Kolik gramů příkrmů 6měsíčnímu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11.1.15 13:13

kolik gramů prikrmu

Ahoj holky máme skoro šest měsíců, chci se zeptat kolji gramů zeleninových příliš mám dávat, teď mí sní tu malou skleničku 125g a vypje ještě 60-90ml mléka a vydrží tři hhodiny. chtěla bych to mléko odbourat kolik mu dat toho prikrmu, mám koupit v obchodě tu větší sklenici a podle toho mu do toho doma vařit? a ještě jak dáváte tu kaši, každá se mí zda jinak hustá, pí některé vyšší tři hod po jiné jen 1,5hod. a to dáváte i do flašky? jako mléko tak to musí byt radši ne? jo a co ovocný prikrm mám mu zkusit dat už tu normální 190g sklinku a to by mu mělo vydržet na 3hodin? a kdy mám dávat pití moc toho pít nechce. díky moc za názory arady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16744
11.1.15 13:22

V pul roce už muže sníst okolo 200g, je to jako ta velká sklenička, ale záleží jakej je jedlík, mlékem jsem nedokrmovala, nabídni a co sní to sní, malýho to zasytilo i na 4 hodiny, kaši dělám hustou jako kaši ne jak mléko a dávám od začátku lžičkou, přesnídávku když to sní velkou skleničku tak jí dej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16091
11.1.15 13:31

Každé dítě je přeci úplně jiné, moje snědlo 125g už třetí den, co jsme na příkrmy najeli, na půl roce už měl určitě porce kolem 150-200g, ale nevážila jsem, to dítě není blbé, když má hlad otvírá pusu dál, když ne, už prostě nechce. Stejně tak když mu vytráví dřív, řekne si o jídlo i dřív než za tři hodiny, přeci není na táboře, aby mělo naprosto přesný režim. Řiď se tím, co doma vidíš, my tady nevíme, jestli ti brečí hlady nebo naopak odmítá další lžičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
11.1.15 13:43

Mam to stejne jako @zrcadlo je 5,5mes a zdlabne 150g, cucne si caje a pak jde spat, ani kojit nechce. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
11.1.15 14:19

Hele, to se nedá takto vůbec říct, každé dítě jí jinak, někdo sní půlku té malé skleničky a je najedený, jiný sní klidně 200g příkrmu. Moje děti jsou jedlíci, jakmile zjistily, že to, co je na lžičce, je k jídlu, spořádali plnou misku, když jsem to ještě vážila, bylo to cca 180g, pak už jsem měla odhad, jak plnou tu misku dát nebo do jakých to zamrazit do mrazáku, aby to byla celá porce a vařila jsem si na víc dnů. Pokud baští, dej mu, navař toho víc, zůstane buď do druhého dne v ledničce nebo hoď do mrazáku. Neporovnávej. Je fajn naučit prcka, že mléko se postupně nahrazuje těmi příkrmy, takže už bych pak nedávala mléko (já ani nedokojovala), nabízela jsem k jídlu vodu, cca za měsíc začal i pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
16.1.15 18:09
@zuzkasim
@zuzkasim píše:
Hele, to se nedá takto vůbec říct, každé dítě jí jinak, někdo sní půlku té malé skleničky a je najedený, jiný sní klidně 200g příkrmu. Moje děti jsou jedlíci, jakmile zjistily, že to, co je na lžičce, je k jídlu, spořádali plnou misku, když jsem to ještě vážila, bylo to cca 180g, pak už jsem měla odhad, jak plnou tu misku dát nebo do jakých to zamrazit do mrazáku, aby to byla celá porce a vařila jsem si na víc dnů. Pokud baští, dej mu, navař toho víc, zůstane buď do druhého dne v ledničce nebo hoď do mrazáku. Neporovnávej. Je fajn naučit prcka, že mléko se postupně nahrazuje těmi příkrmy, takže už bych pak nedávala mléko (já ani nedokojovala), nabízela jsem k jídlu vodu, cca za měsíc začal i pít.

Prosím tě, čtu tady, že už jsi po příkrmu nedávala mléko, náš malý taky nechce, ale jak do něho dostat tekutiny? Zkouším týden - čaj, vodu, ale nic, nechce nic. Nabízím v láhvi, asi zkusím učící hrneček. Mám zkoušet po lžičkách? Poraď, jak se to tvoje mimčo naučilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
16.1.15 19:23

@pkz Nejhorší bylo to naše třetí, trvalo měsíc, než pochopila a naučila se pít z hrníčku, ale v tom příkrmu je přece taky spousta vody, není vyloženě nutné, aby se po jídle miminko napilo, když cca za 3 hodiny má znovu mléko, ne? Jinak jsem dávala vodu do hrníčku Avent s pítkem, ten mám doma po starších dětech a osvědčil se mi, že se nevylévá, nezkoušela jsem žádné jiné hrníčky, prostě až pochopila, tak pochopila. Pití jsem nabízela vždy po pár lžičkách během jídla, prostě to kolikrát trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
16.1.15 20:36

@zuzkasim Díky, budu zkoušet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
25.6.15 21:18

Holky, mám otázku. Malej bude mít 7m a už měsíc je na příkrmech. Jak jste to dělaly s kojením? Malej už toho mlika moc nechce. Tak už jsem začala dávat odpolední svačinku. Dopoledne celkem ještě pije ale po tom obědě už tomu do večera moc nedá a večer má kaši. Po ní ještě někdy kojim ale někdy už taky nechce. V noci jednou kojím. Je to normální? Nepříjdu o mléko? Prsa se nalévají, jak není odběr. Zatím nemám pocit, že by bylo málo mléka, jen obavu. Měla jste to tak některá a bylo to v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí