Domaci tvaroh

140
2.5.22 19:35

Domaci tvaroh

Dobry den, zajima me, zda tady nema nekdo osvedceny recept na domaci tvaroh? Na internetu jsem nasla vic ruznych postupu, ale ocenila bych jakoukoliv radu nebo recept co vam funguje. Ja nejsem moc dobra kucharka, tak proto se ptam. Moc dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80102
2.5.22 20:06

@Tessa86 nech zkysnout čerstvé mléko a pak ho zahrej. Anebo vezmi čerstvé mléko, zahrej a přidej trošku citronové šťávy. Nebo krajíc kvaskoveho chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.5.22 20:25

Mam vyzkousene s tim citronem, fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
2.5.22 20:35

Ze zkysleho mleka mne osobne tvaroh pachne, ale treba jsem rozmazlena. S citronem zkusenost nemam.
Pokud chces tvaroh vyrabet casteji a z vetsiho mnozstvi mleka, pak bych volila mikrobialni syridlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
3.5.22 06:09

@Birdonawire že syřidla bude sýr, ne tvaroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
3.5.22 06:15

Mám vyzkoušený s citronem a funguje to skvěle. Jen mi chvilku trvalo vychytat poměr.

• Citovat
  • Upravit
1389
4.5.22 13:51
@inkakřivák píše:
@Birdonawire že syřidla bude sýr, ne tvaroh.

Nebude. Syr vznika z tvarohu za pouziti ockovacich kultur. Teda hodne jsem to zjednodusila. Doporucuji pouzit Google.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
4.5.22 18:39

@Birdonawire A víš, že jsem takhle vyráběla u tchánu korbaciky? Dáš kyselé mléko, zahrivas, pak přidáš syřidlo, uděláš sýr a z horké vody tahas nitě. Hodně jsem zjednodušila. Doporučuji použít zkušenosti ze života. Google taky neví všechno. Žádná kultura. Mléko a syřidlo a sůl a voda a dost práce a trochu oparene ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
4.5.22 20:15
@inkakřivák píše:
@Birdonawire A víš, že jsem takhle vyráběla u tchánu korbaciky? Dáš kyselé mléko, zahrivas, pak přidáš syřidlo, uděláš sýr a z horké vody tahas nitě. Hodně jsem zjednodušila. Doporučuji použít zkušenosti ze života. Google taky neví všechno. Žádná kultura. Mléko a syřidlo a sůl a voda a dost práce a trochu oparene ruce.

Tak ja jsem asi z tech konvi mleka u extchyne nedelala tvaroh po kyblech, jen jsme si to vsichni mysleli. :mrgreen:
Ta teplota je rozhodujici. Netusim, jake syridlo jste pouzivali vy, tam muze byt taky hacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80102
5.5.22 06:22

@Birdonawire úplně normální syřidlo, žádná specialita. A do tvarohu se fakt nedávalo. Je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí