Domácí vs kupované kaše

Napsat příspěvek
Velikost písma:
verulicek
15.1.15 12:45

Nechci malé dávat UM když kojím. Takže prakticky kaše bez UM neexistuje (ať ve variantě doma vařené tak kupované je to tak? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
390
15.1.15 12:47
@verulicek píše:
@Mad Silence jako je to spokojené šťastné dítě…sice se jí nechce lozit, máme podlahy a klouže jí to, takže se plazi a vozí…ale psychomotorika si myslím je ok. Zvládá už jednoduché „povely“, dává věci do košíků, péruje na přání na kolínkách, umí přinést některé věci, když jí řeknu ať je najde..myslím že je v pohodě. Nejde o to, že by nepřibírala, ale zhubla od posledníé kontroly. Natáhla se o 3 cenťáky a nestíhá nabírat váhu. Podle doktorky vůbec nevadí, když jí budu porce navyšovat. Zuby ještě žádné nemá. Nesladím nic, nedávám piškoty, přesnídávky taky jen neslazené, čaje nedávám (přes den jen trochu vody). Myslím, že instantní kaše není úplně košér, přeci jen musí projít nějakým tím procesem, aby z ní udělali ten prášek..Koupila jsem domů dvě krabice, ale dle mého to bude i zbytečně lézt do peněz, když si to můžu dělat doma sama…jen to zabere čas a odpoledne třeba v létě mi to bude líto..to jí asi budu dávat venku nějaké ovoce. Večer bych si to kojení chtěla ještě zachovat. A v kravském mléce se ty obilné ze zdravé výživy vařit nemají?
.. trochu mimo tuto diskusi. Naší malé se taky takto klouzala kolena, pořídila jsem jí takové nákolenky od Farlin. Mají trochu molitan a protiskluzové puntíky. Dávala jsem jí to na tepláčky a řekla bych, že jí to pomohlo…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.1.15 12:49

My vozíme z Německa kaše a nemůžu si stěžovat, malej je tak akorát a v noci se nebudí. :lol: Dělala jsem i domácí ale nějak extra mu nejela a uklidnilo mě že Němci mají vysoká kritéria pro kaše a dětská mléka a proto jsem je začala vozit do ČR. POKUD NĚKDO BUDE CHTÍT, POŠLU ODKAZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.1.15 12:51

@verulicek no tak nedáš tam to UM, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
15.1.15 12:55

Já dělala instantní kase z bazalky ( kukuricna, pohankova, sestizrnna, ryzova) zalila jsem je horkou vodou, chvilku nechala ustát a pak smichala s bílou hollandii. A malá se po tom mohla tlouci, ještě teď si je s chutí dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
15.1.15 12:58

@masa.dis to vypadá parádně! Kde se to dá koupit? :-)

• Citovat
  • Upravit
390
15.1.15 13:02
@verulicek píše:
@masa.dis to vypadá parádně! Kde se to dá koupit? :-)

já jsem to kupovala v lékárně kde měli i zdrav. potřeby a boty. Jinak po internetu.
Nebo i z druhé ruky
http://www.sbazar.cz/…ky-zn-farlin
http://www.sbazar.cz/…prvni-lezeni
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.1.15 13:19

@verulicek No tak obilniny bude mít 2× tak jako tak, jedno, zda dáš kaši kupovanou nebo doma dělanou. V těch kupvaných totiž eje taky nějaká moučka z obilovin (rýžová, jáhlová, pšeničná atd. dle druhu kaše).
Já teda obiloviny v podobě příloh zavedla až před rokem, do té doby měl prostě masozeleniny.
Domácí od kupované kaše se liší v tom, že do doma dělané víš přesně, co tam dáš a můžeš si ji ochutit na x různých způsobů (ovcem, skořicí apod.). U kupované jsou vždycky nějaké srágory navíc (aromata, maltodextrin = jednoduchý cukr, umělé vitamíny, atd.). U doma dělané jsem věděla, že tam mám jen ty vločky z dané obiloviny a vodu + trochu UM nebo jogurtu - kaše s jogurtem u nás byla hit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
15.1.15 13:21

@verulicek Hele, z třech odměrek UM do kaše bych se teda nehroutiila. ;) Nebo můžeš na kaši odstříkat, ale pro mě to teda byl opruz a akce na 30 minut, taklže jsem klidně dala těch pár odměrek UM. Stejně mu ale nejvíc chutnaly ty rozvařené vločky s jogurtem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
15.1.15 13:25
@verulicek píše:
Nechci malé dávat UM když kojím. Takže prakticky kaše bez UM neexistuje (ať ve variantě doma vařené tak kupované je to tak? :nevim:

Nečetla jsem celé, ale kaše bez um samozřejmě existují, třeba kupované Nominal ze zdravé výživy jsou vlastně jen obilnina upravená do té podoby, aby se nemusela vařit, stačí zalít horkou vodou. Pokud dítěti nechceš dávat umani kravské mléko, a svoje už neodstříkáš, zkus dělat kaše jen vevodě a dochutit třeba lžící jogurtu nebo dát napůl s přesnídávkou, banánem apod. I doma můžeš uvařit cokoliv i jinak než v mléce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
15.1.15 13:27

@verulicek Existují i nemléčné instantní kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
15.1.15 14:24

@verulicek Kupuju nemléčné kaše z DM. Babylove má myslím trojzrnnou. Jsou nejlevnější a složením opravdu jen to zrní a tuším přidaný vitamin B, ale nevím, nemám teď krabici.
Můžeš si dochutit jak chceš, mlíko přidat jaké chceš. Ty ostatní „značkové“ mi připadají zbytečně sladké a voňavé. Příprava je za chvilku, jenom zaliješ horkou vodou, nejdou připravit do zásoby, za chvíli zřídnou.

• Citovat
  • Upravit
verulicek
15.1.15 14:49

@Svistice @zrcadlo díky za dobrý tip s jogurtem. Určitě vyzkouším..no ty dvě krabice sunarky se mi někdy třeba budou hodit..nebo je můžu míchat s tou domácí kaší (když říkáte, že je to aromatické, udělat mix domácí a této) Díky holky! ;)

• Citovat
  • Upravit
1054
16.1.15 11:31

@verulicek Kravske mleko pouzivam vyjmecne a spis ze zvyku. Ono kravske mleko vlastne ni tak super, jak mame zazite. Rozhode bych sotva rocnimu prckovi kravske mleko necpala.

Jinak do bezmlecne kase muzes pridat i presnidavku (rozvarene ovoce, rozmackany banan…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
16.1.15 11:39

Tak já kupuju od Nominalu jejich instantní kaše(rýžové, ovesné, pohankove atp) zaliju horkou vodou a osladím třeba banánem, jablkem a nebo to jí jen tak, mléko nedávám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí