Dopíjení UM do 2 hodin

877
25.8.10 09:50

Dopíjení UM do 2 hodin

Ahoj holky,

dáváte dopíjet UM, když vám mimčo nechá hodně ve flašce? Mám 3M holčičku a často nechá ze 150 ml 60ml i víc a už nechce pít, odříhnutí nepomůže, víc si prostě nedá. Teoreticky by měla pít už 180 ml, ale to ani náhodou. Na obalu je napsané, že se mlíko musí spotřebovat do 2 hodin, ale zase se říká, že by dřív jak za 2 hodiny nemělo mimi znovu krmit, ať se nemíchá natrávené mléko s čerstvým - nevíte, proč to vadí? Že by ji bolelo bříško? Když jsem jí párkrát dala dopíjet dřív než za 2 hod, tak to vyzunkla raz dva a nic jí nebylo. Mezitím mlíko nechám v ledničce a pak přihřeju, takže nekysne.

Narodila se s 3,66 kg, teď ve 12 týdnech má 5,4 kg, takže přírůstek spíš nižší, kojila jsem jen do 6t.

Nevím, jestli to dělám správně :nevim: , jestli se může dopíjet, máte někdo podobné zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
90
25.8.10 09:58

ahoj, mne sa občas stáva, že dcéra to popíja dlhšie, nič sa jej nestalo zatiaľ. ale ona má dva roky. v Tvojom prípade by som sa bála a radšej spravila čerstvé, trojmesačné mimi je predsa len citlivé, aby nedostala náhodou hnačku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
25.8.10 10:00

zvlášť keď už nechce, radšej by som urobila menej a ponúkla jej znova čerstvé za tie dve hoďky. držím palce nech sa poriadne rozpapá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
25.8.10 10:01

Já jsem vylévala a dělala vždy čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
25.8.10 10:02

Náš malej má dny kdy blbne u jídla,a z 180 nechá klidně 120,vyleju a dělám čerstvé,klidně mu nabídnu dřív než by měl dostat.

• Citovat
  • Upravit
156
25.8.10 10:12

Mně dcera pila také po 2 hodinách, byla naprosto nevyzpytatelná kolik vypije, takže zbytek UM jsem hned dala do lednice a ohřála při dalším krmení. Žádný problém s tím neměla, ani průjem ani bolest bříška. Kdybych hned všechno vylévala, tak odhadem klidně 2 třetiny z 800g krabice nutrilonu by skončily v záchodě a tak bohatí fakt nejsme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.8.10 10:25

Dřív sem taky do Darka tabulkově rvala oněch 180ml a hrozně se divila, proč tak divně jí :-D

Teď dávám 6× denně 120ml (po 3 hodinách) a je spokojen a já taky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
25.8.10 10:27

tak já mam chlapečka, je mu 7.týdnu, má 6,6kg a 61cm a ten pije kolem 120-140ml…udělám mu spíše méně a pak přidělávám…občas ttaky zlobí a nevypije vše a za půl hodiny si vzpomene, že má zase hlad, tak když nechá dost, tak to schovm a ohřeju, protože Nutrilon opravdu není levná záležitost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
25.8.10 10:39

Ahojky,tak já mám 7 měsíčního prcka a mléko jsem mu za tu dobu ohřívala znovu asi 5× (pije UM od narození) a vše bez problému. Občas to jde,ale samozřejmě nesmí to být pořád,jde tam hlavně o to,že prý to mléko ztrácí výživové hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
25.8.10 10:44

Já zas myslela,že se v mléku tvoří bakterie,no vidíš o těch hodnotách jsem nevěděla

• Citovat
  • Upravit
877
25.8.10 10:53
ivet81 píše:
Ahojky,tak já mám 7 měsíčního prcka a mléko jsem mu za tu dobu ohřívala znovu asi 5× (pije UM od narození) a vše bez problému. Občas to jde,ale samozřejmě nesmí to být pořád,jde tam hlavně o to,že prý to mléko ztrácí výživové hodnoty.

co to jako znamená? maximálně se tam můžou množit bakterie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
25.8.10 11:44

ahoj a proc udelas tolik? kdyz nechava ze 150ml cca 60ml tak bych udelala spis 90ml a kdyz tak pridelala cerstve. Lepsi je vzdy cerstve, ja taky vylevam, klidne i 100ml kdyz na to prijde… mnozeni bakterii, boleni briska, ridka stolice, zvraceni.. nedoporucuji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
25.8.10 11:55

Taky ohřívám ještě jednou, nikdy žádný problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
25.8.10 19:45

Já jsem dělala vždy čerstvé, mně se zdálo, že už to předchozí nedopité nějak divně smrdělo :-? , prostě jinak, než čerstvé, ale dokrmovali jsme teda později, ne úplně miminko.

Jo a malá pila max. 120 ml ještě skoro v roce, někdy třeba jen 80 ml víc ani ťuk. Párkrát mi pak vypila 180 ml, ale to bylo maximum skoro v roce a půl, od té doby už UM mlíčko nepije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.8.10 17:35

Tak ji toho připravuj míň, kdyby pak měla ještě pořád hlad, tak přidělávat po jedné odměrce, malý mi nikdy nevypil tolik kolik je doporučeno na obalu. Je mu 9 měsíců a od 6ti měsíců by měl vypít 210ml vody + 7 odměrek mléka, ale vypil vždy tak těch 120 ml, teď teda vypije tak těch 200 ml, ale to mu dělám 150 ml vody + 5 odměrek mléka + zbytek dosypávám kaší, aby to měl hutnější a jemu to víc chutná než samotné mléko, to když mu udělám tak mi ho nechce pít. Do dvou hodin ho pak stejně nestihneme spotřebovat, protože jí jen 4× denně a to ráno mléko, odpoledne polívku + jogurt, pak ještě jednou mléko a než jde spát tak také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová