Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Dnes na nás zvonila postacka že má doporučený dopis, já to podepsala a doma když sem se chtěla podivat co to je sem zjistila že to není pro mě ale pro tchyni, která tu nikdy nebydlela. Na obálce je adresa advokátní kanceláře co se zabývá exekucemi, co mám teď dělat? Dopis je převzatý tak se teď bojím aby ta exekuce opravdu nepřišla…volala sem tchýni že tu má ten dopis a ona se jen smála a řekla že si pro něj přijde…a já teď nevím jestli mám pátrat proč ji to přišlo k nám nebo to nechat být
opiš si adresu exekutora - popř číslo (někdy to tam je). Na danou adresu napiš doporučeně s dodejkou dopis, že se k vám dostala pošta pro tu a tu osobu, daná osoba tam nebydlí, nemá tam tp atd.. pokud bude slušný, dá pokoj, pokud ne, může přijít, protože se asi z nějakého důvodu domnívá, že tam dotyčná bydlí.
Já bych volala do té advokátní kanceláře, že tchyně tu nikdy nebydlela (dopis přijatý omylem a chybou pošťačky), dala bych jim aktuální adresu tchyně a napsala bych jim to i písemně a poslala doporučeně (pro jistotu). To, že tchyně si příjde (možná) pro dopis už není doloženo, že převzala ona osobně - to se divím, že pošťačka nechtěla vidět OP a vydala jinému člověku, byť třeba se stejným přijímením. Já bydlím v domě s tchýní, obě máme stejné přijímení, ale křestní jména jiné a pošťačka odevzdá doporučený dopis vždy správně.
@Apaji Tak pokud to byl pouze doporučený dopis a nikoliv dopis do vlastních rukou, tak ten může přijmou kdokoliv, kdo „otevře dveře“.
Zakladatelko, kontaktovala bych dotyčnou kancelář - nejlépe telefonicky a rychle, řekla, co se stalo a zjistila, jak dál postupovat. Tchýně pro dopis přijít může, ale nemusí ![]()
@Apaji U nás pošťačka předává všechno a každému. Strašně mě to štve. Už jsem si několikrát stěžovala a stejně to bylo k prdu
. Teď už nic převážně nepřebírám a chodím si vyzvedávat na poštu, kde se to kontroluje podle OP
@tterka Ještě jednou opakuji, pokud se jedná pouze o doporučený dopis, tak v rámci společné domácnosti postupuje správně.
Stalo se to samé mé sestře. Převzala obálku navíc pro cizí ženskou - vyčůranou známou, co k nim nahlásila korespondenční adresu. Tak ségra psala té společnosti, že omylem převzala zásilku, dotyčná zde nebydlí, nikdy nebydlela a poštu zde nepřebírá a nabonzovala její skutečnou adresu, na které se zdržuje. (to nebyla její povinnost, ale sestra byla naštvaná na tu známou). Ani to upozornění neposlala zpět, jen napsala, že to zkartovala. Ta společnost se sestře omluvila a poděkovala za upozornění. Ovšem byla to zatím jen ta půjčovací společnost, ne exekutor.
Hm, doporučený asi jo, ale tady na to pošťačka hledí
. Nu, v každém případě bych ale kontaktovala telefonicky i písemně dotyčnou kancelář.
@Apaji Tak mě taky per huba upozorní, pokud je to pro někoho z domácnosti, ale jinak mi ho normálně dá.
Jako upřímně? Když už jsem to převzala, tak bych dopis opatrně otevřela ať vím co se děje. A pak zase zalepila a dělala, že nic:)
U nás pošťačka dá komukoliv doporučený dopis, ovšem, když je do vlastních rukou, tak ne, na tom trvá
No nám sem nic pro tchýni nikdy nic nepřišlo tak pošťačku ani mě nenapadlo zkoumat křestní jmeno:-( no zavolám tam a uvidím co mi k tomu řeknou děkuju za rady
@Susan23 to mě taky napadlo ale prostě to nedám, když vim že si pro ten dopis má přijít ![]()
Zakladatelko, taky bych kontaktovala exekutora, že u Vás dotyčná opravdu nebydlí a nemá tam TP ani korespondenční adresu. A teda divím se, že přebereš takový dopis a není ti to divný. Já pokud něco očekávám a přijde pošta tak to neřeší a přeberu, pokud ovšem přijde pošťačka a já nic nečekám tak se zajímám nejen o to, zda je to opravdu pro mě, ale i od koho to je a v tomto případě bych hodně zbystřila a tím pádem nepřevzala.
V tom případě bych asi s tchyní řešila, co za dopis to přišla a zda to otevře před tebou, jako než aby mi měl přijít domů exekutor, tak bych možná i přitlačila. A nebo bych zavolala tchýni, zda to můžu otevřít.
Včera jsem našla otevřený dopis, nezalepený ve schránce, Mám strach, že nekdo může zneužít moje data z dopisu, co dělat,?
Dnes na nás zvonila postacka že má doporučený dopis, já to podepsala a doma když sem se chtěla podivat co to je sem zjistila že to není pro mě ale pro tchyni, která tu nikdy nebydlela. Na obálce je adresa advokátní kanceláře co se zabývá exekucemi, co mám teď dělat? Dopis je převzatý tak se teď bojím aby ta exekuce opravdu nepřišla…volala sem tchýni že tu má ten dopis a ona se jen smála a řekla že si pro něj přijde…a já teď nevím jestli mám pátrat proč ji to přišlo k nám nebo to nechat být