Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nika3211 díky moc za vysvětlení a odpovědi
letiště pokud bude, tak otázka asi 10 let..No nicméně nám to trochu kazí to rozhodování
Ano máte pravdu, to osvobození od daně je na novostavbu- dokončený dům.. Původně jsme mysleli, že nás to mine, ale bohužel..My máme už hypo schválenou a čerpat můžeme do tří let..Jinak zahrada určitě super a dostupnost do Phy taky..Jen ta občanská vybavenost
ale taky doufám, že pokud se to bude rozrůstat mohlo by se to zlepšit.. ![]()
Ještě se zeptám, trvalé bydliště je asi možno dát až po kolaudaci? Budeme ještě řešit školku pro děti, tkže v době zápisu by to chtělo už trvalé bydliště, což si myslím, že bohužel asi nestihneme..
A jinak opravdu tato nabídka vychází cenově nejlíp i ta dostupnost, hledáme ještě jiné možnosti, ale bohužel toho v nabídce za tuto cenu moc není
Nejspíš je to také levné bohužel kvůli tomu letišti, které už tam vlastně je..jen se má ještě rozrůstat..
Příspěvek upraven 07.06.18 v 13:22
@Romeesek Občanská vybavenost se tam určitě zlepší
jinak do Kralup je to autem kousíček a tam je opravdu vše..
Co se týče trvalého pobytu, tak ano, k tomu je možno se přihlásit až po kolaudaci domu.. Taky s tím trvalým pobytem spěcháme, než se nám narodí mimčo a já tak vše mohla řešit už tam..
Ještě bych se Vás mohla zeptat, zda neznáte náhodou nějakého obkladače? S těmi je tedy problém a je jich nedostatek, nemůžeme vůbec nikoho sehnat. Všichni mají čas až tak za půl roku ![]()
Bohužel z okolí Prahy neznám..Tak to je docela síla.. Nevěděla jsem, že je to takový problém.. ![]()
@Verunka1106 Dobrý den, ještě se zeptám, už Vás požádali o doplatek těch 80tis.?
@Romeesek píše:
@Verunka1106 Dobrý den, ještě se zeptám, už Vás požádali o doplatek těch 80tis.?
Máme smlouvy, které podepíše ihned po schválení hypotéky. Teď čekáme na odhad (doufám, že dopadne dobře). Doplatek 80tis budeme platit až když se začnou kopat a stavět základy našeho domu - což bude za cca 3 měsíce, jelikož náš dům je až v poslední části výstavby.
@Verunka1106 Aha, nás už právě vyzvali k zaplacení těch 80 tis. Tak už nejspíše začali stavět..Jsme v té první části 3. etapy..,i když tedy nejsme ještě 100% rozhodnutí
Ale v případě, že do toho nepůjdeme, vrátí nám 90 tis. což se taky jen tak nikde nevidí.. ![]()
@Romeesek
Ano tu 1. cast uz zacali stavet. Byli sme se kouknout zacatkem cervna a zaklady A typu domu uz jsou… ja si myslim ze si nechvaji 20tis… 10tis za rezervaci a 10tis za smlouvu… ale stejne i to je supr to Vam malokdo nabidne v dnesni dobe ![]()
Už máte vyřešený odhad od banky?
Nám včera přišel výsledek a dům ocenili pod cenu a to -200 000,– kč
![]()
My to máme asi trochu jinak..Už máme od loňska vyřízenou hypotéku za ještě dobrých podmínek a čerpat ji můžeme začít během 3 let..Ale do srpna musíme mít nemovitost a odhad..tkže nás to teprve čeká, jestli se rozhodneme pro Postřižín..
Já se v tom moc nevyznám
máme fin.poradkyni která se nám o vše stará ![]()
Asi hloupá otázka
takže to pro Vás znamená co, když to ocenili pod cenou? Asi se nám to tedy může stát také..
Jen pořád nechápu, když ten dům ještě nestojí, co oceňují..jen z plánů..
A až bude dům stát, bude se to oceňovat znova?
Jsem v tomhle absolutně mimo
Ještě,že máme tu poradkyni..a přítel ví víc ![]()
O víkendu se možná do Postřižína zajedeme podívat, tak jsem zvědavá jestli staví ![]()
Ja jsem v tomhle taky trosku mimo a moc se tomu nerozumim, nam byla schvalena zadost na 3,7mil - tuto castku jsme si stanovili samy a nas prijem nam ji bezproblemu schvali. Aby ta zadost byla schvalena pres schvalovaci proces v bance, tak jsme odhadci dali veskere papiry a dokumentaci k tomu + financni rozpocet na dodelavku, a prave tuto dodelavku nam ocenil pouze na 600tis (nas odhad na dodelani 950tis i s kuchyni)
pritom jsme meli napsano, ze to bude dodelavat firma, nikoliv svepomoci. Takze musíme mit nasetreno 10% z vlastnich zdroju, 4% dan a ještě 200tis kvůli tomu odhadu.
Ještě to dame na individualne schvaleni primo do banky a pokud ne tak se s Postrizinem muzeme rozloucit
Aha, tak to je nemilé
tak snad to nějak dopadne dobře pro Vás..Vím, že o něčem takovém mluvila ta naše poradkyně jsem zvědavá, co tedy čeká nás, pokud do toho půjdeme..
Nám banka schválila částku na ten holodům + 10% vlastní zdroje máme na tu dostavbu cca 700tis.(nemáme to přes firmu, ale svépomocí..) a samozřejmě 4%daň..
Tak budu držet palce,aby Vám to dopadlo dobře..
My když se rozhodneme do toho nejít, můžeme finance použít na jinou nemovitost a čerpat do těch 3 let..Ale moc možností není, stále hledáme, ale bohužel není moc z čeho vybírat.. ![]()
A už nám moc času nezbývá.. Postřižín se nám líbí, jen nás prostě trochu brzdí to letiště.. ![]()
No to je pravda, my na to koukame od nového roku, hledame v dobre dostupnosti do Praha a ten Postrizin vychazi nejlíp, proto jsem si ani nemysleli, ze vzhledem k situaci jaka je na trhu nemovitosti by ten dům ohodnotili na min.
Vidime co se stavi, v jake dostupnosti a za kolik …
My jsme to letiste tolik neresili, buhvi kdy to spusti a jestli vůbec, kdyz tak urcite nebude tolik vytizene …
Prinejhorsim skoncime v Praze v novem 2+kk ![]()