Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@RadkaCh píše:
Ahoj holky,
opět si jdu pro radu. Nikdy jsem se toto téma neřešila, takže půjčkám moc nerozumím. Jednalo by se o půjčku cca 600-700.000 na byt, respektive na vyplacení poloviny domu.
Ráda bych nějaké potřebné informace od někoho, kdo se v problematice orientuje. Jako podle čeho všeho mám vybírat a na co dávat pozor. Jsou to už velké peníze, tak je třeba to pořádně promyslet, že?
Děkuji za všecny postřehy
Hypotéka formulovaná jako vyplacení podílu- lze ji odpočítat z daní.
@blecha72 píše:
Hypotéka formulovaná jako vyplacení podílu- lze ji odpočítat z daní.
Přesně tak ![]()
Dát si pozor na poplatky a porovnat úroky u různých bank, propočítat si, kolik ve finále zaplatíte celkově..
@RadkaCh jj, jedině hypo - u půjčky byste se nedoplatili.. projdi banky, nech si vypsat návrhy, doma v klidu porovnej.
Holky a to vypořádání jde využít, i když se nejedná o dědictví ani rozvod, jak se ve formuláři uvádí? Vyplácela bych z domu svoji tetu, aby odprejskla
, tak jestli to jde taky.
A ještě. Je to polovina rodinného domu. Takže bych hypotékou před bankou pořizovala rodinný dům?
@RadkaCh píše:
@blecha72 A kde např. něco takového nejdu? To dělá každá banka?
http://business.center.cz/…j/cast1.aspx?
3.F
Hypotéku vyřídíte u kterékoli banky. Jen v uvedení důvodu hypotečního úvěru by mohla být stylizace podle odkazu. Mohli byste si každý rok odečíst z daní 15 procent zaplacených úroků.
Buďto si banky obejděte, nebo začněte u netu- hypoteční kalkulačky apod. Výhodné bývá vzít si úvěr u banky, která zná vaši platební morálku. Možná máte stavební spoření…
Ahoj holky,

opět si jdu pro radu. Nikdy jsem se toto téma neřešila, takže půjčkám moc nerozumím. Jednalo by se o půjčku cca 600-700.000 na byt, respektive na vyplacení poloviny domu.
Ráda bych nějaké potřebné informace od někoho, kdo se v problematice orientuje. Jako podle čeho všeho mám vybírat a na co dávat pozor. Jsou to už velké peníze, tak je třeba to pořádně promyslet, že?
Děkuji za všecny postřehy