Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já vařím i peču často, ale teprve teď jsemse rozhodla pro robot. Jenže já vím, že chci mít hlavne na šlehání těsta a strouhání. Víc nepotřebuji. Nebudu mlet maso, ani odšťavňovač nepotřebuji. Vybrala jsem tedy bosch mum s nástavci o kterych jsem psala že vyuziju. Tuto značku mi doporučila kamarádka, zítra ho jdu vyzvednout. Ještě jsem četla, že je dobrá Eta a Kenwood. Přeji dobrý výběr ☺️
Záleží jak moc budeš používat a na co. Já zjistila po letech že šetřit se nevyplatí, před lety Kenwood, ale nějaká ta zákl řada a prostě na nic, hodně plastu a spokojenost určitě ne
, milion příslušenství které se snad ani nepoužilo. tenkrát jsme si říkala že je zbytečné za robot dávat moc peněz a pár dní už doma mám Kitchenaid a to je teda paráda
je těžký takže víc jak 1kg mouky a hned vypracované těsto a na lince žádné naskakování, prostě paráda a příslušenství si dokoupím časem co budu využívat ![]()
Bosch mum. Je několik variant, záleží jakou výbavu.
Já mám již 11 rokem a nedám na něj dopustit.
Kenwood si po Vánocích ve výprodeji pořídila kolegyně a je nadšená. Teda její muž jel kolem elektra, když byla akce. Tak ji ho bral. Vždycky nadšeně básní. Ona měla nějaký starší robot.
Klidně minimálně těch 10 tis., oplatí se to. Jestli doma pravidelně vaříš, pečeš. Ten lepší snad i dýl vydrží.
Já na robotu oceňuji, že si pomelu i maso. Mám teda levnější. Ten jsem dostala od rodičů. Až nebude, tak chci vybrat sama.
Příspěvek upraven 24.04.22 v 20:34
Koupila jsem mámě robota z Lidlu a dobrý. Na těsto, šlehání, atd. Celý život říkala, že to je blbost a teď je nadšená.
Hodně se to pozná asi na těžším těstu a pak na bílkách/ šlehačce. Máme MUM a je k tomu hromada příslušenství. Takže nějakou základnější sadu a případně dokupovat podle potřeby. Ale třeba nerezová mísa se hodí.
Mam Kenwood v jednom byte, spokojenost. Ted prave uvazuji, jaky robot do druheho bytu, vaham mezi opet Kenwood (cenove asi 13,000) a Kitchenaid.
Kenwood by mel vyhodu, ze pokud se nekdy sestehuji jen do jednoho bytu, bude kompatibilni prislusenstvi.
Kitchenaid bych rada zkusila, design se mi libi, ale ve verzi, kterou chci (2 nadoby, metla na treni) je skladem jen v barvach, co se mi nelibi nebo nehodi.
A mate ten bosh i s mlýnkem na maso?? Mele to dobře?? Musi to mít nějaký konkrétní min. vykon aby se to mletim masa neznicilo?? Díky
Určitě aby to mělo kovové převody.
A pak záleží, co dál všechno vyuzijes- s mixerem, se strouhacimi nástavci např. na brambory(bramboraky)…Takový odšťavňovač je lépe pořídit extra a kvalitní, to ti jen takový přídavný nic moc neodstavi.
Takže to není otázka ani peněz, a už vůbec ne značky, ale především tvých potřeb a stavu konta.
Ten MUM (Bosch) nám mele vepřové i hovězí a ani z toho neteče moc „šťávy“, takže za mě ok.
@Ahep píše:
se strouhacimi nástavci např. na brambory(bramboraky)…
Normálně- prakticky ze žádného stroje se nám strouhání na bramboráky nelíbí (bohužel), takže stále ručně na malé kapky.
My mame Termomix a nemenila bych za nic jineho, ma sve pevne misto na kuchynskym pultiku, jede opravdu nekolikrat denne (jen dneska: pomerancovy fresh, ovesna kase na snidani, muffiny pro deti na svacinu, prilohove gratinovane brambory ke grilovani na obed, babovka na zitra, kremova zeleninova polevka na veceri, ryze z „ryzovaru“ do ne-italskeho rizota zitra do krabicek do prace).
dostala jsem ho necekane, myslela jsem, ze se manzel zblaznil, porizovaci cena je opravdu vysoka (ten nejnovejsi model je tusim 38 tisic), ale myslim, ze za ty ctyri roky, co ho mame, se mi uz vyplatil. delam v nem opravdu vse - melu, hnetu testo, varim, restuju, pripravuju jidlo na pare, mixuju…
jedine, co fakt nedavam je ten primy prodej, muz ho poridil normalne pres eshop bez „ukazek“ a poradkyn, naucila jsem se s nim sama.
Já mám obyč z Lidlu asi za 15 stovek, nepoužívám ho teda denně, ale na těsto třeba na pečivo, cukroví apod naprosto dostačující. Víc v něm asi nedělám, jenom když mám něco, co vyžaduje víc energie a nebo je to těsto tužší a trvalo by mi dlouho ho propracovat. Takže třeba na bábovku apod to ani nevytahuju, to zamíchám dřív vařečkou v misce, než bych toho robota vytáhla a sestavila ![]()
Dobrý večer,
vybírám svého prvního kuchyňského robota a váhám, kolik se vyplatí investovat a jaké všechny funkce se hodí mít. Vaří a peče se u nás často.
Určitě nechceme nějaký nejobyčejnější, ale jestli koupit za 8.000, 10 nebo třeba 15 tisíc, to si nejsme jistí.
Za kolik peněz jste kupovali kuchyňský robot vy? A klidně můžete přidat i konkrétní značku nebo typ, se kterým máte dobré zkušenosti.
Prosím o anonym - rodina by poznala můj nick.