Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj těhulky, bral tu někdo Dopegyt na snížení tlaku?? Jsem po nich jako mátoha, je to normální?? Je pravda, že mi sundaly tlak, ale za to mám i bušení srdce kolem 115.. Ale neustále bych po nich spala.. Je to normál?? Děkuji.. Jinak mám preeklampsii..
Ahoj, řekla bych, že je to tou preeklamsií, já brala dopegyt celé těhu a fungovala jsem naprosto v pohodě, žádná spavost ani únava, naopak jako kdybych nic nebrala, takže za mě to není po dopegytu
No tak mně dopegyt srážel tlak šíleně, hodinu p jsem měla třeba 90/50, byla to hrůza, taky jsem byla mimo, unavená.
@RadulkaZ A jaký máš tlaky před a po podání Dopegytu? Jak dlouho ho bereš?
@Taormína píše:
@RadulkaZ A jaký máš tlaky před a po podání Dopegytu? Jak dlouho ho bereš?
beru ho od neděle, s tlakem do nemocnice jsem přišla 190/120 a ted mám 115/75 mám ho brát třikrát denně, ale jsem totál ![]()
@RadulkaZ A kolik máš tlak, když si ho měříš před podáním dopogytu a pak cca hodinu po podání? Bereš ho jak? 2-2-2?
Mám ho brát 1-1-1 a tlak se mi po podání dopegytu nějak moc nemění po hodině měření mám podobný tlak..
Tak kecám, ted jsem si po hodině změřila tlak a mám 89/69 a tep 108
@RadulkaZ píše:
Tak kecám, ted jsem si po hodině změřila tlak a mám 89/69 a tep píše: Více
@RadulkaZ A kolik jsi ho měla před podáním? Ten vysokej tlak ti naměřili opakovaně nebo jen jednou v ambulanci? Každopádně by neměly být takový výkyvy, není to dobrý pro průtoky placentou. Takže bych se poradila s tím, kdo ti ho nasadil. A nevím, jestli bych čekala do pondělí.
Kdyz jsem prijela do nemocnice mela jsem tlak 190/120 snizili mi ho v nemocnici po par dnech na 135/85, doma mam pred podanim asi 120/80 a hodinu po podani mam 89/69, takze mam radeji jet zase na tu pohotovost? Dekuji
@RadulkaZ asi bych si tam zajela. Protože rozdíl mezi příchodem do nemocnice a po stabilizaci už je dost velkej (záleží jak dlouho ta úprava trvala) a nemluvě o tlaku po dopegytu..
@RadulkaZ píše:
Kdyz jsem prijela do nemocnice mela jsem tlak 190/120 snizili mi ho v nemocnici po par dnech na 135/85, doma mam pred podanim asi 120/80 a hodinu po podani mam 89/69, takze mam radeji jet zase na tu pohotovost? Dekuji
Já měla 180/120 nasadili holtera, vysledovali a nasadili Dopegyt, byla jsem tam co týden, že mám tlak jak mrtvola, tak si libovali, že ten Dopegyt pěkně zabírá, žádné snížení dávek nic, libovali si, že nemusí dávky zvyšovat. Na pohotovost to doopúravdy není, navíc na pohotovosti s tebou nic neudělají.