladka, ručně proto, že šlehač tam vmíchá zbytečně moc vzduchu a poleva se může odrolit. Zdobím perem od Tescomy.

• Citovat
  • Upravit
425
3.12.14 04:24

Já dávám mouč. cukr a teplou vodu. Poměr teď nevim, ale hrozně dlouho míchám. Ručně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
3.12.14 04:27

My doma mouckovy cukr na polevu prosivame potom je to uplna parada :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
3.12.14 12:08

Ja nejdriv usleham bilek a pak dam nekolikrat prosaty cukr {to je dulezity, protoze ty krystalky ucpavaji tenka zdobitka} Poleva je pak rychleji udelana a krasne bila. Pridavam na jeden bilek lzicku skrobu.
Nicmene me se asi trese ruka nebo co, pernicky nikdy nejsou krasne. To uz je lip nazdobi dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.12.14 12:44
@Black Cat píše:
Ja nejdriv usleham bilek a pak dam nekolikrat prosaty cukr {to je dulezity, protoze ty krystalky ucpavaji tenka zdobitka} Poleva je pak rychleji udelana a krasne bila. Pridavam na jeden bilek lzicku skrobu.
Nicmene me se asi trese ruka nebo co, pernicky nikdy nejsou krasne. To uz je lip nazdobi dcera.

Jakože nejdřív ušleháš sníh a pak tam dáš cukr? kolik tak dáváš cukru na bílek?
Jinak já jsem na to taky levá, manžel má perníky hezčí než já :-D už se těším až bude syn větší a bude zdobit, pak můžu své paskvily svést i na něj:-D a jak to budou všichni chválit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
3.12.14 13:04

@Lejaa Jo presne, nejdriv ten bilek dotuha usleham. Tim docilim hned v pocatku tu hezkou bilou barvu a nemusim to slehat potom tak dlouho. Davam tak 140-150g cukru na jeden bilek.
Jinak nedriv delam kontury a druhy den tu vypln. Pouzivam normalne plochy stetec, polevu a vodu… To mi poradila jedna pani, ktera profi zdobi pernicky.
Jinak si kupuju takove sacky s tenkym plastovym hrotem. Maji to normalne v domacich potrebach… a do tech je prave nutne ten cukr nekolikrat prosít, aby ty krystalky neucpaly ten hrot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí