Domácí zavařeniny

7.4.14 15:20

domácí zavařeniny

Ahojte,
chcela by som sa spýtať na vaše skúsenosti…

Neviete mi niekto poradiť, kde sa dajú predať domáce zavareniny(nejaké www stránky, lebo na trhu sa mi zrovna nechce postávať :oops:? Mama miluje zaváranie (zavarí všetku zeleninu a ovocie, ktorú nestihneme zjest (a vzhľadom na množstvo vypestovanej zeleniny by nás muselo byť o minimálne 10hladových krkov viac) Jedná sa o marmelády, uhorky, červenú repu, paradajkovú šťavu-pretlak, ovocie a detské výživy, všetko bez konzervantov. Chcela by som ju troška odlahčiť od zaváranin, ktoré zavarila na jeseň, aby mala prázdnu komoru před novou sezónou :mrgreen:

ďakujem za vaše rady a nápady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
KackaDoup
7.4.14 15:25

@veronika0512
www.fler.cz
jenomze pokud nemas povoleni evropska unie ti to zakazuje.

Příspěvek upraven 07.04.14 v 15:26

• Citovat
  • Upravit
2242
7.4.14 15:26

@veronika0512 Na prodej jídla jsou dost přísné podmínky, je potřeba potvrzení od hygieny, že se vaří dle příslušných hygienických norem… Není to legrace, proto se např. ani domácí perníky neprodávají jako jídlo, ale jako „dekorace“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
7.4.14 15:26

Stejen tak suseene bylinky..jako dekorace

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
7.4.14 15:27

Ovsem ejste nedavno to slo :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
9649
7.4.14 15:28

Obavam se, ze bez prislusnych hygienickych podminek muzete prodavat leda po znamych. :think:
Bacha na inzerci, muzete si tim pekne zavarit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.14 15:29

Bohužel neprodáš, protože nesplňuje hyg. podmínky. Ale je fakt, že osobně bych to třeba brala - minulý rok jsem zavařila málo, nemáme marmelády a kupované jsou ble :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
7.4.14 15:30

Koupime treba tady, napis sz co mas…a uvidime…

• Citovat
  • Upravit
2242
7.4.14 15:31

@veronika0512 Napadá mě, že lepší a jednodušší je prodat po známých, v práci apod. syrové ovoce a zeleninu. V obchodech je kvalita různá, ceny vysoké (např. rajčata jsou stejně drahá jak v sezónu tak mimo), spousta lidí se pídí po domácích zdrojích. Upřímně, zavařeniny si raději udělám sama, ale čerstvé plody kupuju pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
7.4.14 15:40

Souhlas se všemi přede mnou - já osobně bych brala čerstvé i něco zavařeného, pokud je to ze surovin, co nemáme (klidně nabídni po sz)
ale ofociálně se to prodat bohužel nedá :-(
měla by existovat nějaká vyjímka - typu na vlastní riziko si kupuji od toho a toho člověka… je to děs, co nám unie ještě všechno zatrhne
chápu že okruh známých, kteří by odebírali se asi tvoří nelehko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
7.4.14 15:41

@hrnoulek farmarske trhy treba

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
7.4.14 15:42

@zuzkasim az tak nesouhlasim, zavaruje jiz dens malokdo a takovy domaci dzem ci okurky se nedaji srovnat s obchodem

• Citovat
  • Upravit
549
7.4.14 16:16

@KackaDoup takovu speciální sekci farmářských trhů bez kontroly a hygienický požadavků, na vlastní riziko, úřady by to tolerovali a těm, kdož se bojí nákazy vstup zakázán, však je nikdo nenutí, to by bylo fajn

já mám kolem sebe teda spoustu lidí, co si právě doma něco dělají, ale ne všichni dělají vše, a tak mi přijde, že třeba i výměna by byla fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.14 16:50

U nas doma má záhradku každý a známy v Brne sú už zásobení (nemáme ich tu až tak vela :( ) A súhlasím s tým, že by mal fungovať volný trh s tým, že keď si chcem od niekoho kúpiť marmeládu, tak europskej unii a hygiene by to malo byť jedno..je to na moje vlastne riziko…
ale volala som mamke a cez víkend urobíme zoznam a v prípade záujmu rada zašlem :palec: Ale vzhľadom na váhu flašiek by asi bol najlepší osobný odber(a hlavne, nejlepšie je asi si to omrknuť(ochutnať) na vlastne oko a jazyk, ako byť prekvapený po otvorení balíka :D jediné, čo vedela z hlavy, koľko čoho má je detská výživa-presnidavka jablkovo-broskynova. Ale je v nej aj cukor (nejaký konzervant v tom musí byť :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.14 16:54

Ale mala by som dobrý tip na www stranku…napríklad, keď bude mať doma niekto hromadu paradajok, tak by ich mohol predať cez net, prípadne zameniť za iný druh ovocia a zeleniny, napísať poptávku na chýbajúci druh…taký farmársky trh online :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí