Dokážete určit mouku podle fotky? :)

418
29.4.22 09:19

Dokážete určit mouku podle fotky? :)

Povolávám do zbraně všechny zdatné pekařky na emiminu a volám o pomoc!!!

Chytře jsem si dosypala 2 druhy mouky do dóz a jaksi si zapomněla zapamatovat, která je která. :oops: :zed: :oops:

Jedná se o špaldovou mouku celozrnnou hladkou (viz foto) a klasickou chlebou (značku už bohužel nevím).

Od pohledu to nepoznám a chutná to obojí jako syrová mouka, tedy blé. :nevim:

Odmítám být hrdý anonym. Svou hloupost vkládám pod nickem ;)

Ženy, pomozte… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20923
29.4.22 09:22

Chlebová vlevo. Můj tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
29.4.22 09:23
:mrgreen:

Jo, taky bych řekla, vpravo je hladší :lol: ale špaldova mouka je za me blé jakakoliv, takze by to bylo jedno :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
29.4.22 09:25

Myslím, že vlevo je špaldová, vpravo chlebová.

Celozrnnou špaldovou mám doma tu samou, jako ty. Je sama o sobě tmavší, rozmíchaná s vodou ještě trochu ztmavne a např. když se z ní udělají palačinky, jsou opravdu tmavé ve srovnání s použitím pšeničné mouky.
Chlebovou mouku mám taky doma, dělám z ní například pizzu, ta má barvu skoro jako normální hladká pšeničná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
29.4.22 09:28
@Cenarius píše:
Chlebová vlevo. Můj tip.

Ty jsi taky zdatné pekařka emimina? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
29.4.22 09:29

Já bych řekla, že vpravo bude chlebová a vlevo celozrnná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.4.22 09:32

To světlejší těstíčko je spíš špaldovka, chlebová obsahuje více tmavých svrchních částí, protože pak lépe kyne.

Další věc podle které to můžeš poznat je když z toho uděláš to těstíčko hutnější, tak chlebovka bude pružnější, protože má víc lepku, špaldovka se bude víc trhat, když budeš chtít dělat tzv. okénko

https://www.seriouseats.com/…-pizza-dough

Jinak v rámci běžného domácího pečení to je vlastně jedno, jen špaldovka při kynutí udrží menší bubliny a z chlebové mouky bude tužší křehé těsto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
29.4.22 09:35
@Ou píše:
To světlejší těstíčko je spíš špaldovka, chlebová obsahuje více tmavých svrchních částí, protože pak lépe kyne.

Ale ta špaldovka je celozrnná. To, co píšeš, by platilo pro srovnání chlebové a necelozrnné špaldové hladké. Jak říkám, mám tu samou špaldovku doma, je nečekaně tmavá, zvlášť když se namočí a když se z ní něco peče. Just saying. ;)

Jinak souhlas, že při vaření prakticky nevadí záměna, taky mě to napadlo.

Příspěvek upraven 29.04.22 v 09:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
29.4.22 09:35
@TRG píše:
Myslím, že vlevo je špaldová, vpravo chlebová.Celozrnnou špaldovou mám doma tu samou, jako ty. Je sama o sobě tmavší, rozmíchaná s vodou ještě trochu ztmavne a např. když se z ní udělají palačinky, jsou opravdu tmavé ve srovnání s použitím pšeničné mouky.
Chlebovou mouku mám taky doma, dělám z ní například pizzu, ta má barvu skoro jako normální hladká pšeničná.

Díky. Přesně takovou osobní zkušenost jsem hledala.

Jinak ale tedy koukám, že hlasování není rozhodně jednoznačné… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
29.4.22 09:36
@Katalie píše:
Díky. Přesně takovou osobní zkušenost jsem hledala.Jinak ale tedy koukám, že hlasování není rozhodně jednoznačné… :)

Ne ne, moc jsme ti nepomohly. Teda vlastně nepomohli. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.4.22 09:43

@TRG jenže hladká - tedy velmi jemně prosetá, používám právě tu penerku a bývá tak dožluta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
29.4.22 09:43

Jinak tedy ještě dodám, že jsem z toho těstíčka teď upekla placičky a z mouky vlevo byla placička tužší.

Ohledně použití mi šlo o to, že tu chlebou jsem koupila, protože většina receptů na chleba z pekárny ji požaduje. Na těch plackách jsem se ale přesvědčila, že takový problém ta záměna nebude. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
29.4.22 09:50
@Ou píše:
@TRG jenže hladká - tedy velmi jemně prosetá, používám právě tu penerku a bývá tak dožluta.

Třeba hladká chlebovka, co mám doma, se po hmatu nedá poznat od hladké klasické bílé pšeničné. V hladké celozrnné špaldovce jsou okem vidět tmavší ťupky než v té chlebovce a po přidání vody ta špaldovka ztmavne víc než chlebovka. Ale ačkoliv jsem si díky pečení špaldových palačinek před pár dny skoro jistá, že špaldovka je na fotce vlevo, tak bych se vůbec nedivila, kdybys měla pravdu ty. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
29.4.22 09:55

Tak moje chlebová je velmi světlá, takže bych ji tipovala vpravo a celozrnnou špaldovou vlevo.

A hod si lihovku do šuplíku k příborům, lihem se smyje a než si to člověk hezky popíše, tak ta čmáranice rukou na dozu stačí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
29.4.22 09:59

Kup ještě jednu celozrnnou hladkou špaldovku a porovnej to. Začala jsem být zvědavá. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí