Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
dáváte dopíjet UM, když vám mimčo nechá hodně ve flašce? Mám 3M holčičku a často nechá ze 150 ml 60ml i víc a už nechce pít, odříhnutí nepomůže, víc si prostě nedá. Teoreticky by měla pít už 180 ml, ale to ani náhodou. Na obalu je napsané, že se mlíko musí spotřebovat do 2 hodin, ale zase se říká, že by dřív jak za 2 hodiny nemělo mimi znovu krmit, ať se nemíchá natrávené mléko s čerstvým - nevíte, proč to vadí? Že by ji bolelo bříško? Když jsem jí párkrát dala dopíjet dřív než za 2 hod, tak to vyzunkla raz dva a nic jí nebylo. Mezitím mlíko nechám v ledničce a pak přihřeju, takže nekysne.
Narodila se s 3,66 kg, teď ve 12 týdnech má 5,4 kg, takže přírůstek spíš nižší, kojila jsem jen do 6t.
Nevím, jestli to dělám správně
, jestli se může dopíjet, máte někdo podobné zkušenosti?
ahoj, mne sa občas stáva, že dcéra to popíja dlhšie, nič sa jej nestalo zatiaľ. ale ona má dva roky. v Tvojom prípade by som sa bála a radšej spravila čerstvé, trojmesačné mimi je predsa len citlivé, aby nedostala náhodou hnačku… ![]()
zvlášť keď už nechce, radšej by som urobila menej a ponúkla jej znova čerstvé za tie dve hoďky. držím palce nech sa poriadne rozpapá ![]()
Náš malej má dny kdy blbne u jídla,a z 180 nechá klidně 120,vyleju a dělám čerstvé,klidně mu nabídnu dřív než by měl dostat.
Mně dcera pila také po 2 hodinách, byla naprosto nevyzpytatelná kolik vypije, takže zbytek UM jsem hned dala do lednice a ohřála při dalším krmení. Žádný problém s tím neměla, ani průjem ani bolest bříška. Kdybych hned všechno vylévala, tak odhadem klidně 2 třetiny z 800g krabice nutrilonu by skončily v záchodě a tak bohatí fakt nejsme ![]()
Dřív sem taky do Darka tabulkově rvala oněch 180ml a hrozně se divila, proč tak divně jí ![]()
Teď dávám 6× denně 120ml (po 3 hodinách) a je spokojen a já taky ![]()
tak já mam chlapečka, je mu 7.týdnu, má 6,6kg a 61cm a ten pije kolem 120-140ml…udělám mu spíše méně a pak přidělávám…občas ttaky zlobí a nevypije vše a za půl hodiny si vzpomene, že má zase hlad, tak když nechá dost, tak to schovm a ohřeju, protože Nutrilon opravdu není levná záležitost ![]()
Ahojky,tak já mám 7 měsíčního prcka a mléko jsem mu za tu dobu ohřívala znovu asi 5× (pije UM od narození) a vše bez problému. Občas to jde,ale samozřejmě nesmí to být pořád,jde tam hlavně o to,že prý to mléko ztrácí výživové hodnoty.
Já zas myslela,že se v mléku tvoří bakterie,no vidíš o těch hodnotách jsem nevěděla
ivet81 píše:
Ahojky,tak já mám 7 měsíčního prcka a mléko jsem mu za tu dobu ohřívala znovu asi 5× (pije UM od narození) a vše bez problému. Občas to jde,ale samozřejmě nesmí to být pořád,jde tam hlavně o to,že prý to mléko ztrácí výživové hodnoty.
co to jako znamená? maximálně se tam můžou množit bakterie…
ahoj a proc udelas tolik? kdyz nechava ze 150ml cca 60ml tak bych udelala spis 90ml a kdyz tak pridelala cerstve. Lepsi je vzdy cerstve, ja taky vylevam, klidne i 100ml kdyz na to prijde… mnozeni bakterii, boleni briska, ridka stolice, zvraceni.. nedoporucuji:)
Já jsem dělala vždy čerstvé, mně se zdálo, že už to předchozí nedopité nějak divně smrdělo
, prostě jinak, než čerstvé, ale dokrmovali jsme teda později, ne úplně miminko.
Jo a malá pila max. 120 ml ještě skoro v roce, někdy třeba jen 80 ml víc ani ťuk. Párkrát mi pak vypila 180 ml, ale to bylo maximum skoro v roce a půl, od té doby už UM mlíčko nepije…
Tak ji toho připravuj míň, kdyby pak měla ještě pořád hlad, tak přidělávat po jedné odměrce, malý mi nikdy nevypil tolik kolik je doporučeno na obalu. Je mu 9 měsíců a od 6ti měsíců by měl vypít 210ml vody + 7 odměrek mléka, ale vypil vždy tak těch 120 ml, teď teda vypije tak těch 200 ml, ale to mu dělám 150 ml vody + 5 odměrek mléka + zbytek dosypávám kaší, aby to měl hutnější a jemu to víc chutná než samotné mléko, to když mu udělám tak mi ho nechce pít. Do dvou hodin ho pak stejně nestihneme spotřebovat, protože jí jen 4× denně a to ráno mléko, odpoledne polívku + jogurt, pak ještě jednou mléko a než jde spát tak také.