Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
doma máme ultrazvukový aroma difuzér a běžně do něj používáme aroma oleje, třeba od Saloos. Na časté použití to není zrovna levná sranda, protože po chvíli ten olej v difuzéru vyvoní a pak už spíše smrdí (hlavně, když se nechá pár hodin vypnutý a pak se znova zapne) a s objemem difuzéru 350 ml je spotřeba docela velká.
Napadlo nás, zda nelze vytvořit nějaké po domácku vyrobené vůně. Na internetu jsem nic takového ale nenašel, jakoby se prostě nedalo použít nic jiného než aroma oleje.
Do terénu s sebou například nosím roztok 2 druhů Alpy, hřebíčku, skořice a pepře proti otravnému hmyzu a případně pro regeneraci unavených svalů. Hodně dobře a intenzivně to voní, ale také bohužel barví (nejspíše hlavně kvůli skořici a hřebíčku).
Proto mě zajímá - dá se do difuzéru použít něco takového? Přikapat do vody Alpu, nechat vylouhovat hřebíček nebo jiné koření, mátu, listy rýmovníku, případně použít citronovou, pomerančovou šťávu, atd. Zkrátka něco, co by se mohlo společně s vodou odpařovat a uvolňovat do vzduchu a vonělo by.
Pak také otázka - nebylo by to třeba zdraví škodlivé, nebarvilo by to okolí difuzéru (třeba ta směs s hřebíčkem), nebo proč o tomto nejsou nikde zmínky, to jsou jen aroma oleje zdravé a použitelné do aroma lamp a difuzérů? Jaké s tím máte zkušenosti? Děkuji.
Taky mám takový difuzér. Dávám tam kupované esence. Zas taková spotřeba toho není, abych dělala domácí experimenty. Dávám pár kapek. Úplně výrazné aroma nechci.
Ale asi si dovedu představit, že se tam může nakapat do vody citrón nebo jiný citrus. Případně vyluhováná květina
. Ale zkoušet se mi to nechce.
@Jenda Jendoslav píše:
Zdravím,doma máme ultrazvukový aroma difuzér a běžně do něj používáme aroma oleje, třeba od Saloos. Na časté použití to není zrovna levná sranda, protože po chvíli ten olej v difuzéru vyvoní a pak už spíše smrdí (hlavně, když se nechá pár hodin vypnutý a pak se znova zapne) a s objemem difuzéru 350 ml je spotřeba docela velká.
Napadlo nás, zda nelze vytvořit nějaké po domácku vyrobené vůně. Na internetu jsem nic takového ale nenašel, jakoby se prostě nedalo použít nic jiného než aroma oleje.
Do terénu s sebou například nosím roztok 2 druhů Alpy, hřebíčku, skořice a pepře proti otravnému hmyzu a případně pro regeneraci unavených svalů. Hodně dobře a intenzivně to voní, ale také bohužel barví (nejspíše hlavně kvůli skořici a hřebíčku).
Proto mě zajímá - dá se do difuzéru použít něco takového? Přikapat do vody Alpu, nechat vylouhovat hřebíček nebo jiné koření, mátu, listy rýmovníku, případně použít citronovou, pomerančovou šťávu, atd. Zkrátka něco, co by se mohlo společně s vodou odpařovat a uvolňovat do vzduchu a vonělo by.
Pak také otázka - nebylo by to třeba zdraví škodlivé, nebarvilo by to okolí difuzéru (třeba ta směs s hřebíčkem), nebo proč o tomto nejsou nikde zmínky, to jsou jen aroma oleje zdravé a použitelné do aroma lamp a difuzérů? Jaké s tím máte zkušenosti? Děkuji.