Manžel dostal neštovice

8283
10.8.12 08:13

manžel dostal neštovice

Ahoj holky tak toho jsem se obávala, klukovi před týdne skončili neštovice a protože jsme veděli že je manžel neměl, tak jsme čekali zda je dostane nebo ne a doufali jsme v to druhé, biohužel dneska se mu ukázali a mám z toho strach jak to bude u dospělého probíhat, proto se chci zeptat je tu někdo kdo měl neštovice v dospělosti? a jak mu to probíhalo, spíš jestli nebyli nějaké komplikace. Zatím má je vyšší teplotu tak snad u toho zůstane a nebude nic horšího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7369
10.8.12 08:25

Kamarádky manžel je měl spolu s dětma. Průběh měl rozhodně náročnější než děti. Ale bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
10.8.12 08:29

Jéé děkuji, trošku jsi mě uklidnila, ted lítám po netu a čtu tak je to fakt hrůza, zápal plic, postižení centrálního nervstva atd, fakt děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
10.8.12 08:38

Ahojte,
Zanetka, ja som mala kiahne, ked som mala 26 rokov…mala som 3 dni skoro 40,nic som nechcela jest ani pit, vyhadzana som bola komplet vsade, bolo to v lete v juli, ale preslo to bez dalsich komplikacii…ani zapal pluc ani nic podobne, akurat som sa myslela ze to „neprezijem“ :mrgreen:
Ale zda sa mi, ze sa mi tie kiahne hojili o nieco rychlejsie ako neskor mojej dcere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
10.8.12 08:40

@Anavi děkuju za reakci, tak horečky nějak zvládnem i když chlap není zvyklej marodit, má celkem dobrou imunitu, ale pokud by zůstalo jen u horeček tak je to dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
10.8.12 08:44

Zanetka: drzim vam paste, nech to manzel zvladne v ramci moznosti dobre :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
10.8.12 08:44

Neděs se, na internetu vždy píšou extrémy, vše co se může stát, ale to, že se to stává u minima případů už nepíšou. Radši bych se poradila s doktorem a byla mu nadosah, kdyby něco. Držim palce, aby průběh byl co nejlehčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
10.8.12 08:45

No, on ti asi nikdo neřekne, jak to bude probíhat ve vašem konkrétním případě. Už sis asi na netu přečetla, že v dospělosti bývá u neštovic těžší průběh a jsou častější komplikace. Např. můj strýc je taky dostal až kolem čtyřicítky od syna a průběh byl opravdu hodně těžký, byl půl roku v prac. neschopnosti. Ale taky to zvládl a dneska už se tomu směje (po dvaceti letech :lol: ). Tím tě nechci strašit, ale prostě to tak je. Držím palce, ať se vám komplikace vyhnou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
10.8.12 08:45

No já od příštího týdne nastupuji do práce po dovolené tak nebudu s ním moc být přes týden, ale nějak se domluvit aby mě prozváněl že je ok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
10.8.12 08:47

@Ekaterina půl roku? to by mě kleplo, aspon že máme nějakou finanční rezervu protože táhnout to sama to nevím, nevím teda, ale je jasné že zdraví je přednější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
10.8.12 08:48

Ahoj, můj muž je od dětí chytil taky. Průběh měl taky daleko horší, ty puchýře měl jak koruna a měl je opravdu všude. Dokonce i na chodidlech, v puse i na očních víčkách. Kromě teplot a těch puchýřů ale nic víc neměl. I když jsem četla, že u mužů můžou vést neštovice k oslabení plodnosti, naštěstí už další děti neplánujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
10.8.12 08:51

Já se ta tu plodnost ptala dr, jelikož jsme čekali že by je mohl chytit, protože chcem ještě jedno a ona povídala že neštovice to neohrožuje ale spála ano a že spála už není tak častá jak bývala, příští týden měl jít na odběr krve na protilátky na neštovice a pak se jít nechat naočkovat, bohužel jsme to nestihli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
10.8.12 08:56

Švagrová je dostala od mého syna, když ji bylo 22.let. Měla to všude a strašně moc, tehdy v roce 1990 se mazalo ještě tekutým pudrem a v lékárně volali dr., jestli opravdu mají vydat, tak velké množství. Taky měla horečky 3-4.dny dost vysoké. No jo, ženská se s tím popere-musí, ale chlap-toho zabíjí jen obyčejná „rýmečka“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
10.8.12 08:57

Tekutý pudr se používá ještě ted ne? my ho dostali na kluka a mazali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
10.8.12 08:59

Prubeh byva tezsi nez u deti, tak drzim palce