Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Romeesek
Ahoj, prosim te mela bych na tebe jeste jeden dotaz co se vystavby tyka, ted s pritele resime zda jit do podlahove topeni elektrickeho a nebo s podlahove topeni teplovodne s kotlem? Zajimalo by me jak jste to resili vy? ![]()
@Verunka1106
Ahoj, máme tam teplovodní s elektrokotlem, v celém domě ![]()
Kdy budete přebírat dům? Už teď někdy na podzim, jestli se nepletu? Koukala jsem, že už tam vzadu finišují ![]()
Dobrý den, můžu se zeptat, co si mám nm představit pod pojmem teplovodní topení s elektrokotlem? Děkuji
@Bobinas
Je to podlahové topení, po celé místnosti jsou rozvedené trubky v podlaze a v nich je voda a tu vodu ohřívá ten elektrokotel a tím se v podstatě topí..
Snad jsem to vysvětlila srozumitelně ![]()
@Romeesek Ještě prosím o informaci, na kolik podlahové topení vyšlo cca za metr. Přemýšlím o tom, jaké topení udělat. Domeček mi zatím nestojí, mám až 4. etapu, ale sbírám moudra dopředu. Díky
@Romeesek
Dekuji za informaci, byli jsme ted o vikendu v PVA na vystave a vzali jsme si par katalogu veci, ktere se budou tykat a narazili jsme prave na tento problem… elektrokotel zalezi jaky stoji kolem 20 tis ale pry to usetri energie, ale kdyz je dobre zatepleny dum tak staci i elektricke - ktere tim padem bez toho kotla vyjde levneji… musime se jeste poradit jelikoz ani jeden z nas se toho nevyzna jestli se oplati investovat do kotla a nebo ne…
Ano uz nam to hezky dokoncuji, chodime kontrolovat zhruba jednou za tri tydny a akorat ted delaji strechu. Prebirat chceme az na samotnem konci - prosinec a pak zacit dostavbu s tou externou firmou
@Romeesek píše:… ja jenom doplnim, ze uplne stejne funguji i klasicke radiatory
@Bobinas
Je to podlahové topení, po celé místnosti jsou rozvedené trubky v podlaze a v nich je voda a tu vodu ohřívá ten elektrokotel a tím se v podstatě topí..
Snad jsem to vysvětlila srozumitelně
@Bobinas
A dum si budete dokoncovat samy, nebo si budete hledat nejakou firmu na dodelani? Pripadne si nechate dum dokoncit na klic developerem?
@Bobinas píše:
@Romeesek Ještě prosím o informaci, na kolik podlahové topení vyšlo cca za metr. Přemýšlím o tom, jaké topení udělat. Domeček mi zatím nestojí, mám až 4. etapu, ale sbírám moudra dopředu. Díky
To Vám bohužel nepovím, nám to dělal vše přítelův bratranec a měli jsme to od něj levněji, jinak si bere určitě víc..a nevím kolik..
Ale co jsem koukala na netu, tak je to různé cca kolem 500,–/m2
@Verunka1106 píše:
@Romeesek
Dekuji za informaci, byli jsme ted o vikendu v PVA na vystave a vzali jsme si par katalogu veci, ktere se budou tykat a narazili jsme prave na tento problem… elektrokotel zalezi jaky stoji kolem 20 tis ale pry to usetri energie, ale kdyz je dobre zatepleny dum tak staci i elektricke - ktere tim padem bez toho kotla vyjde levneji… musime se jeste poradit jelikoz ani jeden z nas se toho nevyzna jestli se oplati investovat do kotla a nebo ne…
Ano uz nam to hezky dokoncuji, chodime kontrolovat zhruba jednou za tri tydny a akorat ted delaji strechu. Prebirat chceme az na samotnem konci - prosinec a pak zacit dostavbu s tou externou firmou
No ten náš kotel stál kolem 20tis, ale my ho máme za 12tis. máme kamaráda ve firmě co je prodává, takže nám dost slevil..
Je otázka, jaké jsou pak náklady..při samotném topení, jaká je spotřeba elektřiny při tom elektrickém podlahovém topení.. Nám ten kotel bude ohřívat vodu, takže ty náklady by nemusely být takové..,ale také tomu moc nerozumím ![]()
Tu externí firmu máte vybranou nebo tedy tu od developera?
Sousedovi teď bude dokončovat developer, tak jsem zvědavá, za jak dlouho bude mít hotovo..
My jak to máme svépomocí, tak je to na dýl, vše nám dělají známí, ušetříme sice peníze, ale ne čas.. ![]()
Jo a ten kotel nám vybíral přesně na výměry domu, aby vyhřál ty dvě patra, takže v tom bungalovu by vás třeba tolik nestál..
Musime si to poradne pozjistovat a poptat se na. Mame tu externi firmu, chteli sme i develepora a mali nam dodatecne poslat smlouvu a nejaky nahled rozpoctu dostavby, 2× jsem urgovala a nic. Bylo to ale narychlo kvuli tomu ze jsme meli podepisovat smlouvu uz s tou nasi firmou, ale od developera jsme dostali info ze by nam ke smlouve udelal dodatek a nemuseli bychom platit tu dan. Nakonec se na to uplne vys*ali takze jsme to nechali tak, buhvi jak by se k tomu banka postavila…
Je supr, ze si to delate sami, usetrite hodne penez, ten cas by mi vubec nevadil, ze to trva ale vite, ze to mate kvalitne dostavene