Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Říkal nám to ten stavbyvedoucí tam a ten co nám to předával, že to musí povolit stavební úřad v Kralupech a odbor životního prostředí..a už to nechtějí povolovat kvůli životnímu prostředí, že o to zrovna někdo žádal a už to zamítli..
Tak nevím, zkusit to můžete no..My ho tam taky původně chtěli.., jestli tam půjdeme, tak to možná taky ještě zkusíme, ale otázka, jestli to povolí..
Jojo, nic lepšího v této cenové relaci není a to hledáme už hodně dlouho ![]()
No uvidíme v úterý, dám vědět ![]()
Uprimne se do toho nevyznam, ale ja bych to tam postavila co komu do toho vo si dam do vlastniho baraku. Preci jen ldyz to bude splnovat urcite podminky vyhrevnosti tak proc bych to tam mit nemohla ![]()
Já se v tom taky nevyznám, jen píšu, co nám tam bylo řečeno a taky nás to překvapilo.. Spíš asi dělá problémy ten odbor životního prostředí, jestli jsem to pochopila správně..Ale za zkoušku nic nedáte, když si dáte žádost.. ![]()
Tak jsem zjišťovala všude možně po úřadech životního prostředí (byla jsem odkázaná asi na 6 různých odborů )
jelikož nikdo mi nevěděl na to odpovědět, a nakonec jsem právě z Kralup dostala odpověď, že krbová vložka musí splňovat nějaké parametry Ekodisignu, že v tom případě není problém … mám to černé na bílým a mám radost, že budeme moci topit tímto způsobem, přeci jen je to jiné teplo … a co jak jste dopadly vy s tou hypo?
No tak super
Tak to asi taky zkusíme dat žádost
My chceme tedy mít podlahové topení a na přitápění právě tu krbovou vložku..Hypo nakonec dopadla dobře, banka přišla s návrhem otočit tok peněz a pak udělat nový odhad.. Tkže ve výsledku nás to nebude stát nic navíc.. Moc tomu stejně nerozumím
, ale hlavně, že můžeme začít stavět..Měli jsme to původně tak, že jsme měli stavět a banka nám proplácet, to co bude prostaveno..Teď to bude naopak, banka nám pustí peníze a pak tam pošle znovu odhadce..a ve výsledku bychom se měli dostat na tu částku, kterou jsme si určili..
Tak snad to tak bude..
Vám dům teprve budou předávat?
Určitě zkuste a předem se informujte co konkrétně oni požaduji aby to splňovalo to co oni potřebují … přeci jen z těch kamen/krbu je jiný teplo než z klasického vytápění.
Je supr, že z tou hypo vám to nakonec banka takhle udělala a nakonec to šlo, ale popravdě ani já tomu moc nerozumím
určitě musíte být rádi … nám by měli dům předávat až někdy v létě a nebo na podzim, zatím ani nehrábli a ani jsme neplatili zálohu 80tis., prý by měli začít po zimě. Ale stejně budeme chtít ať nám předají barák asi co nejpozději, ať ještě se ještě nějaké penízky předtím dají stranou než se začne platit hypotéka
Jojo, rádi jsme určitě.. Můžeme začít stavět
chtěli bychom v létě bydlet, tak snad se to stihne
Doufám tedy, že nebude třeba znovu problém s tím odhadem v průběhu stavby
Krb zkusíme, ale otázka, aby ekodesign nebyl nějak šíleně drahý
No uvidíme, vše zjistíme..
Tak to budeme jednou skoro sousedky ![]()
Koukala jsem, že i ta 4. etapa už se rychle rozprodává, vlastně to říkal i ten, co nám dům předával..
Jak pokračujete na baráčku? A co banka, už problém nedělá? A zkoušeli jste ten krb?
Jinak tou 4. etapou mě docela překvapili, jelikož, jsem se na to dotazovala předtím než jsme si rezervovali dům ve 3. etapě a pán mi odpovídal, že 4. etapu už určitě nechystají … škoda no kdyby jsme to věděli tak, by jsme možná počkali
ty baráčky jsou tam jenom po dvou, i když mám pocit, že jsou zase o „pár“ korun dražší
Ahoj, už se začalo dělat, zateplení, příčky rostou a začala se elektrika..Tak snad se to do léta stihne
S bankou se to vyřešilo a už je to naštěstí v pohodě, čekáme na zápis do katastru a už začneme čerpat..S tím krbem se pořád ještě rozmýšlíme
možná si jen necháme udělat díru pro komín a dodělalo by se to třeba až časem..Vy si ho tam necháte udělat? Koukala jsem, že tam moc lidí komín nemá, jestli jsem napočítala 4..
Teď jsem koukala, že ta 4.etapa už je taky prodaná a ano, opravdu je to zase o něco dražší…jo to je fajn, že jsou to jen dvojdomky, možná je to proto taky dražší, ale pro nás by byl ten bungalov s dvěma dětma malý..
Já jsem ráda, že snad už by neměli stavět za námi, máme zahradu otočenou do pole
směrem na Říp a prý už by tam stavět neměli, vedou tam dráty vysokého napětí..Tak snad opravdu ne ![]()
Budete si nechávat dodělávát dům od developera?
@BB zlaticko píše:
@Romeesek do školky chodí starší dcera, mladší nám bohužel pro školní rok 18/19 nevzali,školka je jinak skvělá,nemám jedinou výtku,učitelky jsou opravdu výborné,je vidět že je práce baví!!!!Je mi líto že mladší do školky nevzali,už kuli učitelkami,no a taky tím,že budu muset vozit každé dítě jinam…pak utíkat do práce…to bude ještě zajímavý…bydlíme tady jinak něco přes rok a zatím SME spokojení!
Dobrý den, mohla bych se zeptat, jak jste to vyřešili se školkou u mladší dcery? Do jaké jste jí nakonec umístili? Klidně do SZ..Budeme mít v září předškoláka a ve školce mi paní ředitelka řekla, že bohužel bez TP si nejspíš neškrtneme
asi do zápisu nestihneme kolaudaci a TP..Pokud ano, tak není co řešit, ale nejspíš se to asi nestihne.. Prý v Odolené Vodě stejná situace..Tak vůbec nevím, co budeme dělat, do školky, kam teď chodí do Prahy by to bylo logisticky nemožné..
Asi budeme muset zkusit ještě nějaké školky v okolí nebo nevím..
Dobrý den,
chtěli bychom se zeptat, zda tu nenajdeme budoucí sousedy z třetí etapy domy 3.66 a 3.64
?
Děkuji.
@Romeesek zdravím,teprve teď jsem si všimla dotazu. Mladsi dcerka chodí do Máslovic, školka skvělá, po výměně ředitelky nemám jedinou výtku, každý měsíc minimálně 3-4 akce, divadla, zoo, výstavy. Jen bohužel otvirajou až v 7 🤯
@BB zlaticko Díky za info
V Máslovicích jsem se nakonec byla podívat..,ale stejně i tam budeme asi bez šance
Teď nám nezbyde než počkat do srpna, kdy už budeme mít trvalé a uvidí se kolik kde zbylo míst
A nebo ho bohužel budeme muset vozit do Phy.. ![]()
@Romeesek i v Maslovicach bude plno? To je strašný, jako upřímně starosta Postřižína je strašný vul ohledně školky, pořád se staví, dětí je víc a víc a minimálně ještě 10 let množství děti nepolevi, ale dle neho školka o počtu 50 míst bohatě stačí…
@BB zlaticko v Máslovicích mají jednoho předškoláka a ještě bude mít odklad, takže místa se uvolní podle toho kolik odejde dětí do vesnic, kde už se letos dostanou..A to ředitelka neví a pak stejně budou mít přednost děti s trvalým… takže šance asi taky moc není ![]()
Na úřadě jsme také byli a starosta nám řekl, že on s tím nic neudělá
že to nechává na ředitelce.., že to „jakoby jeho problém není“..A že nás bude určitě víc, s tímhle problémem..
Bylo mi totiž všude řečeno, že obec jako zřizovatel by mělo pro předškoláky to místo mít..,ale bohužel to tak tedy prý není, max nám pak prý až budeme mít TP pomůžou někde místo najít v okolí.. ![]()
Tak nevím no..A prý se do budoucna školka bude rozšiřovat, ale kdy, to se neví.. ![]()
Takže my musíme počkat do srpna, až budeme mít TP a pak se uvidí.. ![]()