Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@BB zlaticko do obou jsem taky volala a bohužel všude stejný scénář.., zápisy tam byly včera, ani jsme tam nejeli..Jen do Postřižína..V Odolce to samé..,ale díky za tipy.. ![]()
Všude mi poradili, abych si zašla na obecní úřad ![]()
@Romeesek píše:
Ahoj, už se začalo dělat, zateplení, příčky rostou a začala se elektrika..Tak snad se to do léta stihneS bankou se to vyřešilo a už je to naštěstí v pohodě, čekáme na zápis do katastru a už začneme čerpat..S tím krbem se pořád ještě rozmýšlíme
možná si jen necháme udělat díru pro komín a dodělalo by se to třeba až časem..Vy si ho tam necháte udělat? Koukala jsem, že tam moc lidí komín nemá, jestli jsem napočítala 4..
Teď jsem koukala, že ta 4.etapa už je taky prodaná a ano, opravdu je to zase o něco dražší…jo to je fajn, že jsou to jen dvojdomky, možná je to proto taky dražší, ale pro nás by byl ten bungalov s dvěma dětma malý..
Já jsem ráda, že snad už by neměli stavět za námi, máme zahradu otočenou do polesměrem na Říp a prý už by tam stavět neměli, vedou tam dráty vysokého napětí..Tak snad opravdu ne
Budete si nechávat dodělávát dům od developera?
Ahoj, nějak mi přestali chodiť upozornění na nové příspěvky na email, tak se omlouvám, že odpovídam až teď.
My jsme byli minulý týden se kouknout v Postřížině jak to vypadá a docela s tím pohli. Na našem domku už stavejí zdi a jsou do výšky oken takže jsem měla obrovskou radosť když jsem to takhle videla.
Jinak jsem volala s developerem a prý mají volné místa na dostavbu vnitřku, mysleli jsme, že by sme ušetřili ty 4% na dani a nechali si to teda dodělat od nich, ale zase je problém hypotéka, která je rozdělená zvlášť holodům a zvlášť čerpání dostavba. Kromě jiného jsme si taky rozmysleli krb - schvalování trvá prý 3 měsíc a přímo od developera vím, že prý na úřade maji v tomhle stop stav od půlky 2. etapy. Nakonec budeme řešit podlahovým…
Firmu jsme si sehnali externě, ale uvidíme musíme se rozhodnout a dobře to promyslet koho zvolíme. Chceme si dům přebrat v prosinci a do dubna-května nejpozději bychom se rádi stěhovali.
Je fajn, že banka u vás nedělala nakonec problémy a i to čerpání bylo nakonec v pohodě to je o jednu starosť míň. Jinak se mi strašně libí, že lidé v jedne ulici mají ty domky uplne uzavřené (plot maji i zepředu) příjde mi to hezčí, bezpečnější… Náhodou nevíš, zda na to mají povolení a nebo proste to tam postavili? ![]()
Ahoj, jojo domky tam rostou rychle, tak snad vám to předají včas..
My jsme krb vzdali úplně, tenhle týden nám akorát dělali podlahové topení.. Mysleli jsme, že se budeme během léta stěhovat, ale bohužel se to nestíhá, je toho ještě hodně na dodělání, jsou dovolené, tkže až někdy na podzim.. Jezdíme tam každou volnou chvíli a je to hodně náročný..
Daň jsme bohužel teď zrovna zaplatili
snažili jsme se to nějak uhrát, ale bohužel to nevyšlo ![]()
To oplocení zepředu se mi taky líbí, ale my budeme mít nízký plůtek jen z jedné strany..A myslím, že povolení být nemusí, vždyť je to oplocení vlastního pozemku, ale to je jen moje domněnka ![]()
My si chtěli udělat ze zahrady branku a to nám bohužel nepovolili.. Má tam být cyklostezka do Kozomína..
A ty si predtím psala, že to stavíte svépomoci? A nebo ste si sehnali nějakou externí firmu? Budete mít v domku jenom podlahové topení a nebo budete řešit i radiátory (mám na mysli kvůli teplu)?
Ten plot je napsaný v papírech od firmy, ze pry doprepu povoleni nedostanete, i kdyz ano je to tvuj pozemek tak kazdemu to muze byt u p*dele ![]()
My ještě přemýšlime, že si necháme udělat jímku na dešťovou vodu kvůli tomu, jak v létě hodně málo prší.
Snad to teda co nejdříve dokončíte! My počítame, že snaď do 4-5 měsícu by to ta firma mohla zmáknout (pokud teda nebude extra chladno), ale rádi bychom v létě už bydleli. Tá daň mě neskutečně vytáčí přes 100tis uplne za nic
za to mam hezkou koupelnu
@Verunka1106
Jojo, svépomocí, skoro všechno nám dělají známí..proto se to i protahuje..Pokud vám to bude dělat firma, bude to určitě rychleji a hlavě ten bungalov je menší, takže to asi reálný je za těch 4-5 měsíců ![]()
Podlahové topení budeme mít dole i nahoře a jen to, bez radiátorů, prý by to mělo krásně vytopit..
Na jímku už máme vykopanou jámu a je objednaná ![]()
No vidíš, o tom plotu ani nevím
ale tak my si tam dáme jen malý plůtek na jedné straně
A o dani mi ani nemluv, taky nás to pěkně štve ![]()
Ale tak jestli si to necháte udělat od developera tak jí platit nebudete..
A jak velikou jímku jste si koupili? A pokud to není tajné tak by mě taky zajímala i cena? Koukala jsem zběžně na internetě a překvapilo mě kolik za takovou plastovou nadobú chtějí
Myslím, že na tak velký pozemek by mohlo takových 6000-8000L stačilo i těch 8000 je asi dost ![]()
Je super, že máte možnost to takhle dokončit přes známé, hodně tím ušetříte a máte jistotu, že to bude udělaný poctivě ![]()
My co máme rozpočet na dostavbu tak to je taka orientačná cena, zaleží kolik se toho reálně udělá a spotřebuje, jaký vinyl se vybere,… tak snáď se do 1,1mil udělá
@Verunka1106
Přítel koupil jímku na 2200 litrů za 13 tis i s poklopem.. nějaká Atlanta.. Hodně to studoval na netu a původně chtěl taky větší, nakonec usoudil, že nám tohle bude stačit.. Chceme to na zalévání pár rajčat, paprik, bylinek a tak
Jinak ty ceny jsou šílený ![]()
Ta dostavba přes známé je super, fakt tím ušetříme hodně peněz, ale ne čas, takže je to něco za něco..My máme rozpočet cca 800tis, hodně jsme ušetřili na materiálu a tak, ale nevím, zda vyjdeme, uvidíme no.. Případně se něco dokoupí později, hlavně, že budeme bydlet ![]()
Dobrý večer, mohla bych se vás zeptat, od koho jste koupili dům, resp. jestli od developera nebo realitky. Mám jít zítra podepsat smlouvu a mám obavy, protože to není známá realitka, tak co má smlouva obsahovat, abych nenalitla. Díky moc
za odpověď Skleničková
Dobrý den, my měli schůzku s makléřkou z realitky, ale ta s námi jela na schůzku s Developerem a smlouvu jsme podepisovali už jen s ním.. ![]()
Děkuji, takhle by to mělo být dneska. Jenom nevíte náhodou název developerské společnosti? Díky moc Blanka