Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Fakt už se neví, jaké nároky vymyslet na děti…Je to naučné, o tom žádná, ale tohle by mělo být v kompetenci rodiče, nebo děti formou hry učit ve školce. Ale ne ještě domácí úkoly na víkend…Fakt trapárna..
@JayLee píše:
Dostavají taky vaši 3 leťáci každej pátek úkoly ve školce aby je udělali doma a přinesli zpět s tím, když je udělají dobře, tak dostavají odměny?
To naše skolka zavedla, tak mě jen zajímalo, zda je to taky ještě někdejsou to třebas 3 A4, kde na jedné má prcek spojit jaké zvíře co a kde jí co mu pomuze prezit zimu a nebo spojovat obrázky co k cemu patri nebo barvy či písmenka
U nás to tak je a úkoly děláme rádi, akorát mají třeba jednu A4 a na jednu mají nakreslit obrázek. A co Vám na tom vadí? Vždyť je to hra na školu, nic víc… ![]()
@JayLee tohle by snad měli probírat ve školce
jinak tohle náš tříleták zvládne ale jen protože má kolem sebe myslivce tak je na to zvyklý
@JayLee píše:
novčera jsem to prisla ze skoly s tim, ze deti od tedka budou kazdej patek dostavat tyhle ukovy, ktery musi prinet zpet v pondeli a kdyz to udelaji dobre, tak dostanou odmenu
jako ja jen nechapu jak z tech 10 zvirat a 10ti druhu potravy dokaze muj certsvej 3 leta spojit co ji srnda u krmelce nebo ptaci v budce nebo zajic na poli atd
![]()
A dole pod tema ukolama je napsano - vypracovani ukolu - pripava na ZŠno jo ale mymu bylo tedka 3 v listopadu tak nez pujde do skoly to je asi za hodne dlouho
![]()
Ale s tím jí snad pomůžete, ne? O tom to je, vysvětlit jí co jaké zvíře jí a pochválit když na to přijde sama… ![]()
@JayLee Ne nedostavaji a na neco takoveho by se muj triapullety asi vykvaknul, i kdyz prehled kdo co zere vcelku ma.
A já bych se na to vykašlal spolu s nim, neb kazit si víkend nucenim ditete delat „ukol“, bych si nechtela. Staci mi logopedie.
Mají to pro zábavu. Obě deti to take tak měli ve skolce. Na zacatku školního roku každému dítěti zavedli sešit A4 a tam ucitelky vlepovaly i ofocene básnicky a písničky, co se ve skolce aktuálne učili a prave vždy v patek si ten sešit vždy nosili domu a měli tam vlepeny jeden úkol, bud nějakou omalovanku, hádanku, bludiště apod. Ve větších třídách i různé úkoly pro předškoláky. V pondělí jsme zas sešit nosili do skolky. Nevidím na tom nic divného. Navíc to nebylo povinné a podmíněné nějakou odměnou. Akorát snad razítko za splněny úkol k tomu dostali.
Myslím, ze je pro dítě fajn mít nějakou drobnou povinnost, mé deti se na ty úkoly vždy těšily.
@JayLee píše:
novčera jsem to prisla ze skoly s tim, ze deti od tedka budou kazdej patek dostavat tyhle ukovy, ktery musi prinet zpet v pondeli a kdyz to udelaji dobre, tak dostanou odmenu
jako ja jen nechapu jak z tech 10 zvirat a 10ti druhu potravy dokaze muj certsvej 3 leta spojit co ji srnda u krmelce nebo ptaci v budce nebo zajic na poli atd
![]()
A dole pod tema ukolama je napsano - vypracovani ukolu - pripava na ZŠno jo ale mymu bylo tedka 3 v listopadu tak nez pujde do skoly to je asi za hodne dlouho
![]()
No, docela brzo…Je na tobě, zda ty úkoly plnit budete, či ne…
Taková příprava by měla být v předškolácích…
Myslim, ze to je tak pro předskolaka. A i tak slyším poprvé, že dostávají děti ve školce úkoly. Slyšela jsem jen o jedné kde mají jeden „projekt“ na pololeti. Ale to je aby zapojili rodiče.
@Anonymní píše:
Ale s tím jí snad pomůžete, ne? O tom to je, vysvětlit jí co jaké zvíře jí a pochválit když na to přijde sama…
no tak to snad dělá rodič celý život že dítěti něco ukazuje a vysvětluje, jen já beru školku jako že je tam vedou k tomu, že s musí naučit poslouchat a spolupracovat na takových věcech s někým jiným než s maminkou a tatínkem když je to opět učí rodiče tak to nemá pro mě význam.
@JayLee píše:
ale pozor me to nevadi ja jsem se jen zeptala zda to taky nekde je a ne ze mi to vadi me to jen prekvapilo praveja nerikam, ze je to neco spatne urcite to neni na skodu ale…
![]()
Nevím, my s tím problém nemáme, právě naopak, moc nás to baví… Za mě jsem ráda, když se učitelky snaží děti motivovat, navíc moje děti se o víkendu těší do školky až to ukážou ![]()
@ka2ka píše:
no tak to snad dělá rodič celý život že dítěti něco ukazuje a vysvětluje, jen já beru školku jako že je tam vedou k tomu, že s musí naučit poslouchat a spolupracovat na takových věcech s někým jiným než s maminkou a tatínkem když je to opět učí rodiče tak to nemá pro mě význam.
Vidím to tak, že je učí společné spolupráci i s rodiči… Tedy školka-dítě-rodič.
A dite stejne nedělá ten úkol samo, ale s rodičem. Vždyť je to na chvíli, popovídat si s dítětem co které zvířátko jí a pospojovat to…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.