Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj zakládám další stupidní diskuzi tak se na mě nezlobte ale prostě mi to nedá.
![]()
Potřebuji si trošku zorganizovat denní činnost, mám ráda vygruntované ale ne zas moc sterilku mít doma nechci ale prostě když někdo k nám přijde tak ať se nemusím stydět nemám doma špínu a když nějákou najdu tak hned likviduji jenomže jsem „slepá“ a nevidím to když uklízím ale až potom co návštěva odejde ![]()
Jak se naučit uklízet pořádně?
![]()
http://www.pojdte-dal.cz/ tady jsou navody
A kazdy den pripominky a tak. Prostuduj. Urcite tam najdes spoustu uzitecnych rad, jak na to.
@Barusak78 jo na to jsem se už dívala ale jen tak v rychlosti večer prostuduji lépe díky
![]()
Pořádně ne, spíš průběžně?
jednou týdně dělám velký úklid, každodenně pak jen vysávám a vytírám hned ráno, každý večer myju nádobí a vracím na místo věci co malá vytahala…takový systém mi vyhovuje a jsem schopná přijmout i nečekané návštěvy ![]()
Ahoj,
nejake zaklady jsem pochytila od Lidy z pojdte-dal jeste v dobe, kdy posilala maily. Je to super.
Ted podle ni nejedu, ale mam uz zazity nejaky svuj system. Bezne rozhazene veci poklizim prubezne. Mam-li cestu kolem detskeho pokojicku, seberou cestou hracky a soupnu je tam. Co se kde vali a uz se nebude pouzivat uklizim, nemam rada takovy ten binec, kdy je vsude neco. ![]()
Zametam nekolikrat tydne, luxuju tak jednou za tyden. Driv, kdyz jsem byla doma, jsem mela na kazdy den neco (Lida ma Velke Pondeli hodinu v pondeli, ja to mela rozdelene na cely tyden). Vyhazuju, porad a porad. Zbytecnosti doma nepotrebuju, uz vubec ne z duvodu „ze se to jednou bude hodit“
.
Deti (5r a 3r) jsou naucene pred vecernickem uklidit pokojik plus hracky po byte a pripravit se na rano (obleceni). Zaroven pomahaji s uklidem, tak umi dat prat pradlo (vytridit, nacpat do pracky, dat prasek-zapinani pracky kontroluju), umi pustit mycku, sebrat pradlo ze susaku, zrcadla lesti jenom oni, taky si luxuji pokojik. Pri ostatnich praci pomahaji, treba pri vytirani jeden vytre koupelnu, jeden zachod, ja kuchyn). Samozrejme musi uklizet po sobe, nadobi ze stolu, obleceni do supliku s naspinenym pradlem a tak.
Dodrzuju to, ze jdu spat s uklizenou kuchyni, rano se lepe vstava.
Moja rada… projit si pojdte-dal a po malych kruccich zacit (nebudes mit hned naklizeno, ale postupne to pujde) a zapojovat rodinu (manzela i deti). ![]()
@Lucci nedokážu si představit chlapa jak doma uklízí když jsem byla v porodnici tak vytřel hodně na mokro ale snaha se cení jinak po sobě si uklidí nebo spíš ho donutím jinak má dvě práce tak jsem ráda že si vezme malého ven nebo někam jedem… tom si sám po sobě uklízí hračky s mou pomocí nosí nádobí do dřezu no přostě to co může dělat 2leté dítě…
díky moc za rady když tak ještě nějáké přidejte
![]()
@Kapřík90 můj muž uklízí normálně, vaří, nakupuje, pere, žehlí, vyklízí myčku, skládá prádlo ze sušičky…
Jediné na co zapomíná je umýt po sobě vanu a taky nechává vodu na lince. Jo a záchod taky meju častěji já…
Chlap to umí taky, ale musí chtít.
@Myrha já bych to asi nerozdýchala kdyby mi chlap uklízel po sobě ano to ho nutím a kdybych chtěla tak určitě i vysaje ale dělá na zahradě v garáží věčně spravuje auta, chodí do práce a to mu mám doma ještě říct úklízej..třeba jak bude druhé tak to budu taky potřebovat
![]()
Můj chlap dělá doma taky všechno, jen nevaří. Musím říct, že tak jak umí složit oblečení(pozůstatek z vojny),tak to neumím ani já.
![]()
Manzel taky uklizi, nevidim v tom nic divneho. Barak nemame, aby jsme to meli rozdeleny ja-doma, on-venku. Takze krome zehleni dela vsechno, co je potreba. Ale v obdobi sestinedeli i zehlil. ![]()
Ja si zas neumim predstavit, ze ja budu delat vsechno a on jen sedet u pocitace?
![]()
@Lucci no to ne chlap je u počítače tím stylem že si sedne podívá jednou za 3-4dny na emaily jde
jsem tu častěji určitě já muž prostě dělá venku u nás to tak je a funguje ![]()
Dostala jsem od bratránka odkaz na tuto novou hymnu všech žen od rodiny
Snad se vám bude líbit
http://www.youtube.com/watch?…