Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Máte někdo zkušenost s touhle oční vadou? Byla jsem před zhruba 4lety na operaci ale bohužel se mi vrátilo a roste mi to v oku zase. Už mě to přerostlo 2mm přes duhovku a má snahu to přerůst přes zornici. Zatím se to zastavilo ale kdykoliv se to může vzbouřit a posunout se. Dr. to zatím nechává na mě, operaci, ale jakmile se něco bude dít tak mě pošle na operaci. Nechce se mi, je to dost bolestivé a navíc vidím vše jak se mi hrabou v oku. Máte s tým někdo zkušenost, prý je to vzácné a objevuje se u lidí, kteří dělají ve výškach, což není můj případ ![]()
Jsem po operaci- pred 14 dni mne vyskrabali vnitrni ptiregium temer prekrite cele oko, operace 2.5 hodiny, skalpel jsem dobre videl, odrizli mne lupo, pridali transplantat, znovu vse oskrabali, dali podlozku, celou dobu pridavali injekcne omrtveni-bolestivi tlak pak vse zasili, a druhi den jsem sel domu
vcera po 14 dnech vyndali svi-bolestive, nejvice vadi roztahovac stejne jako
pred operaci, roztahovac je svi..na-boli protože leze do masa-vicka…
primar slibil dle prohlidky ze budu bez problemu za je vsechno pryc…
nebojte se da se to vydrzet i pres bolest a tlak, spise vadi nevidet a to
paleni pred operaci…
Obnovuji diskuzi-manžela tato operace čeká. Lékařka nic nevysvětlila, jen odeslala do nemocnice.Tam jsme se také nic nedozvěděli-prý jen pošlou termín kdy se manžel dostaví na operaci. Nyní volali, že by ho přeci jenom chtěli ještě vidět přede. Což jsem ráda.
Vzhledem k tomu, že na druhé oko manžel vůbec nevidí, tak z toho všeho mám obrovský strach.
Jak dlouho trvalo hojení? Na oko se vůbec nevidí, nebo jen špatně? Je nutné dlouhodobě oči chránit před slunečním záření brýlemi?
Dobry den, vstupuji do diskuse. Leve oko mam jiz odoperovane. cca tyden doma, zadna bolest, jen neprijemne vytahovani stehu. Dulezita informace - doporucuji pouze Doc. MUDr. Šárka Pitrovou, CSc. z ocniho centra mudr. Lestaka. Prvni operaci jsem podstoupila ve VInohr. nemocnici. pterygium cca po 3 tydnech recidiva…. po operaci mudr. Pitrove jiz 8 rok naprosto v poradku. Pokud chcete dalsi info piste.
Já mám po druhé operaci, dneska komtrola a opět roste
. druhá operace za použití mitomycinu. Ach jo.
@Anonymní píše:
Dobry den, vstupuji do diskuse. Leve oko mam jiz odoperovane. cca tyden doma, zadna bolest, jen neprijemne vytahovani stehu. Dulezita informace - doporucuji pouze Doc. MUDr. Šárka Pitrovou, CSc. z ocniho centra mudr. Lestaka. Prvni operaci jsem podstoupila ve VInohr. nemocnici. pterygium cca po 3 tydnech recidiva…. po operaci mudr. Pitrove jiz 8 rok naprosto v poradku. Pokud chcete dalsi info piste.
@dandenka píše:
Můžete mi prosím napsat více do emailu sonapsenickova@email?
Jste stále bez recidivy?
Moc děkuji 😊
Soňa