Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobry den, zajima me, zda tady nema nekdo osvedceny recept na domaci tvaroh? Na internetu jsem nasla vic ruznych postupu, ale ocenila bych jakoukoliv radu nebo recept co vam funguje. Ja nejsem moc dobra kucharka, tak proto se ptam. Moc dekuju!
@Tessa86 nech zkysnout čerstvé mléko a pak ho zahrej. Anebo vezmi čerstvé mléko, zahrej a přidej trošku citronové šťávy. Nebo krajíc kvaskoveho chleba.
Ze zkysleho mleka mne osobne tvaroh pachne, ale treba jsem rozmazlena. S citronem zkusenost nemam.
Pokud chces tvaroh vyrabet casteji a z vetsiho mnozstvi mleka, pak bych volila mikrobialni syridlo.
Mám vyzkoušený s citronem a funguje to skvěle. Jen mi chvilku trvalo vychytat poměr.
@inkakřivák píše:
@Birdonawire že syřidla bude sýr, ne tvaroh.
Nebude. Syr vznika z tvarohu za pouziti ockovacich kultur. Teda hodne jsem to zjednodusila. Doporucuji pouzit Google.
@Birdonawire A víš, že jsem takhle vyráběla u tchánu korbaciky? Dáš kyselé mléko, zahrivas, pak přidáš syřidlo, uděláš sýr a z horké vody tahas nitě. Hodně jsem zjednodušila. Doporučuji použít zkušenosti ze života. Google taky neví všechno. Žádná kultura. Mléko a syřidlo a sůl a voda a dost práce a trochu oparene ruce.
@inkakřivák píše:
@Birdonawire A víš, že jsem takhle vyráběla u tchánu korbaciky? Dáš kyselé mléko, zahrivas, pak přidáš syřidlo, uděláš sýr a z horké vody tahas nitě. Hodně jsem zjednodušila. Doporučuji použít zkušenosti ze života. Google taky neví všechno. Žádná kultura. Mléko a syřidlo a sůl a voda a dost práce a trochu oparene ruce.
Tak ja jsem asi z tech konvi mleka u extchyne nedelala tvaroh po kyblech, jen jsme si to vsichni mysleli. ![]()
Ta teplota je rozhodujici. Netusim, jake syridlo jste pouzivali vy, tam muze byt taky hacek.
@Birdonawire úplně normální syřidlo, žádná specialita. A do tvarohu se fakt nedávalo. Je to zbytečné.