Domácí vs kupované kaše
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já jsem dělala instatní kaše Nomina. A kukuřičnou Mišutku.
Hlavně ale kvůli mléčné dávky, Jindra se odstavil od kojení a UM nepil.
Na oběd máme spíš brambory, rýži, těstoviny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to zhodnotila takhle. Já měla k dispozici domácí bio suroviny. Zeleninu ze zahrádky, maso, vejce a mléko od zdroje. A kluci jedli jen a pouze kupované a neošidila jsem je ani tak, že jsem tu mrkev přendala do tý skleničky. Tudíž mi nesnědli ani tu domácí, jen a pouze z krabice -a to jim bylo vcelku jedno. Akorát nějaký příchutě nemuseli. Kaše jsem dávala spíš na sváču, resp. dřívější večeři, nebo když nebyl čas a prostor řešit oběd (maso se zeleninou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vyloženě domácí ne, ale nejstaršímu jsem dělala ze zdravé výživy instantní, mají různý, rýžovou, pohankovou…, do toho odstříkaný mm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 já už moc neodstříkám, kojím jen 3× a za 24 hodin z těží odstříkám 60ml (dřív jsem během jedné půlhodiny odstříkala 180ml - kde jsou ty časy
) Takže zajít do zdravé výživy? A to jsi vařila normálně v mléce? Mám pocit, že pak už budu ale pořád jen vařit
sotva dám oběd, budu vařit svačinu…to se asi takhle pořád nebude dát.
Tím pádem bych ale z obědů musela vysadit obilniny a začít je dávat na svačinu to by bylo logické ne? ![]()
- Citovat
- Upravit
V cem je susenej hnus jinej nez domaci kase? Tedy teoreticky je to taky oblna kase takze je to fuk ne?
Jinac tedy delam domaci kase. Vetsinou pouzivam rostlina meleka (treba takova ryzova kase z kokosoveho mleka je skvela a holky ji zboznuji). Tocim to podle toho, jak je cas, kdyz specham tak delam kvupicnou nebo ovesnou, kdyz je cas ryzovou, jahelnou… Proste co je po ruce. Mladsi ma kasi denne, starsi strida se „slanou“ veceri. Kdyz potrebuju „instatni“ kasi tak voliam variantu ze zdrave vyzivy maji ruzne kase jak uz nekdo zminoval. U nas nejvic frci sestizrnka (davam s ryzovym nebo ovesnym mlekem -kdybych mohla dak dam mm ale neni
) UM ani umele preslazene kase davame zcela vyjmecne.
Mmch tva dcerka ma v 11m krasne miry takze bych vubec neresila, jestli pribira nebo ne. Je vesela? Dela pokroky? Nase pidala je jedlik a presto pribira treba 100g/mesic Ani pediatra se nad tim nepozastavuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se zeptat, jak tu kaši děláte? omlouváms e asi za hloupý dotaz…
- Citovat
- Upravit
@Mad Silence jako je to spokojené šťastné dítě…sice se jí nechce lozit, máme podlahy a klouže jí to, takže se plazi a vozí…ale psychomotorika si myslím je ok. Zvládá už jednoduché „povely“, dává věci do košíků, péruje na přání na kolínkách, umí přinést některé věci, když jí řeknu ať je najde..myslím že je v pohodě. Nejde o to, že by nepřibírala, ale zhubla od posledníé kontroly. Natáhla se o 3 cenťáky a nestíhá nabírat váhu. Podle doktorky vůbec nevadí, když jí budu porce navyšovat. Zuby ještě žádné nemá. Nesladím nic, nedávám piškoty, přesnídávky taky jen neslazené, čaje nedávám (přes den jen trochu vody). Myslím, že instantní kaše není úplně košér, přeci jen musí projít nějakým tím procesem, aby z ní udělali ten prášek..Koupila jsem domů dvě krabice, ale dle mého to bude i zbytečně lézt do peněz, když si to můžu dělat doma sama…jen to zabere čas a odpoledne třeba v létě mi to bude líto..to jí asi budu dávat venku nějaké ovoce. Večer bych si to kojení chtěla ještě zachovat. A v kravském mléce se ty obilné ze zdravé výživy vařit nemají?
- Citovat
- Upravit
@verulicek píše:
@slavuska1 já už moc neodstříkám, kojím jen 3× a za 24 hodin z těží odstříkám 60ml (dřív jsem během jedné půlhodiny odstříkala 180ml - kde jsou ty časy) Takže zajít do zdravé výživy? A to jsi vařila normálně v mléce? Mám pocit, že pak už budu ale pořád jen vařit
sotva dám oběd, budu vařit svačinu…to se asi takhle pořád nebude dát.Tím pádem bych ale z obědů musela vysadit obilniny a začít je dávat na svačinu to by bylo logické ne?
tak tam přidat UM mísot MM..mě to taky moc dlouho nebavilo odstříkávat
a nevařila, ony jsou taky instanstní, tak se jen zalijou, ale pytlík stojí okolo 20-35kč(teda stál před 4 lety), mlíka si tam přidám, kolik chci…myslím že ta instantnost je jen tím, jak je to nadrobno namletý, mají to i v biokvalitě, myslím že tam nic špatného nebude. a i s UM bych řekla že je to o dost levnější než ty sunarky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já ohřála vodu v rychlovarce, nalila do talíře, zamíchala kaši, zamíchala UM prášek… a hotovo
, na ochucení ovoce, trochu másla, pak třeba i med…
Zabere to asi 2 minuty času ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak casove jsem to delala tak, ze kasi meli kolem seste vecer na veceri a pak jsem jeste pred spanim pred osmou nakojila.
A co se tyka toho jakou kasi tak nejlepsi je asi vyzkouset, co bude dite jist. Ono je hezke rict, ze vsechno kupovane hotove je hnus a nikdy to diteti nedam. Ale pokud dite ty bio domaci nepozre, tak se clovek muze stavet na hlavu.
Jinak kluci meli radi Sunarky, mozna i proto ze cca od roka mivali Sunar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslim instatntní…myslim třeba jáhlovou, pohankovou přímo z těch surovin, jak to vyrobit ![]()
- Citovat
- Upravit
Normáně jsem u staršího dělávala domácí, napřed Um+ jáhly, pohanka, polenta, rýže… a později z kravského. Dělala jsem každý den čerstvou, to se asi nedá udělat dopředu. A podle to co měl k obědu, tak něco jiného měl k večeři. Mladší za boha nesnese kouksy, a mixovat 200ml kaše denně byl opruz, takže jsem přešla na instantní
ale ne Sunarka atd., ale jednodruhové opět jáhlové, pohankové rýžové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek jaké chceš dělat domácí kaše? Napadá mě jedině rozvařit rýži, dát do ní na konci mléko (kravské, UM, MM, rýžové, kokosové, sušené pohankové aj.) a rozmixovat. Místo rýže můžeš rozvařit jakoukoliv luštěninu nebo obilovinu, ale budeš to vařit fakt dlouho plus namáčení předem. Myslím, že je to plnohodnotné jídlo, pokud to takhle uvaříš. Ale ty instantní ze zdravé výživy myslím nejsou takové zlo a budeš to mít hotové rychle. Vařené bych skladovala v lednici max. 2 dny. Já mám 7m chlapečka a dávám mu zatím k obědu rozmixované zeleninové přesnídávky, doma vařené a na večer nebo odpoledne instantní kaše ze zdravé výživy nebo rýžovou bez UM, ředím vodou a trochou UM nebo sušeným pohankovým (chutná jako smetana).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nemyslim instatntní…myslim třeba jáhlovou, pohankovou přímo z těch surovin, jak to vyrobit
No uvařit ve vodě a pak rozmixovat
A je hotovo a jestli chceš, pridáš UM ať má mléčnou dávku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky. Malá se nějak zasekla v přibírání (71cm, 7,3kg) a tak jsem si říkala, že místo odpoledního kojení zařadím nějaké kaše. Do 6ti měsíců byla plně kojená, pak jsem začala přidávat příkrmy (obědy domácí - jí už prakticky vše, nic nemixuju) a dopolední svačiny (ovocné, dnes jsem přidala už i jogurty). Jí toho opravdu hodně (vždy přes 300g). Koupila jsem v obchodě neslazenou kaši Sunarku - podotýkám, že malá nikdy neměla UM, tak ani nevím, jak jí to bude chutnat. Máte s touto kaší zkušenosti? Uvažovala jsem, že bych jí vařila kaše doma, ale nějak nechápu, jak moc se to liší od obědů. K obědu jí třeba dávám Jáhly + zeleninu, někdy s masem..nebo jako základ i tu pohanku…to kdybych chtěla dělat odpoledne kaše, měla by pak třeba obilniny dvakrát a to mi připadá zbytečné..navíc je to prakticky stejné, jako oběd, jen bez další přidané ingredience..? Kdo vaří domácí kaše, jak je děláte? A vaříte každý den čerstvé? Já obědy vařím na aktuální den + 2 další dny. Odstátá kaše asi moc dobrá není..
Díky za rady a zkušenosti!